Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 17:28 

Nesnažil jsem se bojovat o každý milimetr, už jen proto, že by to nevypadalo moc normálně, což je vzhledem k cíleně dobře vyhlížejícímu řešení, mno, neřešitelné. :-)
Do středu membrány od horní hrany je cca 55mm, což je dost. Pod 50mm to nestlačím, nechci....

Dobrej vtípek mabate, máš pravdu. Jen doufám v to co jsem psal. To ukáže prodejnost. :twisted:

check: nu, tedy, jak je libo. Zkusím to ještě jednou.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 19:10 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Střed šíra od horní hrany bedny 55mm, to je dobrý, tos trefil akorát.
Dej tam ten BR, připravit tlumení a může se začít měřit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 črc 2012 20:49 
Řádný člen

Kraj:
mabat píše:
Thales píše:
mabat píše:
Akorát bych neřekl, že to bude hezčí :)
To bude. Už jen kvůli tomu ošklivému (mě subjektivně) zvukovodu na Totemech.

Je to starej dobrej biradiál, bez náznaku difrakčního slotu (což je podmínka) a nic stejně velkého běžně k sehnání není, nebo aspoň ne za srovnatelnou cenu. Navíc osobně se mi čím dál víc líbí ten "vintage" nádech, i spolu s basákem vzhledově ze starý školy. Je to tak ošklivý, až je to hezký. A krom toho je možný to schovat pod látku, jestli se to někomu nelíbí.

Já to myslel nehezký esteticky, ne technicky. Kdyby byl alespoň zafrézovaný nebo jinak esteticko-mechanicky skloubený s bednou, ale takto jek je tam jen tak tak mi to proste přijde esteticky rušivé. Ten druhý projekt kde též nejsou zafrézované měniče mě vzhledově tolik neruší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 črc 2012 18:16 

První nátěr, a já už vím, že s broušením a lakováním nejsem a nebudu kamarád. Ať dělám co dělám, vždy tam je nějaký defekt na ploše nebo u spojů, a je to samozřejmě vidět. Drobně jsem brousnul díru pro dexon i pro Monacor, takže budou k sobě asi ještě o nějaký ten milimetřík blíž (myslím přesně centimetr, ale nemohl jsem reproduktory položit do barvy).
Bassreflex bude ten větší z reproobchodu, 80mm, snad to bude s laděním vycházet. Podle simulace tip top pod 40Hz, což je bych řekl krajní možnost.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 11:07 

Kraj: ČR - Středočeský
Nebylo by lepší si to nejdřív poslechnout, než s tímhle teď ztrácet čas? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 11:14 

Kraj: ČR - Olomoucký
S jiným než skvělým výsledkem se nepočítá. A chybama se člověk učí, ne? :)

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 11:55 

Mám to při jednom, dělám tím (a s tím) několik věcí najednou. Navíc je všechno už koupený, takže na tom nejde ztratit víc, než trošku času. Na ucho to pro plno lidí bude poslouchatelné stejně, o to nejde. Otázka je co řekne mikrofon, impedančka, jaká bude složitost a cena vyhybky. Vzal jsem to za jiný konec a v současné době si asi každý představujeme úspěch trošku jinak. Pro někoho to asi je oprávněná ztráta času, pro jiného nové poznatky z oborů truhlařiny, lakýrnictví, elektroakustiky, obchodu :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 11:58 

No hlavně to lakýrnictví, z fotky to vypadá na ideální podmínky :)
Samozřejmě jsem to nemyslel nijak zle, jen jsem tě chtěl pošťouchnout...

Výhybka by mohla vyjít i celkem jednoduchá. Otázka je, co všechno budete chtít zkompenzovat na tom basáku a jak vysoko se budete snažit ho hnát. Jinak tam asi není nic, co by to mohlo komplikovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 12:52 

Výroba začíná trochou lepidla, pilníkem v ruce, a končí brusným papírem a válečkem tak, aby si ten pěkný výrobek z fotky mohl opravdu vyrobit každý jouda s trochou soudnosti a snahy. Věřím, že od každého projektu se pak najde ještě někdo, kdo to konstrukčně posune ještě o level dál, než jsme všichni zamýšleli, ale standartně se uchyluju k tomu, co bude dělat zákazník bastlič. Kdybychom se bavili o jiném zákazníkovi, ani bych se nesnažil nějaký produkt vytvářet. Konkurence je zdravá, a trošku soudnosti mi ještě zbylo…
Neberu to jako pošťuchování. Buď mám pravdu já, nebo Ty, a jsme dost lidi na to, abychom to uznali, třeba na základě dlouhodobé prodejnosti…

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 13:00 

Jen nechápu, v čem bych měl mít já nebo Ty pravdu. Ale to je asi jedno, beru to jako zábavu.

Mimochodem, vždycky se prodá víc braku :) Odpovídá to rozložení inteligence v populaci, těch průměrných je nejvíc. A krom toho, smysluplnou statistiku můžeš začít počítat až od jistého počtu a dost pochybuji, že se toho prodají aspoň desítky, spíš jednotky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 13:19 

V tom, jaké řešení je v dané situaci lepší, a ano, rozhodně je to zábava. Soutěž za dva bludišťáky.
Samozřejmě, že cena je jednou ze zásadních podmínek, ale zdaleka ne jediná. V prodejnosti je otázkou, jak moc se všichni budem snažit aby se to opravdu prodávalo. Jestli se to mrskne na dvě fora a na shop, tak se toho asi prodá málo. To dá rozum.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 15:25 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Pěkné, líbí se mi to.
S povrchovkou v místě spojů se moc nepárej. Při spojování na tupo se ti spoje stejně vždycky přiznají a objeví se prasklinka. Někdy to je otázka týdně, někdy půl roku, ale objeví se vždycky. Zajímavé může být udělat z tohoto neduhu přednost a spoje přiznat mělkou V drážkou vyfrézovanou cca do hloubky 2-3 mm. 80mm BR je naprosto zbytečný, stačí pořádná 60ka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 21:15 
Řádný člen

Kraj:
mabat píše:
Mimochodem, vždycky se prodá víc braku :) Odpovídá to rozložení inteligence v populaci, těch průměrných je nejvíc.

Z obecného hlediska máš sice pravdu, ale v řadě záležitostí jde i o osobní vkus a ten nelze popsat technickými parametry. To máš jako s obrazy nebo barvami - hádej se s někým že je modrá lepší než červená nebo obraz A lepší než obraz B.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 črc 2012 11:07 

Vy jste teda dvojka...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 črc 2012 14:50 
Řádný člen

Kraj:
Já se nehádám že je to lepší, já jen prostě dám šanci obému a úsudek si udělám až to uslyším. Stále mám totiž takový nějaký nedobrý pocit že dvoupásmo 10" + cosi nebude ono a tak jsem rád že je tu i projekt který to zkouší trochu jinak. Ostatně je lepší mít možnost si vybrat mezi dvěma projekty než mezi jedním že?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 10:22 

Hm, no, vracím se jak zpráskaný pes se staženým ocasem. Nahodil jsem bassreflex, simulátor, generátor, ekvalizér, pád kondíků, cívek, odporů a jal se bastlit. Toho Dexona, na kterého jsem nadával, bych vydejchal, opravdu to není špatný.

Ladění bassreflexu se ukázalo jako mírně vysoké (39Hz bez vyhybky a pár výztuh), což teď nebudu řešit. Musel jsem tam všude nacpat dost vatelínu aby středy tolik neprolejzaly ven. Horší je to s vrchem. Tohle nejde a nepůjde. I pokakaná kalota za pár korun na tom udělá lepší práci, když se Dexon posune kousek výš.
Co včul páni mudrcové? I ten hloupý nápad s DT300 mi v současné situaci přijde jako docela chytrý.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 13:13 
Řádný člen

Kraj:
Když už je to v tomto stavu pak bych to dotáhnul. Pozdější změny jsou samozřejmě možné, ale přišlo by mi líto vykašlat se na to právě teď. Přeci jen jsou lidi kteří si s tím poradí lépe než ty s jen generátorem. Zkus to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 13:24 

To není o vykašlání. Je potřeba něco fest změnit. S tím reproduktorem bych se za výsledek asi styděl. Tady nejde o nějaké kompenzace nebo ekvalizaci. Je to prostě špatný, a jestli se bude pokračovat, tak tím, že začnem hledat nový reproduktor nahoru. Budku klidně předělám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 13:57 

Citace:
Nahodil jsem bassreflex, simulátor, generátor, ekvalizér, pád kondíků, cívek, odporů a jal se bastlit.

Sorry, ale takhle se to prostě dělat nedá, poslechni, co radí Thales (neveřil bych, že to někdy řeknu).

Předěláním na 8" + 1" to odepíšeš úplně.

Co by ještě mohlo mít svůj smysl, je zkusit dát ten 2" do kusu trubky, uchycené shora na ozvučnici. Vycházelo by to IMHO o něco líp. Přirozeně by stoupla konstrukční složitost, musel by se najít běžně dostupný a dopře zpracovatelný (instalační) materiál. To samozřejmě nesrovnávám s Tvým aktuálním pokusem, ten je dělaný naslepo, tedy z 99% úplně mimo.

Naposledy upravil mabat dne 24 črc 2012 14:08, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 14:05 

Netvrdím, že to tak chci na koleni doma odladit. Doma ale v rámci možností jde zjistit, jestli to vůbec chci(nechat) odladit. To co z toho nahoře leze není slušné. Tuctová konkurence by nebyla nijak horší. S tímhle výškáčem to neudělám. Budu hledat jiné řešení.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]