Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: basová horna / zavřený reprobox / reprobox s bassreflexe
PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 12:09 
Řádný člen

Kraj:
Neblbni, vždyť to má parametry ještě daleko daleko horší než ARN226-05, což byl ten nejblbější 8" co kdy v TVM vyrobili.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 20:53 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Svatá pravda.
Nicméně na druhou stranu je třeba se na problém podívat i z druhé strany. Pokud to má na sledování filmů, tak to bude určitě lepší, než vestavený repro v televizi, a honit se za kvalitou pro jen tento účel si myslím je zbytečné, protože to, co leze z DVD filmů- i hudebních, je naprostá hrůza a děs. Když poslouchám gramodesku a pak si z mladické nerozvážnosti pustím DVD, nebo CD, dostaví se žaludeční nevolnost, chce se mi bl***, a na těle se mi hrůzou ztopoří všechny chlupy, i ty co ještě nevyrostly. :lol: Ono to stačí prohnat spektrákem a to se člověk nestačí divit. Na gramo krásnej "seismograf", že by i Etna zíviděla. A na moderních DVD/CD jen široká, po krajích mírně "chlupatá" čára. To zvládne i čínskej "made-in garage" reprák.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 22:40 
Řádný člen

Kraj:
To máš sice naprostou pravdu že kvalita zdroje zvuku je otřesná, ale nesouhlasím s tebou v tom že je pak jedno co a jak hraje. Pořád mám podstatně (!) lepší dojem z něčeho co alespoň trochu připomíná reproduktor (když zavřu oči tak alespoň levný provařený Monacor SP-252C za 6 stovek když už to musí být nové z krámu) než něco co hraje jako když babička vaří marmeládu (nebo průjem - něco z toho). A to že existují opravdové reproduktory to je tady v tom threadu to je snad škoda slov. Investice do něčeho takového mi přijde ztráta času a peněz když vím že za blbý tři stovky mám něco jiného. Já kdybych musel uplácat co nejlevněji něco co jakože hraje tak vlezu do bazaru, tam najdu dva 8" širokáče které budou citlivé a od 150-200Hz se budou chytat v pohodě, nad to přes kondík nějaký výškáč co bude citlivostí vyhovovat, k tomu by mi stačil tím pádem i slabší a levnější zes a pod to toho Monacora a něco už by to dělalo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 čer 2012 17:49 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jasně, ale to jsme třeba my dva- já bych to taky z takovýho repráku nikdy nedělal, ale je spousta lidí, kterým je to jedno. Třeba můj kamarád se úplně rozplýval nad "naprosto úžasným zvukem" jeho nových 5.1 Geniusů. Tak potom není o čem meditovat, takovým to stačí, a ti co si to sami postaví, jsou ještě šťastní, že si to udělali sami. A časem třeba pozvolna přejdou ke kvalitě.
Ono každej nějak začínal, a talky si moc dobře pamatuju, že za mlada jsem si taky raději postavil vlastní zařízení i třeba z mizerných materiálů/součástek, než abych si to koupil třeba z bazaru- a to tenkrát byly v bazarech ceny naprosto šměšný. No a postupem času už jsem začal pokukovat po kvalitě a raději jsem si počkal až našetřím na lepší matroš, nebo součástky.
Je to prostě těžký. Na jedný straně se divím, že si mladej nenechal poradit, ale na druhý straně si musím přiznat, že jsem za mlada nebyl jinej ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 15:26 

Kraj: ČR - Vysočina
to vypadá zajmavě! :D ... no chtel jsem se ještě zeptat... který z těchto dvou zesilovačů by jste mě spíše doporučili? tento(už postavený.. (což je také plus) a výkon má mít 70w RMS .. ale nevim třeba jo:D) nebo tento: http://www.chrudim2000.cz/tuning/interi ... lovac.html ? DÍky moc a diky že máte aspon trochu trpělivost se mnou:D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 17:18 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ten zes s TDA1562Q od Burkyho jsem stavěl,tedy dle jeho schéma.Chtěl jsem si ten obvod ze zvědavosti tzv.osahat.Ten obvod se ale "papírově" ani prakticky pro pohon subwooferu nehodí.Udávaný výkon je krátkodobý,zes má malý činitel tlumení a limitace je slušně řečeno slyšet a může být i dosti nebezpečná pro reproduktor.Navíc to zvýraznění na 40Hz ten zesilovač posílá ještě dříve do kolen.Zvolil bych být tebou jiné řešení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 17:36 

:O :x pardon zapomel jsem dat k tomu prvnímu odkaz..:/ ... takže tady je: http://aukro.cz/extra-zesilovac-do-subw ... 50214.html ..(ps: jaké by jsi zvolil ty řešení? ) díky moc

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 17:48 
Řádný člen

Kraj:
Hehe - ten je teda fakt extra :lol:

To chce klasickou koncepci měnič + normální tranzistorový koncák. Je celkem jedno jestli si to vyrobíš sám nebo to koupíš hotové. Obojí má své výhody a nevýhody.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 18:25 

jo... ale to by mě výšlo celkem dráž.. :( .. potreboval bych něco levného .. (max 600.-kč) .. také jsem se chtěl ještě zeptat jestli nekdo nemate schema dps přeladitelné výhybku pro subwoofer (noco jak má burky v tom zesilovači s tda1562q) díkes

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2012 23:50 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Zrovna ten druhý zesilovač vypadá že jakýsi měnič napětí obsahuje,ale jestli ti záleží i na kvalitě,nevyráběj ani ten první a ani nekupuj ten druhý.Budou to vyhozené peníze a nakonec tě to celé vyjde dráž.Ten už vyrobený je parodie na autozesilovač a s tím druhým si ty nebo někdo jiný dá dost práce a do těch 600,- se s prací ani nevejdeš.Řešení bych já hledal např. v něčem kvalitnějším,bazarovém.Plošňák na výhybku se dá najít na netu.Zkusil jsi?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]