Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: basová horna / zavřený reprobox / reprobox s bassreflexem ?
PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 15:29 

Kraj: ČR - Vysočina
Ahoj, stavím si reprosoustavu k domácímu kinu a potřeboval bych poradit s basákem. Nevím jaký typ bedny by se na tento reproduktor: http://hadex.cz/q347-repro-255mm-10%E2% ... -4ohm100w/ hodil nejlépe..? (basová horna / zavřený reprobox / reprobox s bassreflexem) + jaký by měla mít bedna rozměry(obsah) prosím poradte .. DÍKY MOC!!

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: basová horna / zavřený reprobox / reprobox s bassreflexe
PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 16:30 
Řádný člen

Kraj:
Tak s tímto repro by se nejméně dalo zkazit v uzavřence, avšak bassreflex by možná taky šel, na hornu zapomeň

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 16:37 
Řádný člen

Kraj:
Má dosti vysoký vlastní rezonanční kmitočet 62Hz. Bude to tedy pravděpodobně více středobas než basák. Více o něm bohužel nevíme. Bez přeměření bych se vůbec neodvažoval něco navrhovat. Je tu však pravděpodobnost že se bude hodit do uzavřené ozvučnice. Zkus se s někým blízko tvému bydlišti (nebo i dál pokud tě netíží poštovné) domluvit na přeměření TS parametrů. Pak budeš mít jistotu. Dotyčný nebude mít pravděpodobně problém ti na dané basáky odsimulovat vhodnou ozvučnici.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 16:38 

Pokud je kvalita hadexu pořád stejná, tak maximálně uzavřenku, ale spíš open baffle to jistí :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 16:48 

aha:/ no to nevadí... mám štěstí že sem ho ještě neobjednal..:D ..no a který by se více hodil jako "basák" ? http://hadex.cz/reproduktory-basove-a-stredove/ (za rozumnou cenu! :) )
ps: jediny co mě přišel dobrý v poměru cena/výkon me příjde tento http://hadex.cz/q301-repro-255mm-10%E2% ... 25khz-92d/ .. co vy na to? díky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 18:08 
Řádný člen

Kraj:
Pořád to samé - podle čeho vybíráš když tam nejsou žádné použitelné údaje? Navíc reprák do subu s rezonanční frekvencí 49Hz ?? Kdybys dal alespoň litr mohl by ses v bazaru porozhlédnout po něčem co se subovému reproduktoru alespoň vzdáleně podobá. Tohle je leda tak hračka pro hloupoučké děti. Netvrdím že se v Haldexu nedá koupit reprák se kterým by se dalo něco použitelného vyrobit, ale to jsou repráky které stojí tolik že už za to v bazaru koupíš sice použité, ale podstatně lepší reproduktory které budou kvalitativně někde úplně jinde. Například s tímhle už by se "možná" "cosi" dělat dalo, ale abych ti to doporučil a neřku-li dokonce věřil že to co se tam píše je pravda tak by se mi musely kroutit všechny prsty na rukou i nohou jako po návštěvě pana Torquemady

http://hadex.cz/q375-repro-386mm-15”-basovy-8ohm350w-40hz-45khz-5db/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 18:49 

a toto jsi viděl? http://hadex.cz/spec/q301.pdf :| ja do toho moc nechcu zase cpát prachy..:/ .. maximálně tech 500,-

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 19:02 
Řádný člen

Kraj:
Kdybych to neviděl kde bych pak vzal těch 49Hz v předchozím příspěvku? mě by spíš zajímalo kde ty tam vidíš nějaké TS parametry.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 19:10 

aha.. tak ni no.. :( a máš nejákej jinaj navrh na repro? .. ( jo a budu to pohánět tímto http://www.chrudim2000.cz/tuning/interi ... lovac.html )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 19:36 
Řádný člen

Kraj:
To chceš napájet ze sítě a nebo z akumulátoru? Jestli ze sítě tak se na to vykašli, toto je takové náhražkové řešení do auta a nebo na chatu kde není elektřina. Jinak se to stavět nevyplatí protože je na palici nejdřív napětí transformátorem snižovat a pak zase zvyšovat nábojovou pumpou aby to dodalo jakýsi pochybný výkon.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 19:46 

nene:) budu to mít střídavě doma a střídavě v autě :) A DOMA TO BUDU NAPAJET BUD BATERKOU Z AUTA A NEBO ZDROJEM OD PC :) ... (MYSLÍŠ ŽE BYCH BYL S TÍM REPRO SPOKOJENEJ? ) :/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 20:57 
Řádný člen

Kraj:
S jakým reprákem? S tím co si linkoval ty nebo já? Já jsem linkoval to co se mi tam zdálo jako nejmenší zlo z toho co v Haldexu nabízí a na co bys mohl ještě dosáhnout. Já bych si za ty prachy koupil raději bazarově něco lepšího, jenže ty sis teď dodatečně vymyslel že to chceš mít do auta i do bytu. To je samozřejmě blbost. Netvrdím že takové reproduktory nejsou aby nezvládly oboje (například něco od Peerlessu by se dalo) ale to jsou věci naprosto mimo tvou cenovou kategorii. Jinými slovy ty chceš kov který je pevný, ohebný a jedlý. měl by si tedy promyslet dvoje možná kompromisní řešení než jedno které bude celé špatně. A nebo počkat a našetřit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 22:20 

Mám tu u sebe dva změřené Omnitronicy 15".
Má to Fs 35Hz, Qt 0,55, citlicost 93,5db/w/m. V 90-120l uzavřence to doma i v autě udělá dobrou práci. Jen je to malinko větší. Dal bych jeden za 600Kč + pošta :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 13:30 

:) díky za nabídku .. ale to je pro mě už opravdu moc velké:D ..už je objednán tento: http://hadex.cz/q301-repro-255mm-10%E2% ... 25khz-92d/ musel jsem se rozhodnout rychle kvuli škole... a prosím poradte mě s tím reproboxem.. jaký tedy?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 13:47 
Řádný člen

Kraj:
Nevíme - nejsou u toho TS parametry. Říkal jsem ti to předem. Když je dodáš tak pak to možné bude.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 18:25 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Když ti tady Thales dobře radil, tak sis poradit nenechal. Teď už je na rady pozdě. Pokud pořídíš reprák bez uvedených TS parametrů, nezjistíš jakou použít ozvučnici, jaký objem, pokud by ten repro byl náhodou určený do BR, nemáš podle čeho vypočítat ten BR, a když to narveš do "nějaký" bedny, která k němu nepasuje, neuděláš ani pořádnou výhybku. Teď ti nezbývá nic jiného, než ukecat někoho, aby ti TS naměřil, a to nebude zadarmo. Takže nakonec zjistíš, že by tě vyšlo levněji koupit solidnější reprák. Tož tak asi. Komu není rady.....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 10:14 

Kraj: SR - Košický
Alebo spraviť k tomu akýkoľvek box, akúkoľvek výhybku, akúkoľvek výšku,,,, no to si tu potom zbytočne pýtal radi. A výsledok ? no budeš počuť sam, zvuk z toho pôjde , i mobil hraje , i psík na baterky z hračkárstva hraje a i to tvoje bude hrať. No ako ,, že ? Možno si povieš že sa to dá počúvať a nieje to nič extra ale hraje to no to je ako dať slepému kľúče od trabanta a on si myslí že sú od ferrari a že mu to vlastne stačí.

Naposledy upravil mereksk dne 27 čer 2012 21:36, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 19:02 
Řádný člen

Kraj:
Přesně tak, komu není rady,... Zadarmo z ho*na zvuk neudělá, ale tak nechme se překvapit výsledkem :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 22:18 

Kraj: SR - Košický
Tak bez skutočných parametrov žiadnu zložitejšiu ozvučnicu nepostavíš. Jedine ak uzavretú 30l bedňu, to by malo byť pre teba najmenšie zlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2012 00:02 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Pravda, má to jen na subwoofer k levnému domácímu kinu, šoupnout do uzavřené 30l skříně, trochu vytlumit a hotovo. Nejspíš bude i spokojený, bude to hrát líp než plastové bučítko.
Teď nevím jestli to mám napsat, možná mě nějaký skalní HiFista umlátí spáleným basákem, ale kdyby někdo sháněl levný reprák do subwooferu, může zkusit tohle:
http://www.ame.cz/Reproduktor-SAL-SBV20 ... 10699.aspx
V uzavřené bedně cca 35l to celkem funguje, mám to ke 100 mm středobasu s dělením na 200 Hz. Takový šílený pokus o co nejjednodušší bednu z co nejlevnějších komponentů. Do klasického třípásma s vyšším dělicím kmitočtem už bych si to ale radši rozmyslel.
Jen dodám, že několik reproduktorů SAL jsem ze zvědavosti zkusil, a ostatní zkušenosti jsou víc než tragické. Hlavně výškáč SAL DT6 "překonal" veškerá očekávání :lol:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]