Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ARN 5606, ARN 5604, ???
PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 13:21 

Pokiaľ také bedne naozaj sú, nech si ich strčia niekam :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 13:23 

Kraj: ČR - Středočeský
http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/805wilson

Namátkou, a jistě to nebude ojedinělé.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 13:34 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Mne to tam impedančne 'kazí' ten streďák, ktorý aj sám osebe ide pod 4Ω a práve ten je to jediné, čo som z pôvodného projektu zachoval... Okrem neho a samotnej koncepcie je všetko iné.

Ale vôbec sa nedivím, ak sa niečo takýmto štýlom nebezpečné naozaj predáva - pod fajnovou značkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 14:14 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tak já na těch mých bednách samozřejmě nikde nemám vzadu štítek, že mají 8 ohm. Ani nikde neprezentuji, že mají 8 ohm a ani je nepřipojuji k zesilovači, který je určen výhradně pro provoz s impedancí 8 ohm. Všechny zdroje signálu, co mám doma mají odolné konce a nějaký krám, který shoří v momentě, jak ucítí nižší impedanci k nim připojovat nebudu vůbec. Že mi impedance klesá ke třem ohmům vím a taky vím, že to není v pořádku. Já jsem se ale zařídil podle toho. Ony ty moje bedny jsou vůbec jeden velký kompromis. Ukázka těch grafů měla být jen o tom, jak asi vypadá frekvenční a fázová charakteristika s univerzální výhybkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 čer 2012 14:46 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Frekvenčnú a fázovú charakteristiku máš u tých svojich bední peknú, o tom niet pochýb.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 08:18 

To Unicorn : Treba zmeniť topológiu výhybky, zrejme používaš klasické zapojenie na streďák, ono sa to dá zapojiť aj ináč a má to lepší impedančný priebeh. Príkladov na odlišnú topológiu nájdeš dosť trebárs u Troelsa. Výhybku si zrejme ladil len podľa osovej charakteristiky, čo tiež nie je celkom správne. Tá pekná amplitúdová a fázová charka v simulácii je len ilúziou, dokedy to nezmeriaš v reáli.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 čer 2012 15:28 
Řádný člen

godz: V reáli som to meral...nie je to až také hrozné ani mimo osi (rozhodne nie také, aké by to malo byť, ale imhoaninie katastrofa). Ale je pravda, že sa to ladilo na osový priebeh (ešte podľa Vášho merania). Ono by to chcelo v prvom rade zmeniť tú blbú ozvučnicu z ARS844, čo by mi dovolilo zhodiť aj deličku basák/streďák podstatne nižšie a vyriešilo by to aj problém s impedanciou. Pri deličke 800Hz to pod 7 ohm neklesalo.

Reálna amplitúdová charka:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 08:37 

Ja netvrdím, že je to hrozné, len konštatujem, že simulácia a meranie nie je to isté (napriek tomu sa obrázky zo simulácií vydávajú často za objektívny výsledok). Prejaví sa to najmä pri meraní fázy jednotlivých meničov z výhybkou. Čím jednoduchšia je výhybka, tým viac sa podobá simulácia na reálne meranie. Apropo, ja tam opäť vidím obrázky zo simulácie :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 20:17 
Řádný člen

Nie nie, len je to prenesené z Arty do Lsp. Meranie celej sústavy ako frd. súbor. :) Je ale pravda, že simulácia sa mi takmer presne zhodovala s meraním len u jednoduchej výhybky bez kompenzácii. U tých kompenzovaných je tie rozdiely vždy vidno.
Apropo, u tejto konkrétnej sa mi to určite zhodovať nemôže, pretože výhybku som ladil podľa Vašich meraní a finálne meranie celej sústavy som už robil ja. Iný mikrák, iné podmienky pre meranie (vzdialenosť atď.)...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2012 11:51 

No jo, víte o čem hovoříte. Samozřejmě to respektuji.TOHLE je moje sestava pro night music v ležaté poloze.Budete se smát, ale nevadí.1. Koupil jsem ze zvědavosti bedynky Kenwood od věže. Basy se poslouchaly hezky, středy nikde, výšky slabota. 2.Repro ARS 810 :neposlouchatelné. 3.Pak ještě jedny Tesly s ARV 081: nic moc.4.To co je na obrázku, výplod vlastní fantazie a náhody (repra Monacor):perfektní.Všechny tyto příklady mají jedno společné. Výhybku tvoří pouze kondenzátor cca 4 mikro, takže jakoby univerzální výhybku. Tak se snad může ojediněle stát, že se něco povede i bez měření, ne?? Jistě že je hodnocení silně individuální.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 11:19 

To Unicorn : 8 ohmová sústava

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 12:28 
Řádný člen

Kraj:
Kondenzátor je jen hornopropustný filtr a to je na hony vzdáleno tzv. univerzální výhybce. Při vhodném výběru reprouktorů je to dokonce mnohdy menší zlo.
Kapacita 4uF je už dost. Vzhledem k malé strmosti se pak očekává že se takový reprák bude chovat alespoň trochu rozumně i na poměrně nízkých kmitočtech což ta SPP-90 asi splňuje. Krom toho je to výškáč s dosti velkou konickou membránou a ty se chovají trochu jinak než kaloty. V podstatě je to spíš hodně optimalizovaný miniaturní širokáč s podobným typem zkreslení a vlastnostmi jako normální reprák, takže to pak ucho lépe skousne když neslyší tak dramatický rozdíl. Díky tomu to může fungovat. S podobným cílem avšak zřejmě méně povedené spáchali v Tesle ARV161.

Naposledy upravil Thales dne 29 čer 2012 16:19, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012 15:23 
Řádný člen

godz: Áno, toto je takmer ideálny stav.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 črc 2012 20:34 

Prosím vás, co na tomhle stojí 22 000 Kč? Fakt mi to nebere. Pro moje uši by to bylo asi mimo hranici rozlišitelnosti.
XAVIAN XN125 JUNIOR

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]