Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 14 čer 2012 19:32 
Řádný člen

Kraj:
No, autoEQ na DBX PA mi středovýšku sladil na EQ hned a relativně slušně na ucho a na EQ jen dvě maxima, což bych tipl na vliv místnosti. Spodky to ladilo déle, neb ve 4x4m mít na 60% dvě 15" je docela umění dorovnat...
Teď budete psát, že autoEQ je na prd, jasně, je, ale je to nejrychlejší způsob jak z toho dostat zvuk (1min) a porovnávat, doma, v dílně.
Pořád ale je to u mě tak, že je to koníček a každý den není posvícení a ikdyž mi něco k nečemu nebude zrovna předpisově pasovat, svět se nezboří, 80% posluchaču prostě jen slyší zvuk z nějaké bedny, nepoznají vůbec nic, natož že to je špatně, pokud to slyšet nejde (směrovky kolem děličky, delay) A prostě ať to vyjde jak to vyjde, nehodlám už do toho vrážet prachy, maximálně přibyde na stranu ještě jeden střed a pod to další bedna 2x15 či jedna solidní 18", ale to jsme zase finančně úplně jinde že...

Pokud bude zítra hezky, zkusím to proměřit venku. Jen tak orientačně, na to opravdové měření si musím najít celý den o víkendu. Ale z přechozího měření vím, že ta horna má kolem 300a 600Hz hrb +4db, nekoukal jsem na graf repráku, jak se zrovna tam chová,ale taky se nemůžu divit, mám tam teď hozený basovou 10" 10NDL64, takže to není střed ale středobas, což není ideální, ale zase nejsem milionář abych si každý měsíc koupil 6 repráku a testoval :-D Už tak to leze do peněz. Repro, zvukovody, koncáky, konektory...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 čer 2012 20:34 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Moc povedený bedniska jak od Jirky tak od Martina.
Ty Martinovo pořád obdivuju tak čistá práce a ty repráky pěkně vynikaj bez laku :P :P
Taky se těšim až to Jirkovo bude celý hotový v plný kráse : )

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 čer 2012 22:35 
Řádný člen

Kraj:
Dva různé styly výroby, dva různí lide :) Někdo staví klasiky, ověřené sestavy, druhý experimentuje :) Ať si každý vybere, co mu pasuje. ale je tady plno lidí, co umí a projekty sem nedávají na web. A nafotit bednu tak, aby vypadala hezky není problém. Jen to OSB či DTD nevypadá zrovna hezky jako ta překližka no :)
Martin má pěkné bedny, nevím jestli si to řeže doma na pile jako já, nebo to nechává na cnc...? Při větší kusové výrobě to je docela dřina, ale já to mám jako koníčka, takže mi to nevadí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 čer 2012 06:45 

Kraj: SR - Košický
Tak to Martinove už asi nieje prototyp že ? Takže .....

Ale chválim, je z tím kopec práce jak z vývojom až po realizáciu boxu, meraním, rezaním, skladaním a ak je to už na "hotovo" tak z tými detailami, povrchovka atď... Mať tak toľko času :lol: a hlavne tých farebných papierikov ktoré tak mútia hlavu celému svetu :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 čer 2012 14:06 

Kraj: ČR - Středočeský
Tohle už prototyp není, většinou prototypy neukazuji. Dal jsem to kvůli názorné ukázce ohledně toho zapuštění přední stěny.
Já bych neřekl že dělám nějaké ověřené sestavy, tedy pokud jsem si ji už před tím neodladil, nic z odladěných sestav z PD nepoužívám, to je pro mne nepoužitelné - neví se v jaké bedně to bylo laděné, na měřeních je vidět že průběhy stejných středobasů se v různých sestavách dosti liší, vzdálenost reproduktorů, zapuštění přední stěny, mříž atd... to všechno hraje roli. Často v těch sestavách jsou nevhodné horny, kromě jiného to kvůli nim bývá vysoko dělené a tak dále... To co dělám je opravdu komplexně laděná sestava.
Co se experimentování týká, každý vývoj nějaké reproboxu je taky alespoň částečně experiment, pravda držím se více při zemi, což má ale své dobré důvody. Se zvukovody pro drivery nikterak neexperimentuji, většinou používám drivery RCF takže k ním HF94, HF64, je to k sobě dělané, charka je prakticky rovná, nemá to žádné hrby... K 1" většinou H100/A7570/A7570U (ty jsou shodné), tyhle horny sedí k většině 1" driverů a dovolují i nějaké rozumné nižší dělení.
Pro mne nemá význam dělat 3 pásmo složené z toho co jsem nakoupil starší za dobrou cenu. Nemá smysl abych kupoval středový zvukovod o kterém vlastně nic nevím, nemám k němu reproduktor a zde naprosto ale naprosto platí že zvukovod, hlavně především fázový korektor, jsou s reproduktorem siamská dvojčata. Je to dělané k nějakému určitému reproduktoru a jedině s ním to bude fungovat jak má. Samozřejmě ono se to nějak povede naladit a bude to hrát a neříkám že špatně, ale takto se nemůžou dělat dobré komerční výrobky, něco jiného je když si to Jirka uplácá sám pro sebe.
Na 3pásmo se taky chystám, nebojte, bude to vcelku malá bedna, která hraje jak sviň :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 čer 2012 00:08 
Řádný člen

Kraj:
Nebudu tady s Martinem vést válku, ani to nemám v úmyslu, mě to neživí, proto to dělám tak, jak to dělám. Právě že mě by nijak netěšilo koupit "to" a vědět, jak to bude hrát. Mi se ty experimenty líbí, a když vidím že jinde to,co si postavím nikdy nikde nebude, o to více mne to těší :)

Na to třípásmo se docela těším :) Postavit malou bednu s 15, 8 horně a 1" už vymyslel Jarda Mikyska, tak zda přijdeš s něčím jiným, novým, no... ukáže čas.
Ostatně si myslím, že neukazovat prototyp, v dnešní době, kdy bedny v republice vyrábí a prodává (firma, soukromník i na černo) asi 200lidí, je celkem k ničemu. Kopírování je sice nejúpřimnější forma obdivu, ale ruku na srdce, kolik lidí si bude kopírovat tvoje bedny? Už s tím plánkem na 15" hornflex to bylo vtipné. Dlouho tu visí a najednou je pryč za poplatek, směšné. Kdo není trotl, bednu si nakreslí sám, krom toho, že "hornflex" je obyčejný bassreflex s větší plochou a dělenou komorou s jiným objemem v jistém poměru. A kdo je trotl, bednu si nechá nakreslit u toho, kdo mu jí nakreslí zdarma. A ten největší exot si koupí tvůj plánek :) Kdyby jsi místo plánku slevil těch 500,- z bedny vypadalo by to hned lépe... :) Ale jinak Ti fandím ;) (a nic ve zlém)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 čer 2012 09:08 

Dnes sa kopíruje všetko. Kopírujú šikmookí, kopírujú si ľudia doma CD z hrami , soft, filmy. Kopíruje sa všetko aj oblečenie, nápady ...... No stále si dokážu tí čo vyrábajú svoj originál nejako zarobiť ale len preto lebo aspoň trochu sťažujú možnosť kopírovania a dávajú rôzne výhody ak si kúpiš ten ich originál produkt. Myslím že Martin sa aspoň trochu prispôsobil dnešnej naháňačke na mačku a myš. Áno i plánik sa dá získať od niekoho kto si ho kúpil alebo od niekoho kto ten hornflex má, nezabúdaj že merať, simulovať nevie každý a nie každý ma chuť sa naháňať za plánikom a niekde v bare alebo pred koncertom liezť do bedne z metrom a merať. Radšej dá 500 ak na to má no pri tých sumách za celú aparatúru... prípadne ak si to u Martina dá vyrobiť tak bude mať profesionálny vzhľad, bez námahy a možnosť sa poradiť priamo z tím kto ten box navrhoval čo je + .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 čer 2012 09:11 

Jirko, Martinovi ale původně právě vůbec nevadilo, že si to někdo okopíruje pro svou potřebu. Když se ale začneš za prachy snažit, dělat vlastní vývoj, a někdo ty výkresy sprostě použije k výdělečné činnosti a bez dovolení, tak je jasné že řekneš dost a už nic nedáš. Ono to není tak směšné když to má být Tvá obživa. Dost jsme se poučili, dnes už víme, že zadarmo neuděláme vůbec nic. Lidé nemají čím se zavděčit, a tak musí penězi ukázat, že mají opravdový zájem. To je správné.

Ono se současnou technologií nejde dělat zas moc inovací, a jestli máš pocit, že sběrem hub, které všichni ostatní před tebou obloukem obešli, budeš inovativní, tak máš pravdu. Ucho snese všelicos. Může Ti to i pěkně fungovat, ale jsi v jiné kategorii. Totiž nikomu s tím nemusíš konkurovat. Kdybys věděl jak velký nápady Martin má.... Ale nemůže je dělat natož ukazovat! Nejsou volné finance a na extrémní produkty není poptávka. On si ale nemůže toliko hrát, musí pracovat....

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 čer 2012 11:37 

Kraj: ČR - Středočeský
Předchozí příspěvek nebyl myšlen nějak válečně. Jen jsem více rozvinul to že já to dělám tak a ty onak.
Co se týká SBF15 tak již kluci přede mnou to napsali dobře. Ano byl zdarma, jenže někdo nechápal k čemu plánek měl sloužit. Tím exotem jsi asi pár lidí urazil. Ono opravdu nestačí vzít tužku, namalovat obdélník a do něj vyšvihnout "L" zvukovod, ani ten bassreflex se takto nedá dělat. Udělat sám zadarmo i když tomu vlastně nerozumím, nebo jen velmi málo je klasická ukázka dnešních Čechů. Podle toho to taky potom vypadá. Kromě toho plánku, který za tu pětistovku dostanou, také dostávají jistotu, že staví ověřenou funkční věc a to má taky svou cenu. Po republice hraje cca nějakých 24 kusů, o kterých vím, těchto hornflexů, z toho já jich vyrobil 12ks včetně těch mých 4 kusů.
SBF850 stojí 11503Kč včetně DPH (9586Kč bez DPH), pro neplátce DPH je cena 10703Kč. To je moje cena a nehodlám ji snižovat, tohle není nějaké spotřební zboží, ale kvalitní český ručně vyráběný výrobek na který dávám 6let záruku, a to má prostě svoji cenu. Je opravdu na každém za kolik svou práci bude prodávat a já opravdu nehodlám dělat nějakou charitu. Samozřejmě kdo u mne nakoupil ve větším množství, tak ví že jsme se na nějaké té množstevní slevě dohodli.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 čer 2012 17:34 

No, nezapoměl jsem....
Jen momentálně nemám čím měřit.

//
Ještě nejsem definitivně rozhodnutý nad rozměry. Chtěl jsem to udělat jako opravdu holoprdelnický, kromaňonsky jednoduchý projekt. Stávající dřevo je připraveno na rozměr skeletu 250x1000x286mm, což jde udělat v nejjednodušší variantě z pěti desek 250x1000mm i s nějakou jednoduchou výztuhou, bassreflex vzádu ze dřeva. Jen vyhybka by zůstala trošku schopná, osazena kvalitními komponenty...

Cena by pak bastliče vyšla na cca 2000Kč/ks i se dřevem, vyhybkou, barvou, a to už by mohlo stát za to kupovat namísto Omnitronicu.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 19:31 
Řádný člen

Kraj:
No, to vypadá docela zajímavě, už jsi s tím nějak pokročil?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 čer 2012 22:54 

Nene, mám teď starosti s firmou, kouknu na to až za týden o výkendu.
Pořád ne a ne se rozhoupat jaké rozměry (čelní stěna) udělat. Kluci mi jednoduchou budku z desek 25x100 rozmlouvali.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 12:28 

Sehnat bassreflex (nebo udělat dřevěný?), dobrousit, testovací povrchovku, odladit vyhybku..... :-)
Konečné rozměry jsou nakonec 1000x230x286mm

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 13:39 
Řádný člen

Kraj:
Kdyby se srazily hrany alespoň v té horní části nad basákem tak by to nevypadalo vůbec špatně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2012 16:25 

Chtěl jsem je malinko strhnout, protože byly hrany malinko okousané. Chvilku jsem si hrál. Další den jsem to s jiným brusivem a brusidlem chtěl dodělat, a pod rukou jsem docela hnusně probrousil, tak jsem ty svislé přední hrany musel udělat stejně. Je tam teď nejméně 4mm radius – zakulacení. S tím je to tak vyfocené. Nad basákem je moc málo místa na nějaké hračky. Jednak by se mi to nelíbilo, a druhak by to bylo složité pro začátečníky nebo ještě větší leváky než jsem já. Jedině, že by se daný výbrus/efekt tahnul s klasickou „výjímkou kolem basáku“ až k zemi. Provedení ale bude opět docela složité, tak si nejsem jistý, zda hrábnout nebo nehrábnout....
Nebo myslíš takové to klasické TVM nebo “Monoloží” stržení hran hodně do hloubky směrem k výškáči?
Chtěl jsem koupit bassreflex se zaoblením a vyzkoušet jak to bude vypadat, a dvě vygooglené prodejny ze tří jsem ve městě prostě nenašel, třetí bassreflex prozměnu neměla. Tady v ČR fakt nic není :-D přece to nebudu kupovat ještě s poštovným za kilo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2012 12:06 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Nevim, osobně bych se vykašlal na veškery basreflexy - pokud to lze, zaoblil bych akorát otvor v desce a dal tam normální obyč. odpadní trubku, kterou seženeš všude za pár korun nebo ze stavby zadara. :-) Je třeba akorát seříznout hrdlo s těsněním, popř. se dá po nahřátí natvarovat, nakonec stříknout na černo a šmitec.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2012 14:41 

Kdybych to měl udělat nejjednoduššeji, byla by to štěrbina. Vzhledem k zaměření produktu a současným požadavkům na design a zjev, kdy už není možné, abych dohromady stloukl pár prkének tak aby to pouze fungovalo , budu nucen osadit pěkný bassreflex.
Znovu jsem proslídil Kladno+Slaný a nikde nic neměli, takže se nákupu na eshopu nevyhnu...
Zlobí mě tam jiné věci. Z hlediska montáže to není úplně čistá práce jako u Totem100.
Musí se dělat komůrka pro výškáč, který se mimojiné nemontuje úplně lehce. To zvyšuje riziko poškození měniče bastlířem….

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2012 14:43 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Tak já ti nějakej bassreflex dovezu až pojedu tvým směrem 17. srpna. Otázka je, zda budeš chtít čekat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2012 23:04 

Mne osobne by sa zas viac páčila o ten 1 až 2 cm širšia predná doska a to zaoblenie z poriadaním rádiusom na hornej hrane nad výškou tiež nieje zlý nápad ale beriem že je to kompromis a zložitosť sa vylučuje. Dal som len môj názor. Mne sa zas plastové BR nepáčia a uprednostňujem štrbiny kde sa dá, no to je len tiež môj názor teda 100 ľudí 100 chutí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2012 05:53 

Mno, toto by se nám páčilo všem, ale kdybys řádně pročetl historii, viděl bys, že jsme se nakonec rozhodli zaoblení maximálně eliminovat, protože jde o reprosoustavu pro začátečníky, kteří si takové pěkné zaoblení udělat nezvládnou. Budou rádi když slepí čtyři stěny, vyvrtají a jakštakš vypilují díry, bez záludností osadí reproduktory, BR,vyhybku,terminál a hrají. Musí to tak být, protože jinak by to už vjádru nebylo daleko od toho aby po brusce, frézce, pájce, pistoli na barvu, naučené zručnosti práce se dřevem a bůhví čem ještě koupil bastlič mikrofon a rovnou si odměřil vyhybku sám :-)
Nechci vidět, jak by vypadal celý hi-fi projekt, kdyby ho měl zpracovat třeba Drobek. Opravdu se celou dobu snažíme o to, aby to bylo max jednoduché a stále dost hezké řešení. Štěrbinový BR bych nevylučoval, ale nenapadá mě jak to hezky udělat.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]