Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 12:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tesla/TVM based minoritní soustavy
PříspěvekNapsal: 01 dub 2012 16:23 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
toto že? :lol: :lol: :lol:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 dub 2012 17:35 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já vím, že Aura je pokračování TW. Spíš mě udivilo, že 1) pokračovala i s původním výběrem historických součástí, 2) že někdo má tu smělost vydávat zastaralou, kdysi průměrnou konstrukci za poslední výkřik techniky a 3), že se ani nepokusil o nějaké luxusněji vypadající konstrukční řešení, než jsou prachsprosté banánkové zdířky naletované přímo na desce koncáku. Ten design považuju za jedinou skutečnou osobitost, včetně těch hodin s jednou ručičkou.
Kdysi jsem něco hodně podobného dělal švagrovi, jen to mělo čtyřkanálový konec a 12dB/okt aktivní výhybku na 3300Hz. Jinak holá černá plechová krabice s vypínačem a fyziologickou regulací hlasitosti (přepínačem). Krmilo to minibedýnky s ARN150 a ARV104. Ani náhodou bych to nevydával za špicu - prostě jsem to podle pravdy nazýval laciným bastlem a všichni hájendisti z toho byli urvaný, protože nevěděli, co to je a švára je při čaji a čmoudíkách obluzoval ódami na křišťálové vokály a absolutní prostor... On měl naprosto geniální poslechovku, kde úžasně hrála i stařičká NZC143 s RK15-kami.
Mimochodem, nedávno jsem byl u šváry a ono to hraje dodnes, jen by potřebovala prostříknout ta hlasitost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 dub 2012 20:22 
Řádný člen

Kraj:
A čím se provinili? Jen předběhli dobu o dobrých 15-20 let, navíc tomu nelze upřít že ta konstrukce je mimořádně jednoduchá, spolehlivá a ekonomická. Nezastávám se toho, jen reálně hodnotím pro i proti. Co se prodává dneska a za daleko větší peníze? Dneska pokud nemáš na nákup nového audia statisíce tak si naprosto totálně v řiti. To je jeden z důvodů proč zase přichází do módy bastlení. Vždyť dneska jsou v rámci bastlířské komunity i velmi solidní konstrukce, které sice něco stojí ale i tak je rozdíl v kvalitě a spolehlivosti nebetyčný (ve prospěch DIY). To že my tady na Reprománii jsem jen takový vyložene lowendový bastlkoutek na tom nic nemění. Kdo chce má dveře do špičkového světa otevřené i když je to samozřejmě o něco složitější než jít do krámu a koupit si to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 dub 2012 21:38 

Kraj: ČR - Pardubický
Je to dobré - člověk už ani nemusí mít paměť - aukro mu vše připomene. :lol: Schneider 272.1LS

http://elektro.aukro.cz/reprobedny-schn ... 35123.html

(momentálně jsem na přístroji, který by pokus o vložení fotek na fórum nemusel rozdýchat, navíc mám pocit, že jich je na internetu dost - nicméně pokud je sem z aukce někdo vloží, tak to ke škodě určitě nebude... ;) )

Osazení ARN 5604 a trochu upravená ARZ 3604. Otevřené jsem je nikdy neměl, zvukově to odpovídalo tomu, že to patřilo spíš do lepší části portfolia srando-značky Schneider - čili žádný zázrak, ale ani ne vyložený průser. Trochu problém na výškách (nahoře to docela rychle začalo padat) - to věžové něco, co tam je, je za možnostmi ValMezáckého zbytku.

Ono Schneider používal kde co a ne vždy to byl úplný průšvih - pamatuju na sloupy Festival (snad byly určeny k tehdejším top komponentový věži pod jejich "Hi-End" brandem Team), kde bylo naopak (myslím, že kompletní) osazení Visaton. Jen už to bylo v duchu devadesátých let se špatně laděným bassreflexem a určitou dávkou dunění.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 dub 2012 22:02 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
no úplně to sem nepatří, ale nechci zakládat další téma...
Vypadá to na ARE 46x ale s novým mg. z ARE 460x, zřejmě na přechodový typ, který se asi příliš dlouho nedělal, je označen jinou značkou. Nemáte k tomu více info ? Třeba období toho přechodu ?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 dub 2012 02:13 
Řádný člen

Kraj:
To jsem ještě neviděl ale není to nemožné. Podle potisku je to jasně reproduktor vyrobený pro značku Westra. Je tedy docela dobře možné že Westra si je objednala po ukončení výroby a oni jim udělali nějaké kusy navíc ale už s novějším magnetem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 dub 2012 21:55 

jen tam chybí takovýto kulatý vykousnutí v plechu asi opravu mezityp...
dal by se určit termín změny výroby ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 dub 2012 22:58 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
to už u těch posledních sérií ani nebylo. ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 dub 2012 23:46 
Řádný člen

Kraj:
Teď nějak nevím o jaké vykousnutí jde. Myslíš ty díry na průchodky co jsou na těch starých krémových verzí? Ty nebyly už ani na modrých verzích.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2012 09:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Na niektorých modrých ešte tie otvory pre priechodky boli, aj keď prázdne. Doteraz som vypozoroval, že definitívne sa stratili v druhej polovici 70. rokov.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2012 19:40 

Exportní verze basáku Tesla po 12-ti letech (see. pic.) zvukově také ok

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2012 12:55 

Exportní Tesla Sinus 150

VxŠxH: 30,5x20,5x16cm

Provedení stejné jako třeba ARS 808 (překližka, přední neodnímatelná síťka, zadní stěnu tvoří sololit).

Osazeno modrým ARE 567 - vzhledem k tomu je pohled na zadní štítek velice úsměvný. :) Pochopitelně nějak to hraje, ale víc litrů (ať už otevřených nebo uzavřených) by tomu svědčilo víc. Těch 50Hz dole mě prostě baví, to je mokrý sen takové kombinace.

(nejsou v super stavu, navíc foceno jen telefonítkem, nicméně zatím jsem majitelem)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2012 09:44 
Řádný člen

Toto je po našom tuším Supraphon RK 5 alebo RK 2. Väčšina RK-čiek bola bohužiaľ riešená tým tenkým sololitom vzadu. Ktovie, čí to bol nápad. To širokopásmo to ešte prežije, tam by bolo dokonca lepšie, keby nebola nijaká zadná stena, ale u 808 s ARZ 368 je ten sololit už problém... Našťastie neskôr pre typy s ARN 56x, 66x a ARZ 66x už dávali dozadu aspoň preglejku.
Čudoval by si sa, keby sa ten modrý ARE 567 zamenil napríklad za biely z r. 1966, čo mám ako výstavný kus - ten by to do tých 50 Hz naozaj potiahol.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2012 15:05 

Tak jednak je tu otázka poklesu na těch 50Hz a druhá věc je, že jsem psal, že to je nesmysl při dané kombinaci. A to se na mě nezlob - z žádného ARE 567 nedostaneš v nějakých cca 7 litrech 50Hz (tak, aby mohly do výsledného zvukového vjemu promluvit). Jak jsem psal - větší uzavřená nebo otevřená ozvučnice. Takhle to prostě nehraje, jak by mohlo. Ale zase jsem se jen utvrdil v tom, že ARE 5xx jsou nejvhodnějším kompromisem na celé pásmo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 čer 2012 15:29 
Řádný člen

No veď ja som to myslel samozrejme pri otvorenej bedni bez zadnej steny alebo s dierkovaným sololitom.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 črc 2012 15:49 
Řádný člen

Toto je celkom zaujímavé.
Příloha:
01.jpg

Na prvý pohľad si poviete - aké pekné ARS 9204. Až kým sa nepozriete na zadnú stenu na štítok s typovým označením "neuco LB 30"
Příloha:
02.jpg

A keď nazriete dovnútra, zistíte, že tam je len jeden kondenzátor a ARN 5604B (už bez označenia B, posledný model so závesom uchyteným na membránu zozadu). Je to odvážny počin, zapojiť tento model ARN 5604 bez výhybky, ale aj také veci sa diali...
Příloha:
04.jpg

Příloha:
03.jpg

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2012 01:53 

další podružná výroba, ale na výškách je možná použitý asi Tonsil.

Naposledy upravil DinosaurJr dne 21 srp 2012 21:54, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2012 20:49 

Kraj: ČR - Liberecký
Thales píše:
Počkejte až někde najdu ty kecy co psali k bednám AuRa R6 :lol: Kdybyste si přečetli jaké ódy tam psali na výškáč (skloubení výhod kalotového a konického systému atd.) tak vás v životě nenapadne že je v tom jen obyčejné papírové ARVčko přes kondík :lol:

Před cca 8 lety jsem měl možnost se zúčastnit zajímavého experimentu. Basák ARN 5618 v uzavřené ozvučnici + kalota SEAS (bohužel si nevzpomenu na tip) byly podrobeny poslechu s výhybkou 1. řádu, 2. řádu i pouze s kondíkem před výškáčem. Obecenstvo tvořila směs jak audiobastlířů, tak profesionálních hudebníku (mj. i členka České filharmonie), přičemž měli za úkol ohodnotit poslech, aniž by věděli, s jakou výhybkou se zrovna hraje. Bylo dost velikým překvapením, že u některých žánrů (zpěv, komorní kvarteto) nebyl poslech pouze přes kondík hodnocen vůbec špatně. Samozřejmě vztaženo relativně k použitým měničům...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 12:16 

DinosaurJr píše:
Přidávám jedny staré (předpokládám) vcelku raritní aktivní TESLA bedny s osazením ARV 3604, ARZ 4604, ARN 6604, neznáte je nebo neviděl jste je někdo ?

To nejsou bedny TESLA - je to malý rozhlasový monitor s pracovním označením tuším R26, který byl v počtu několika desítek kusů vyroben v někdejším Výzkumném ústavu rozhlasu a televize. Vyvíjel jsem ho já osobně, pak to měla převzít TESLA, což se do jisté míry i stalo - opráskli to i s chlupama, designově upravili, doplnili sloupcové indikátory a vyráběli s označením ARS1200 resp. 1210 - zdá se, že v těch původních 1200 byl výškáč vifa.

Jen tak mimochodem, nevlastníte někdo fotky starších rozhlasových beden z produkce TESLA ? Měly pracovní označení R3 a R24, vyráběla to i TESLA, ale teslácké typové označení neznám. Dost bych to potřeboval . na jakýsi "archeologický" seminář.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 srp 2012 15:25 
Řádný člen

Kraj:
Vzhledem k tomu, že se systematicky zabývám sběrem fotografií a dokumentace k Tesla-audio zařízením by mě to též zajímalo. Jaké to mělo osazení? případně nebyla by k tomu jakákoliv informace?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 151 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]