Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tesla B116A
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2012 17:48 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Task: Na samotný DPS jsme pracovali dva. Kolega rád navrhuje desky, takže samotný návrh je jeho práce. Já navrhnul a odladil obvody, dodal mu schémata a příslušné podmínky. A on to navrhnul v Eagle. Mně to navrhování DPS moc nebaví. Já si nejraději vezmu kontaktní pole, nebo univerzálku, sednu za stůl k měřicím přístrojům a navrhuju. :)
Ale ještě ještě pořád tu B73 tak nějak dotahuju...konečně jsem to přeosadil lepšími OZ, které jsou však dosti háklivý na zbytky z mazacího oscilátoru, takže jsem musel snímací zesy doplnit o odlaďovače, taky jsem trochu "dočesával" tónové korekce atd. Taky to původně šlapalo výhradně podle frekvenčního průběhu normy NAB...ale mám doma hromadu pásků ještě co nahrával táta z Osterreich 3 na teslách a tesla nějak striktně ten NAB nedodržovala, tak jsem se rozhod, že si ty průběhy upravím tak, jak to měla B11x a CM1x0, aby mi tyhle starý pásky hráli slušně (jsou i dosti slušně nahraný).

kudlibabka: ReVox B77 je lepší. Není tolik háklivý na uhnívaní trimrů, je hezčí a a i když má stejný brzdový systém jako A77, tak u něj fungují spolehlivěji. Jinak souhlas, že co se zvuku týče jsou ReVoxy nepřekonatelné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2012 18:05 

Kraj: ČR - Pardubický
Revoxy jsou neprekonatelne nejen zvukove,ale i co se spolehlivosti tyce,v rozhlase behaly A77 v nekterych provozech nepretrzite....B77 jsem mel taky,dve verze obe pulstope,jednu 19/38. A77 se mi libi vic nez B77 diky tomu "prumyslovymu" vzhledu...B77 se mi libi taky ikdyz uz je moc nahezkana....:-).Jinak delas to moc dobre,klobouk dolu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2012 18:31 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Děkuji za pochvalu. :)
Tak já už tu spolehlivost můžu posoudit jen z pohledu dnešní doby, kde taková A77 bývá už fakticky hodně starý a často oběhaný stroj. Pak mi ty některé japonské mašiny z konce 70-tých a začátku 80-tých nepřijdou míň spolehlivý. Dle mých zkušeností je to už dnes spíš tak 1:1, když srovnám třeba Revox-y a Akai-e nebo Teac-y. A ono samozřejmě u toho magnetofonu vždycky platí, že čím jednodušší a robustnější, tím spolehlivější. Výjimkou je však taková tesla řady B5, která i přes svou jednoduchost spolehlivostí nevyniká...a imho je tak nějak ukázkou toho, jak by magnetofon vypadat neměl. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 kvě 2012 19:08 

Kraj: ČR - Pardubický
Nojo ty A77 byly MK1-MK4,pricemz MK1 uz jsou fakt hodne stary...jednu jsem mel a uz v ni byly spatny odpory a kondenzatory,kazdy kanal hral trochu jinak,poladit to neslo,jedine vymenit ty soucastky.... :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2012 13:15 

Kraj: SR - Žilinský
Ja mám doma tiež B116 , bohužiaľ je dosť jazdená, bola používaná v internátnom rozhlase takže má nabehané dosť. Mechanika je relatívne v pohode aj motor, mám veľa náhradných dielov a dalšiu B116 na diely, zišla by sa mi zrejme hlavne pásková dráha - vodiace stĺpiky, a hlavne nové hlavy ANH 200, ANH 210 a ANH220 tie sú už zjazdené trocha. A všetkých 6 ovládacích gombíkov potenciometrov. Nemáte niekto volačo z tohoto na predaj?

Druhý stroj je TESLA B700 v úplne super stave, vyzerá ako by vyšla zo závodu, všetky plasty nové a hlavy a spol jemnučko líznuté, super zvuk aj nahrávky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2012 23:46 

Kraj: ČR - Zlínský
Nabízím za 500Kč velmi málo používanou B116, B113, CM130 a spoustu dalších magnetofonů - nesbírám to, nejsou objektem mého zájmu, takže by to šlo udělat i výměnou za něco pro mne užitečnějšího. Seznam toho, co tu mám, jsem ochoten vážným zájemcům poslat mailem, lemal@volny.cz.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]