Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tesla B116A
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2012 19:42 

Kraj: SR - Košický
Pred pár dnami sa si zohnal Tesla B116A.
Vytvoril som túto tému keďže moje znalosti čo do tejto technológie sú nulové a rád by som sa v tomto začal orientovať. Som úplný laik, dnes som prvý krát vôbec zakladal pásku a ďalších 10 minut skúšal ako to spustiť :roll: bohužiaľ som z mladej generácie a tieto stroje sa mi v pamäti len mihotajú no nič nehovoria.

Ak máte niekto tip na nejakú literatúru zaoberajúcu sa magnetofónmi, ich opravami, údržbou a podobne dajte mi prosím vedieť.

Ďalej zháňam pásky pre tento magnetofón takže linky, ponuky , taktiež rôzne rady, skúsenosti a pod. Dúfam že táto téma nezapadne prachom a nájdu sa dobrý ľudia ktorý výživne poradia.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Tesla B116A
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2012 20:14 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Výborná kniha je "Magnetofon, jeho provoz a využití" od Tjunikova Žofáka a Kadlece, vydavateľstvo myslím SNTL. Vlastním ju osobne, ale z ruky nepustím. :)
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2012 20:29 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tady máš tu knihu: http://www.antikvariatcz.com/shop/kadlec-vladimir-tjunikov-dimitrij-zofak-dobroslav-magnetofon-jeho-provoz-a-vyuziti-p-11097.html Vřele doporučuju zakoupit a prostudovat. Ten magneťák bych taky rád, i když raději bych jednu z modernizovaných verzí CM130, 160.
Hlavně dávej bacha na potenciometry, jsou tam exponenciály, který nikde neseženeš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2012 21:13 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
sagitarius: Mám jich plnej šuplík, co mám proti tomu dělat :D ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 kvě 2012 22:16 

Kraj: SR - Košický
Odlož mi ich :lol: Ďakujem za linky, názvy ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2012 13:23 

laminat: Tys mi dal! A já myslel, jakej nejsem king, mám jich doma jen deset :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2012 14:40 
Řádný člen

Taky ještě nějaký mám, ale vzhledem k tomu, že s nějakým rozsáhlým servisem tesláků definitivně končím, tak je už ani nesháním. Nasyslím si nějaký věci pro mou "B73-II" a šmitec. :)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2012 15:06 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Pěkný kousek,opravdu .Až bude na to čas dám sem 130 i 160.Ta 160 byla originál zabalená ,koupil jsem to jako šrot .Likvidace elektro prodejny.Syn pána co ji koupil v Malé privatizaci ji chtěl vyhodit jako neprodejnou,130 tam stála několik let jako výstavní.Ta potřebovala jen zbavit prachu.Dokonce i pár dílů jsem dostal.Jsou dočasně uloženy.Sice mám prostor ,ale spíše si najdu něco z bazaru.Alespoň si osvěžím paměť,vytáhnu dokumentace a pohraji si s tím

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2012 19:55 

No, mít oba dva modely, to ti musí zabírat strašně moooooc místa- že mni jednu pustíš? ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2012 23:33 
Řádný člen

oba jsou zabalené,součástí sbírky .Jsou neprodejné jako spousty ostatních . Nedostatkem místa netrpím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2012 00:18 

Kraj: ČR - Zlínský
To sagitarius :
jednu nádhernou, téměř nepoužívanou CM130 bych pustil, mám dvě. Kolik mi za ni dáš?
Jsou tady i kvanta zaváděcích pásků, několik desítek kilometrů studiových pásů, např. LGR50, SPR50LHL, nějaké Ampexy, pak taková krabička od firmy BASF, ve které je červený a zelený zaváděcí pásek a kovová fólie na vypínání stroje na konci pásu, myslím že je tam i lepicí páska /to si ale nejsem jistý/
Mám i CM160 ve stejném stavu, ale tu bych si rád nechal, kdyby bylo někdy třeba něco překopírovat apod., nicméně za dobrou cenu bych prodal i tu CM160.
Jsou tu unášecí spojky, pohánějící pravý unašeč, hlavy ANH200 i ANH210, tuším že v té velké bedně s díly jsou i řemeny, teoreticky potenciometry, přepínače stop a source/monitor, dva nebo čtyři kompletní unašeče, jeden zcela nový a nepoužitý motor, tuším že i motorové řemenice, převíjecí mezikola, ovládací knoflíky na řadu B700 a na řadu B11x - no prostě ani nevím, co v té bedně je. Dále jsou tu tři nebo čtyři neuvěřitelně zachovalé B730, jedna nádherná M2405S včetně náhradní sady hlav, kazetová M531S a neuvěřitelné množství dalších věcí z téhle techniky, například asi tři B400, z nichž jedna vypadá, jako by zrovna sjela z výrobní linky, jedna docela hezká B588, nějaké B4, myslím, že je tam i B42 a B47, jedna B115 s poškozenými indikátory, které k tomu ale mám - zase, v podstatě ani nevím, co v tom skladu všechno vězí.
Sbírání a restaurování magnetofonů není jaksi můj koníček, co mě zajímá, jsou výrobky Tesly Vráble a Tesly Elektroakustika Bratislava, prostě nf technika, ovšem v tom "zesilovacím" ranku. Zajímají mě např. komponenty z bývalého tesláckého PA systému /mimo reprobeden/, konkrétně 29-pásmové ekvalizéry, crossover AYZ040, zesilovače řady STUDIO a DISCO atd., ovšem všechno v nepřekopávaném a neupraveném stavu, jak je u sběratelů jaksi zvykem, protože některé úpravy, zvláště vrtačkou, nejdou už napravit.
Takže asi takto : co se týče dílů, ty prodám zásadně s jedním nebo oběma magnetofony, samostatně ne.
Pokud by se našel někdo, kdo by byl ochoten tohle všechno a ještě mnohem víc vyměnit za zesilovače TESLA A2200 nebo TESLA A2400 v ucházejícím vizuálním stavu, případně i neomlácený a neupravený AZK210, je to všechno jeho. A2400 může být zepředu i otřískaná, mám tři nové přední panely na tenhle zesilovač. V opačném případě se jistě dohodneme na nějakých rozumných částkách. Opět - rád bych, aby přístroje na výměnu nebyly nijak upravované, v podstatě nemusí být funkční, nebo jen částečně, ale nesmí mít trafopáječkou poškozené plošné spoje koncových stupňů.
Osobní odběr je jasný, poštou takové kusy posílat nejdou a navíc by mohly utrpět tak, že by to už nikdo dohromady nedal.
Nemusíme to nutně honit přes finance, sběratelé spíš mění /případně s nějakým směšným doplatkem/. Ke všem zde uvedeným přístrojům mám servisní manuály, takže pokud někdo projeví zájem, jsem ochoten skočit do kopírovací služby a požadované dokumenty okopírovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 18:10 

Díky za nabídku. Trošku jsem o tom přemýšlel, a i když po MGF CM130/160 toužím od doby, co se poprvé objevily v obchodech, ať se snažím sebevíc, nemůžu pro to najít volné místo :( Z praktického hlediska bych spíš zvolil nějaký kvalitnější starší 19" tapedeck, už proto, že mám doma ještě spousty nahraných kazet. Kdybych nebydlel v garsonce, vzal bych od tebe všechno a jen bych mlaskal blahem ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2012 23:48 
Řádný člen

Na CM-kách mi vadí cena. Pokud jsou v TOP stavu, jejich cena dosahuje i 5000Kč a to fakt za B115 v jiným kabátu s trochu lepšími součástkami nedám. Za ty prachy lze koupit už třeba jednodušší 3-motorák. Já za 3 tisíce AKAI GX-215D.
Nějaké moje další kousky:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2012 00:02 
Řádný člen

a poslední fotky :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2012 01:31 
Řádný člen

Kraj:
Když už jsme u těch kotoučáků tak se mi líbilo jak na loňském Highendu měli tuším na 9. patře velkou místnost označenou jako Vintage audio, vybavenou kvalitními old-school kotoučáky, bednami Canton z 80. let a nějaké zesilovače už nevím jaké (musel bych vyhrabat fotky) ale ořezávátka to nebyla. Tato sestava nakopala zadek (alespoň pro mé uši) spoustu těch předražených krámů dole. Možná že podle měření ne, ale hrálo to prostě přirozeně a příjemně. Asi největší průser to byl právě pro značku Canton, z jejichž expozice jsme tam právě přišli a jejich o 25 let starší předchůdci hrály lépe (mě subjektivně) než nejlepší bedny ze současné produkce, které tam měli vystavené. Ale to nebylo jediné zajímavé - kolem stěn měli v několika patrech nad sebou značné množství top kotoučáků takže bylo na co koukat. Pokud by to někoho zajímalo tak zkusím dohledat fotky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2012 02:05 
Řádný člen

Já bych o fotky rozhodně zájem mněl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2012 02:57 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Thales: To nebyla místnost označená Vintage audio, to je název firmy. Bohužel šíleně předražují, jinak uměj a maj krásný věci

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2012 03:13 
Řádný člen

Kraj:
To se vzájemně přece nevylučuje ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2012 19:55 
Řádný člen

Krásná sbírka,

U tý B73 si dělal tu DPSku sám? jestli ano tak to ''palec hore'' : )

A ta B116, nádhera :P
Škoda že tu neni slintací smajlík :D

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2012 20:27 

Kraj: ČR - Pardubický
Mě se nejvic libi ten REVOX A77 MK IV...Revoxy A77 jsou podle mych zkusenosti neprekonatelny po vsech strankach,ja si ze vsech moznejch kotoucaku co jsem mel nechal jen jeden A77 MKIII pulstopej,mam k nemu cca 500ks pasu placek DIN...vzhledem k tomu,ze uz nekolik let nemam gramec,je to muj jedinej analog...no vlastne mam jeste jeden Janzen....

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]