|
laminat: Všimol som si už pri simulácii vo WinISD, že medzi 100L a 200L objemu už nie je v spodku tak zásadný rozdiel, aby stálo za to stavať takú hovadskú bedňu. Každopádne tie reproduktory ma lákajú nesmierne.
mareksk: S tým, čo na výmenu Ti neporadím...a jelikož bývam ďaleko, asi ani nepomôžem. Ale ohľadne hláv v B116...takto...B116A mala hlavy z B73 a zároveň totožne s B113, teda klasické. B116 bez "Ačka" mala hlavy rovnaké, ako B115, teda hlavy typu ANH s dlhou životnosťou. Hlavy sú navzájom zámenné (ANP za ANH), takže ak by aj v uvažovanej B116 náhodou boli hlavy ANP, nie je problém ich vymeniť za ANH. Ak túžiš po kotúčovom magnetofóne rozumných parametrov a mieniš ho použiť, choď do toho. K páskam: Dajú sa normálne zohnať na aukre, či už nové (teda vlastne staré, ale zabalené a nepoužité), alebo použité. Samozrejme pri kúpe použitých je riziko, že nebudú použiteľné (drop-outy, vyťahané okraje a celkovo zlý stav). K B115 sa hodia výlučne pásky na báze Fe2O3 typu LH (Low Noise - High Output). Najkvalitnejšie pásy tohoto typu sú Maxell UD a XL1. Za nimi nasledujú AGFA PE46 s PE49 a BASF DP LH HiFi (BASF-ky sú háklivé na skladovanie, treba si dať veľký pozor na pôvod - najlepše boli obvykle dovezené zo západného Nemecka). Slušné sú samozrejme aj LH-čkové pásky od TDK a Hitachi. V zásade sú použiteľné aj pásy typu LN, ale vyžadujú iné nastavenie magneťáku (nižšiu predmagnetizáciu, záznamový prúd a sú vhodné pre typy ako B4, B5, B101, B700 atd.), takže nahrávka na B73, B11x a CM1x0 by bola bez výšok. Slušné použité pásy v dobrom stave sa pohybujú v cenách od 4 do 8€ podľa značky a typu, nové d 15€ vyššie. Na východnom Slovensku je možné zohnať použité pásy u pána Miroslava Štofíka. Vyhni sa pásom značiek Emgeton, ORWO, Shamrock, Realistic ale aj Sony SLH atd. A fungl nové (teraz vyrobené) pásy ponúka firma Vintageaudio v CR. Ide o pásy značky RMGI, ktorá vyrába pásy na báze Emtecu, teda BASF. Ideálny je typ LPR35. Ak by si mal nejaké dotazy ohľadne magneťákov, kľudne mi napíš.
|