Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 18:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: zesilovače obecně
PříspěvekNapsal: 23 dub 2012 22:31 

Kraj: ČR - Zlínský
Thalete, ty měřáky stály i s poštovným jako ND 2.100,-Kč. Jsou to plnohodnotné měřicí přístroje, žádná čínská mávátka pro parádu. Zkoušel jsem to podsvítit zářivkou PL s odstínem 840 tuším a vypadalo to skvěle. U nás v obchůdku mají 4W trubice s délkou akorát na ty dva měřáky, jenom musím vymyslet, jak tu trubičku napájet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2012 23:24 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Leoši a co tak skopčit nějaký invertor pro podsvícení LCD?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2012 00:10 
Řádný člen

Kraj:
Uff! No to je pěkná pálka. Ale dobře že sis něčím udělal radost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2012 14:14 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Sinclaire, na podsvětlování rafičkových budíků, ale i displejů používám LEDky PLCC2, který mají vysokou svítivost, ale vyzařovací úhel 120°, takže nedělaj fleky. Prodává je GM za něco kolem 5,-Kč

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2012 18:58 

A je světlo opravdu dobře rozlité? Když si člověk hraje s takhle drahejma hračkama, opravdu to musí stát za to. Většinou lepší než tovární...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2012 20:23 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Nedávno jsem s nima podsvětloval palubní budíky u Fábie, a každej si myslí, že to jsou plazmový fólie :-) Pokud se dávají zezadu [za stupnici] tak je třeba je dát samozřejmě trošku dál, ne je připlesknout přímo na plast. Často podsvětluju stupnice u rafiček i tak, že dám jednu vlevo a jednu vpravo po stranách uložení rafiky tak, že svítí nahoru podél plochy stupnice- taky pěkný. Ale zezadu skrz průsvitnou stupnici je to nejhezčí. A docela dobře se to i míchá- jednou jsem dal pod stupnici tři dvojice, vždy dvě těsně vedle sebe, jednu modrou a jednu červenou, a bylo to super.
Jo, a ještě bych doplnil: Pokud to má vypadat opravdu extra super, tak pod stupnici udělám plošňák pro ty ledky o velikosti té stupnice, obeženu jej "ohrádkou cca 8mm a celou vyplním bezbarvým silikonovým tmelem. Ten to světlo roztáhne tak, že to pak vypadá, jako by ta stupnice byla natištěná na luminiscenční fólii.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2012 07:43 

Kraj: ČR - Zlínský
Měniče z LCD monitorů mají zbytečně vysoký výkon a ty 4W trubice by šly brzo do řiti, i kdybych dal dvě do série. Krom toho jsem nedávno spravoval LCD Acer a tam byl měnič jak Temelín, navíc běžící na poměrně nízkém kmitočtu - nerad bych, aby mi 28kHz nalezlo do koncových stupňů, tam potom hrozí odpal konců příčným proudem, i když to budou SPM250. Potřebuju něco, co má jedno KUčko, pár odporů, pár kondíků, hrníčkové nebo EE jádro a kmitočet minimálně 50-70kHz, to už bych si dokázal odrušit tak, aby to nelezlo kam nemá. Anebo to fakt udělám tak, že ze zářivky Philips PL 7W vykuchám startér, vezmu tu nejslabší tlumivku pro PL zářivky, předřadím odpořisko a bude to svítit i s dvěma trubicema a bez rušení. Kurva to jsou problémy..Budu muset prohledat starší AR, kde si pamatuju, že byl velice jednoduchý měnič pro 6W zářivku, které se tehdy vozily z NDR a dokonce v různých barvách. Já ale potřebuju bílou, protože stupnice těch budíků jsou světlemodré. Jinak je to zepředu překryto lehce kouřovým acrylem a vypadá to prostě skvěle.
Zapamatoval jsem si ty měřáky, když jsem jednomu pánovi tunil tento zesilovač na 2x250W/4R, protože měl velmi málo citlivé bedny a byl zvyklý hrát hodně nahlas. Fotka zesilovače je tady:
http://www.audiocostruzioni.com/r_s/amp ... %20406.jpg
Tady je sice trochu mázlý, ale onen měřák podsvícený 9W zářivkou PL, co mám na kuchyňské lince, odstín 840. Foťák to zřejmě trochu zaclonil, protože v reálu to svítí 2xtolik.
http://sweb.cz/servisdok/merakpodsviceny.jpg

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]