Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 14:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: jaky zesilovac pro subwoofer s repro blanpunkt gtx 693 2
PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 08:05 

Kraj: ČR - Ústecký
no skušeností moc nemam ale u kámoše sem slišel 2x subwoofer max 2400w a pecka ty tesli sem živil hifi věži grundig M14 posloucham dub step tekno at d

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 09:33 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
No pro nás by bylo zajímavější vědět o jakou Teslu a jaký subwoofer se jednalo...nějaké watty, co nám tu předkládáš jsou nám celkem ukradený. Jednak proto, že ten výkon/příkon nemá krom čísla udané žádné podmínky (při kterém byl změřen), takže jde o bezcenný údaj, jednak proto, že počet wattů nemá u reprosoustavy na kvalitu reprodukce v podstatě žádný vliv. Nemluvě o tom, že věž Grundig M14 není zrovna ukázka slušného zesilovače vhodného pro krmení hifi soustav. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 11:03 

živil sem to hifi vězí grundig M14 nevim kolik ma ale hraje to dost slusne

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 14:46 
Řádný člen

Nevíš kolik má čeho? Kg? Let? L? Mm? W? Hele, pokud si jako myslíš, že čím víc W, tím víc adidas, tak to Tě tady z toho docela rychle umíme vyléčit. :lol:
Další věc je velmi relativní pojem "dost slušně". Jde totiž o to, co vlastně od zvuku čekáš. Pokud duc-uc-bum-bác-cink jak psal Thales, tak to asi hraje slušně. Pokud ale budu mít na zvuk jen trochu větší nároky, už to "dost slušně" asi platit nebude.
Odpověď na Tvou původní otázku, co k těm blaupunktům je taková, že: Připoj tam cokoliv, co zvládne zátěž 4 Ohm, hlavně ať je to levný, nic lepšího tu totiž nemá smysl. Nic však nezapojuj paralelně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 14:57 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
To je beznadějnej případ no - když čím víc wattů, tím líp, tak by možná udělal líp pořízením 2kW přímotopu. :lol:

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 16:05 

Kraj: SR - Košický
Práve pre takýchto ľudí sa dnes výrobcovia uchyľujú k písaniu čo najvyšších výkonov, zatajovaniu iných parametrov atď... Hlavne že to má najlepšie v KW značení výkon a viac netreba, to je ako keď dnes mladí pozerá len na to koľko ma auto HP a ostatné je šuma-fuk.

Minule som chcel predať známemu reproduktor ( autosub) prvá jeho otázka bola koľko to ma W, hovorím 200w RMS. Druhá otázka cena, povedal som a poslal ma do p*či že ma môže osrať že kamarát mu núkal 500w za menej - že ho chcem oje*ať , no a potom má môže aj rozdrapiť. Zrejme prelepím vzadu nálepku pridám nulu a môžem to predať aj za 5 násobnú cenu. To len tak na okraj nedalo mi to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 16:47 
Řádný člen

Kraj:
Problém je v tom že dneska je situace taková že ti co ví jsou dnes odsideři protože je jich minimum. To jsme bohužel my. Když mi sem někdo přijde a já mu pustím i ty Tesly tak to dopadně stylem " Wow to musí mít alespoň 200W" přičemž se hraje na 3-5W středního výkonu a špičky jsou něco přes 50. Když pak ukážu štítek, kde se píšeš že příkon je 25W a maximální hudební 100W takjen kroutí hlavou. Přitom je to jen stará dobrá poctivá realita.

Ti lidé jsou v těchto lžích vychováváni už od mala a pak jim dělá problém uvěřit něco takového, svět se jim převrátí na ruby a nemohou pochopit jak to že jim výrobci tak lžou. Mě to připomíná případ, který mi vyprávěla moje máma. Pracovala v 70. letech jako vedoucí provozu jednoho lepšího hotelu apřijela jim tam skupina rusů. Byla tam jedna holka která se pořád mračila a chovala se dosti nasraně a bylo to den ode dne horší. Tak se snažila zjistit co se děje a rozuzlení bylo překvapivé: Tehdejší Československo bylo i přwes veškeré nedostatkyprůměrně oproti řadě míst v Sovětském svazu na dosti vysoké úrovni. Dá se říci že oproti nim tu lidi žili v luxusu, alespoň ta část kterou ona mohla v Praze vidět. A oni jí od malička v rámci politické propagandy vštěpovali do hlavy že my tu v Československu žijeme v luxusu na úkor SSSR, že nám dávají to nejlepší co mohou a tak vlastně její rodnou zem vysáváme. Když to tu pak viděla tak si to jen potvrdila a tak se zatvrdila a nenáviděla zdejší lidi a celou tuhle zem. V žádném případě si nechtěla nechat vysvětlit že to tak není a nakonec odjela s tím že tu žijí navíc i lháři. Takových lidí bylo v té skupině víc ale nikdo to neprojevoval tak dramaticky, spíše byli rádi že si tady v rámci možností mohou užít, něco si koupit atd. Asi jako když našinci jezdili do Německa.
V podobném stavu jako ta mladá ruska jsou ti lidé kteří věří na propagandistické pohádky že reprák do auta za 1000Kč má 500W. Takové repráky sice existují, ale ve zcela jiných cenových relacích a vzácně. Totéž zesilovače - také jsou ale není to běžné. Pokud si ale výrobce běžného repráku vycucá z prstu 5x vyšší příkon než je realita a totéž udělá výrobce zesilovače tak to k sobě jde, přenášený výkon je stále 100W jen hloupý a zmanipulovaný majitel se přiblble usmívá když myslí na magické číslo 500W.

Mimochodem víte že víno prý chutná lépe když si myslíte že stálo 10x tolik? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 17:32 
Řádný člen

Ale jo, je to stejná autosugesce a placebo efekt, jako když si nějaký snob koupí 1m drátu na repráky za 50 000 Kč a tvrdí, že slyší ohromný rozdíl mezi obyčejnou silovou kříženou 4x2,5mm za 30Kč/m. :)
Jinak to s těma Rusama je pěkný příběh, taky mi už někdo něco podobného vyprávěl.

K těm wattům...když jsem si před 4 lety kupoval v DE mercedes 124 kombi, měl v ní Němec docela zajímavou muziku. V kufru byli hezky zastavány 2 suby, 3-pásmové koaxiály ve vlastních ozvučnicích, komponenty vepředu a to všechno pěkně zakáblovaný...dělala to profi firma, nehrálo to ale bůvíjak (12" suby v BR ozvučnicích objemu 24L naladěné na 70Hz). Každý však byl ve vytržení, když na zesilovači našel "2000W". Každý se mě ptal jen to, kolik to má wattů. Reprodukce jako taková nikoho netrápila, stačilo, že to dělalo randál a mělo to 2000W. :lol:
Jsem tu diskotéku pak rozebral a prodal. Když jsem ale při prodeji zesilovače napsal reálných 4x80 + 2x150W, nikdo to nechtěl. Nasral jsem se, napsal do inzerce 2kW a na aukru se skoro porvali. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 17:38 

Kraj: SR - Košický
Takže ponaučenie pre dnešnú dobu. Ak chcete niečo predať učte sa od výrobcov.. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 19:37 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak potom je jen otázka času, kdy uvidím na Aukru inzerát prodej TW 140S, který bude mít na čelu dopsanou jednu nulu navíc :lol: 8-)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 19:39 

Kruci, 2400W v místnosti, to už by asi nikdy nic neslyšel :lol: - pokud nešlo o přímotop...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 21:10 
Řádný člen

Kraj:
Už jsem tu alespoň dvakrát psal že jsem se tuhle rejpal v PC bedýnkách na kterých bylo jasně velkým písmem napsáno 120W. Uvnitř byl TDA2822M který horko těžko ze sebe s 10% zkreslením vypotí 2x1W. Když je dobře živený, což evidentne něbyl protože při vytočení hlasitosti na polovinu LEDka jasně blikala do rytmu a při vytočení ještě víc vyloženě pohasínala.

A já teď nevím jestli ten modul zesilovače do PC který prodávám a který má reálný výkon 2x11W (do 4R při napájení 12V a zkreslení 1%, při napájení ze stabilizovaného zdroje 18V pak 2x25W) prodávat po vzoru autorádií, které uvádí s tím samým IO výkon 2x50W (to je jen 5x víc než realita) a nebo po vzoru výrobce těch PC bedýnek a tvrdit že ten modul má 120x větší výkon, to jest 1320W. Můžete mi poradit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 21:38 

no sice ty blankpunty maj jenom 55w rms 220max ale na ovaly hrajou dobře ted budu stavět subwoofer ale nevim jake repro koupit min 150w rms

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 21:42 
Řádný člen

Kraj:
Ach jo, tys to vůbec nečetl viď? Tak pro jistotu ještě jednou - jak podle příkonu (u reproduktoru se udává příkon a ne výkon) poznáš jak to bude hrát? Já se při výběru reproduktorů pro normální aplikace kdy jde o hudbu a ne jen o sprostý rambajz na příkon vůbec nekoukám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 21:49 

čet sem to

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 21:54 

a co bys mi poradil za repro do subwooferu max 1000-1500 nemusí bít novi

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 21:57 
Řádný člen

Kraj:
Domů nebo do auta? Co posloucháš za hudební styly? Jak nahlas? Jen tak na pohodu nebo chceš dělat rambajz?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 22:03 

na doma dnb tekno tak akorat staci ze sousedi maj země radost tet

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 22:44 

Kraj: ČR - Pardubický
Thales: tohle už není o trpělivosti, tohle už je o naprostý ztrátě času. Tady se nic konstruktivního vymyslet nedá. Víc k tomu říct nemůžu, abych se choval slušně a můj příspěvek byl politicky korektní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 22:55 
Řádný člen

Kraj:
Takže bum-bác. Hele na to si pořiď nějaký 15" PA basák. Nemusí to být žádný zázrak, klidně starší z bazaru pokud bude v dobrém stavu ale musí být značkový. Startovat můžeš klidně i na tradičním Kappa 15LF který bys za tu cenu sehnat mohl. Garantuju ti že sousedi pak z tebe budou mít radost ještě podstatně větší. Koukni třeba na bazar prodancu kde se takové věci prodávají, něco si tam vyhlídni, poraď se jestli sis vyhlídl správně a my ti pak poradíme jakou bednu k tomu. Pro čistě domácí použití počítej že ta bedna bude mít klidně třeba 150 litrů. A i se slabším zesilovačem naděláš brajglu až až.

Na druhou stranu být tvým sousedem tak už nemáš na čem hrát protože bych ti ten reprák prokopl, vyrval ti dráty ze zdí, oběsil tě a proklel všechny tvé příbuzné až do páteho kolene.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]