Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 03:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: reprobedýnky - chlazení
PříspěvekNapsal: 19 úno 2012 23:38 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
jsem to ta nechtěl rozebírat jen jsem si myslel kdyby to prošlo ta bych poradil. a co tam je tedy za zádrhel vždyť výšky to sežralo jen u subu což jsem chtěl

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012 00:28 
Řádný člen

Kraj:
Problémů je tam celá řada, nejpodstatnější ovšem je že se ty reproduktory navzájem negativně ovlivňují podobně jako dva nelineární rezonanční obvody a to těžko přesně definovatelným způsobem. Kdybychom však jasně definované vlastnosti znali šlo by to navrhnout jako sériová výhybka ale spíš teoreticky jelikož by to znamenalo víc komplikací než užitku. Nelze tedy konstatovat jinak než že běžně používané řešení subu s aktivním dělením přináší lepší a lépe předvídatelné a ovlivnitelné výsledky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012 01:29 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Že je to blbost jsem mu už jednoznačným NE napsal již v jiným vláknu. A ani se mi to už nechce fyzikálně zdůvodňovat, protože týhle teorie jsou všude hromady. Stačí jen nebýt líný a číst. Ono je nejjednodušší přijít, zeptat se a dostat všechno na stříbrném podnosu. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2012 09:51 

Ty doby na Amplionu kde NE znamenalo NE a nikdo se neopovážil nic namítat jsou pryč....
venouši průser je už to, že to žere výšky takřka napřímo. To je úplně špatně.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 bře 2012 21:38 

Kraj: SR - Nitrianský
venouš píše:
zdravíčko

právě si předělávám moje genišroty :mrgreen: do nového protože věčné profukování přes dírky vypínačů, poskakování po poličce když jsou naležato mě přestalo bavit vyrobil jsem si proto nové bedýnky. Lepší. ale naskytl se zde pokud se tomu dá říct problém, a sice s chlazením zesilovače ( trafa ne na něho mám udělanou extra krabičku) přemýšlel jsem o BR ale mám strach ho tam dávat aby to neztratilo kvalitu zvuku a proto se chci zeptat jestli na to není nějaká vychytávka, jestli se toho BR nemám bát popřípadě na jakou frekvenci ho naladit nebo na jakou ho obvykle ladíte vy.

foto

ja by som dal br. dľžka 120mm a priemer 40mm

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 23:03 

hmm a kde jsi to vzal? ( nic proti ) s těma bednama jsem už stejně už skončil jen ten název je poněkud neaktuální jen nevím jak to pojmenovat nebo jestli to vůbec přejmenovat.

hold besreflex udělat není sranda ale pokud se to umí a je na to materiál tak to už jde. (což já nemám ani z jednoho procenta tak se do BR zatím nepouštím :mrgreen: )

jinak u mě vyvstala další otázka a to proč některé koaxiální reproduktory mají stínicí kryt a jiné ne vždyť ty které ho nemají tak u nich je posílený logicky jen jeden pól magnetický ne?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 23:51 
Řádný člen

Kraj:
1.) Stínění nesouvisí s tím zda jsou reproduktory umístěné koaxiálně či ne.
2.) Účelem stínění není posilování čehokoliv ale kupodivu stínění. Konkrétně minimalizace vyzařování magnetického pole mimo vlastní magnetický obvod reprodujktoru. To je důležité zejména u klasických (CRT) obrazovek, které magnetické pole značně ovlivňuje a ty pak neplní správně svou funkci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2012 23:56 

jo díky ;)

já jsem měl na mysli to že některé mají kryt a některé ne to nemůžu dosti pochopit :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2012 01:23 
Řádný člen

Kraj:
Hlavní potlačující vliv má ten magnet co je opačně pólovaný, ten plechový kryt to pak sníží ještě víc protože zbylé magnetické siločáry se stáhnou do něj jelikož vhodný plech vede mag. pole lépe než vzduch. Pokud výrobce usoudil že stačí odstínění magnetem pak na plechu ušetřil. někdy se též druhý magnet přidává kvůli nepřímému posílení pohonu reproduktoru tím, že nutí původní magnetické pole aby se více uzavíralo poddimenzovaným dolním pólovým nástavcem, na který je nalepený. Potom je primárním účelem toto posílení a nikoliv stínění. Pokud nevíme v jakém zařízení reproduktor sloužil a jaké měl výrobce úmysly těžko jednoznačně tvrdit že to bylo tak či onak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2012 21:59 

aha dík :) no ale když tam není ten kryt tak se posílí jen jeden pól? nebo je to zase má ššpatná doměnka?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2012 22:44 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Jeden pól se nedá posílit, u magnetu jsou póly dva a vždycky stejné. Nesmíš si plést pól a pólový nástavec. Pólovým nástavcem se přivádí magnetické pole z pólu magnetu do místa, kde je třeba (do mezery) a část magnetického pole se přitom z pólového nástavce rozutíká do prostoru (tzv. rozptyl). Přiložený opačně pólovaný magnet svým polem (polem, ne pólem) tu uteklou část zažene zpátky. Plechový kryt rozptylové pole pojme do sebe a nedovolí mu utéct mimo. Viděl jsi někdy obrázek magnetu se siločárami a co udělají siločáry, když se poblíž objeví druhý magnet nebo něco železného? Bez toho to asi pořádně nepochopíš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2012 23:05 
Řádný člen

Kraj:
Ten kryt hlavně nic neposiluje. Ten jen "chytá a odvádí ty zbylé siločáry co nestačil zahnat ten druhý magnet".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2012 11:18 

Kraj: ČR - Karlovarský
ARE 667 jsou dobrý repráky, osobně mám vyzkoušeno, že vydrží neuvěřitelný věci. Kdysi jsem dělal takovej "sociální" projekt 2xARE667+Selenium ST200. Výhybka sice vyšla dost složitá, ale hrálo to nádherně a nestydím se to říct:-). Pak jsem je prodal kamarádovi, kterej je trápil venku a v jeho obrovský ratejně snad 10x10m na zesilovači cca 2x80W a dokud mu je synátor nepropíchal tužkou, nic se jim nestalo, přestože byly v provozu, kdy se na jejich "5W" příkon moc ohledy nebraly.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2012 17:43 
Řádný člen

Kraj:
Máš to schema ještě? Třeba by se to někomu hodilo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2012 18:06 

Kraj: ČR - Karlovarský
Bez problému. Akorát pro případný hnidopichy upozorňuju, že to nebylo odměřený a bylo to laděný "na ucho". Uspořádání B-V-B. Výšky by možná snesly trochu přitlumit, ale přebytek mi přišel v tomhle případě spíš ku prospěchu.

S odstupem času musím upozornit, že při druhé realizaci byly výsledky mizerné až strašné kvůli rozdílnému zvuku nových ARE oproti těm vylítaným z kinobeden). Čili pokud by to někdo stavěl je nutné to vyzkoušet dopředu, před finálem, abyste pak nebyli nasraní.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil KarelXth dne 02 črc 2013 09:34, celkově upraveno 3

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2012 18:15 

tak u mého projektu se odehrá změna možná vás to asi zajímat nebude ale můj bratr začal pracovat na šrotišti odkud jsem si odnesl asi dva páry autorádií ze kterých mi nejvíce padlo do oka toto. no byly i lepší ale ty byly zakódované :P a nebo chyběl popis zapojení patice :evil: toto mi naběhlo hned tak jsem si pohrál s podsvícením (viz fotografie) je tam TA8238K sice je to větší xindl než ten zesilovač co mi chce dát thales ale zase dokáže jít solidně nízko a taky solidně zaburcovat ale což o to když tomu přidám tak se to blbě poslouchá ale dám to tam z jednoho prostého důvodu a to že pokud ztratím nebo vybiju zdroj zvuku tak pořád tam můžu dát kazetu nebo jen zapnout rádio a posloucháme dále.

EDIT: mám to rádio teď zapojené na bedny ARS 9204 a očividně jsem se asi posunul na další level :D . Vadí mi že ty bedny jsou na vyšších basách docela uhučené a tento problém bych vyloučil tím že by tam k basáku zařadil další kondík asi tak 4mF nebo bych zase zmrvil vyrovnanost? dík za všechny rady :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 dub 2012 20:46 

http://www.tipa.eu/cz/baterie-olovena-12v-14ah-vipow-bezudrzbovy-akumulator/d-85954/

teď už jen pokutit nabíječku

šla by ta?http://www.tipa.eu/cz/nabijecka-akumulatoru-olovenych-al-300/d-118242/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 dub 2012 22:25 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Vendo, to "hučení na vyšších basech" nedělají nejspíš bedny ale to tvoje rádio. Přidáváním kondů do výhybky tomu nijak nepomůžeš, jen si to rozhodíš na dělicím kmitočtu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 dub 2012 16:29 

rádio to nedělá ale to je jedno. zdá se mi že je to jejich slabá stránka, ale nejsem znalec takže asi zůstanu u myšlenky. snad na to časem přijdu.
ZATÍM JE TO NEJKVALITNĚJŠÍ ZVUK KTERÝ JSEM DOMA MĚ ČEST SLYŠET

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 dub 2012 17:18 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Jestli myslíš to co leze z toho rádia tak to si toho teda ještě moc neslyšel :D

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]