Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tesla
PříspěvekNapsal: 07 úno 2012 00:40 
Řádný člen

Kraj:
Jen se neboj, dej ho tam dost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 úno 2012 11:41 

Kraj: ČR - Liberecký
Tak skelety ARS jsou už skoro hotové :) ,jen se rozhoduji,jestli mám zadní stěnu udělat napevno, nebo nechat "vyndávací" :?: Z hlediska estetiky jasně první varianta ;) ,ale všechny Vaše názory a zkušenosti z praxe jsou předem vítány...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 úno 2012 15:16 
Řádný člen

Kraj:
Pokud se dá do bedny pohodlně lézt přes basák (když je dostatečně velký), ideálně když drží metrickými šrouby a ne vruty tak mi přijde zbytečné a kontraproduktivní dělat zadní stranu odnímatelnou. Je s tím víc starostí než užitku. Důležitější je aby byla bedna pevná a s dostatečným množstvím výztuh. To se týká speciálně zadní stěny, pro kterou je tím pádem lepší když je k výztuze přilepena po celé své délce a ne jen přišroubována třeba dvěma šrouby kvůli demontáži.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 14:08 

Příloha:
ars 1054new.jpg
Zdravím,tak takhle dopadla repase ARS 1054... Začalo to výměnou kondenzátorů ve výhybce, pokračovalo stavbou nových ozvučnic s větším objemem a nahrazením ARZetka za ARXko a hlavně jsem chtěl všechny repro v jedný ose...Podařilo se mi sehnat ARVčka s černou kalotou po repasi,takže proběhla výměna za původní žluťáky. Bohužel jsem při kompletaci přišel na to,že jedno ARNko začína "drhnout" :( Sám si na opravu netroufám,tak jsem je radši obě poslal už i kvůli změření Thalesovi a tímto bych mu chtěl poděkovat za ochotu mi s problémem pomoci ;) Doufám,že se u nich nenajde žádný větší problém a že se brzy usídlí zpátky v ozvučnicích...
Samotná stavba ozvučnic si myslím,na to,že to je můj první "projekt",docela podařila i když výsledek určitě není povrchově dokonalý. O dost se ale zvýšila celková tuhost ozvučnic proti originálu a docela narostla i hmotnost-cca 30kg/kus.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 14:11 

Sorry za kvalitu fotky-je jen z mobilu :roll: Jo a všechny šrouby co drží repro už jsou černý :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 14:41 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
No vypadá to moc dobře. ;) Akorát se dívám, máš v úmyslu je provozovat už na stálo takhle odkryté? Jenom, že tam nevidím žádné dutinky pro budoucí zakrytí tkaninou - ono je to přecejen kvůli prachu dobré. Jestli si to posílal Thalesovi, tak se možná domluvíte i na načernění a budou, jak vyjeté z fabriky. 8-) Každopádně dobrá práce.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 14:52 
Řádný člen

Kraj:
Pošťáci je dneska už doručili. Černit myslím netřeba. Nejsou dokonale černé ale je to taková ta tmavě šedá už od výroby. Membrány jsou zdravé, povrch není ani vybledlý ani rozrušený teplem či vlhkostí, v podstatě až na to špatné vystředění jsou jak nové. Ale pokud by byl zájem je přesto načernit tak není problém. Jen regenerační proces závěsů o který se jehla pokusil mohl dopadnout lépe. Jsou přeci jen tužší, každý má jinou poddajnost což bude mít určitě vliv na parametry a ani na oko a pohmat nic moc. To hnusné těsnění zezadu bych sundal a nalepil nové. A smrdí kouřem což nemám rád ale bohužel to nelze označit jako technickou vadu.

ARXko je utěsněné a sedí dobře? Není náhodou ve vyfrézované díře po ARZ jak jsem už viděl že ne? Vnitřní samostatnou komoru má?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 16:51 

Viper: Krycí mřížky už mám hotové,jen teď ještě řeším jak tam budou držet. Nevim jestli se mam rozhodnout pro klasický plastový kolíky nebo suchej zip. Z estetickýho hlediska-jasně první varianta.
Thales: Vím,že ty závěsy jsem nedoladil na 100%-dělal jsem tuhle operaci poprvé a měl jsem strach do toho jít víc tím ředidlem. Jinak otvor pro ARX je dělanej přesně na míru-žádná úprava po ARZetku ;) . ARXko má svou vlastní uzavřenou komoru-
objem cca 3l a řádně vytlumenou. Jo a měl bych dotaz-co používáte jako těsnění pod reproduktory?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 17:02 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak originál těsnění nabízí Luky v obchodě, taky jsem si při poslední objednávce nějaké bral...
http://www.reproobchod.cz/tesneni-na-pr ... ktoru-p653
Jinak se dá sehnat lepící filcová páska snad v každém trochu vybaveném papírnictví, nebo pak dráž v OBI atd...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 18:00 
Řádný člen

Kraj:
Však já ti to nevyčítám, jen komentuju pro ostatní když už si se i ty rozhodl pro sdělování svých pocitů.

Škoda že si uchycení krycího rámu nepromyslel předem. Kdyby dal pod povrch čelní stěny po obvodu malé neodymové magnety nebylo by vidět nic. Ani kolíčky, ani sucháče, ani patentky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 20:26 

Jo s těma magnetama máš pravdu... ;) Jenže pozdě bycha honiti... :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 20:33 
Řádný člen

Kraj:
No dobře - když je tam zafrézuješ hezky přesně dodatečně bude to vypadat hůř než ty hnusné plastové objímky (nebo jak to nazvat) na kolíky?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 20:44 

Teď nad tim přemejšlim a zvažuju dodatečnou úpravu čelní desky...Musim vygooglit nějaký přijatelný rozměry těch magnetů...Nemáš náhodou přímo tip na nějakej shop?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 21:39 
Řádný člen

Kraj:
neomag.cz

Ber ty neodymové, klasické feritové nemají dostatečnou sílu. Samozřejmě to znamená že nosný rám tkaninny musí být lehký aby ho to uneslo dostatečně velkou silou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2012 20:54 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Nechce se mi otevírat nové téma a sem se to zrovna teď hodí.
Kdo by chtěl renovovat staší bedny s uchycením rámečku na patentky, tak tyto se normálně i nadále vyráběji v naprosto nezměněné podobě a prodávají se v prodejnách textilní galanterie. Waldeska má i vlastní prodejnu http://www.waldes.cz/textilni-galanteri ... e&dir=down, já jsem je koupil v prodejně Stoklasa v Jateční za 84,- CZK/balení (15 druků).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2012 20:59 
Řádný člen

Kraj:
To je dobrá zpráva - bude se hodit. Škoda že tu není nějaká nástěnka nebo něco s užitečnými tipy kde co pořídit a podobně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2012 21:41 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Jinak ten střeďák měl zůstat vyosenej. Já mám přesně takhle blbě SPH-102KEP a koukejte, co mi takovéhle nevhodné umístění (byť to vypadá sebelíp) udělalo za difrakci na 1,5k.

Pro porovnání sem dávám i simulaci v edge se střeďákem v ose a mimo osu. Mikrofon je umístěn v obou případech v ose výškáče.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2012 20:37 

No tak to jsi mě fakt potěšil :roll: Zatím jsem si ten svůj výtvor neměl šanci ani pořádně poslechnout kvůli tomu drhnoucímu ARNku a ty na mě takhle :? No jo no,nečekám od tý renovace žádný velký zázraky,tak uvidíme co na to řeknou moje uši ;)
Tady teď jasně vidím,že všechno souvisí se vším a že se mám ještě hooodně co učit... :shock:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2012 21:30 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Neptal ses. ;) Víš, ony se ty reproduktory v těch bednách nevyosují pro to, že se to někomu tak líbí.
Ale nezoufej, jednak ty propadý jsou tak ostrý, že jsou těžko postřehnutelný, jednak ta takhle vypadá jen při měření v ose reproduktoru. Při určitým úhlu však může ta difrakce zcela zmizet, ale minimálně změní podobu.
Pokud máš bednu úzkou, tak můžou být reproduktory tak, jak je máš (pokud je to ale možné, tak ne tak, aby byl ve stejné vzdálenosti od tří hran bedny). Pokud je ale široká jako ARS1054, tak je lepší ty reproduktory vyosit podle toho prográmku EDGE tak, aby ty difrakce byli co nejmenší.
Stejnou chybu jako Ty jsem udělal i já, člověk se pořád učí. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 úno 2013 23:16 

Zdravim Vas, nevie prosim niekto poradit ako zatlmit stredak v ARS1054? Ide mi hlavne o samotne hodnoty odporov, Thales niekde pisal o delici, ale hodnoty uz som nenasiel.
Iny sposob co som sa docital, bolo vytlmenie krytu (malej ozvucnice z plastu) pre stredak, tym ze ta vata ci co to tam je sa dala prec, a vytlmilo sa to molitanom.
Za kazdu radu dakujem.
Z.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]