Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 16:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 139 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: NZC300 a jeho další osud - siamská dvojčata
PříspěvekNapsal: 25 úno 2012 21:55 

Kraj: ČR - Liberecký
Modrý špuntík, prosím... Ten přítlak zkoriguju, díky. Návod mám. Chvála internetu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2012 22:01 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Proforda, teď mi ještě něco docvaklo, jak jsi psal, že ty šroubky jsou VRUTY. Kristepane, lidi. Podívejte se na tu fotku. On to tam má fakt přišroubované VRUTY do nějakého kusu PŘEKLIŽKY! Stiglitzi, promiň,ale ty jsi RUS? Taková humpolácká práce! Tam se hraje o miligramy! Tam patří co nejkratší hliníkové šrouby M 2,5 s hliníkovýma matičkama!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2012 22:04 
Řádný člen

Modrý špuntík možná HC 43 ani nemá, já se po dovolené podívám. Prostě takový malinký modrý špuntík na špičce zvedáčku, aby nešel kov na kov.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2012 23:35 

Protože tahle přenoska nejde implantovat do headshellu tesla, mám tam na vymezení tyhle vložky ze sedmi vrstev dýhy, která je vrtaná a v ní jsou vruty. Vymezí to mezeru mezi stěnami té hlavy a přenoskou. Geometrie je zachována. Ty šroubky jsou fakt vruty, třebaže každy je o průměru 2.5mm, jdou jenom do té dýhy. Ta dýha je nalepená na samotné přenosce, která stála i když nepoužitá stovku.
Jak by si s ní naložil ty? Jak bys ji tam přichytil? Konstrukčně nevidím rozdíl - podstatný - mezi uchycením VM2202 atd a tím co jsem udělal. Jak bys to vyřešil? A teď nechci slyšet komentáře typu HC43 je sračka a kup si přenosku XX za X000.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2012 07:58 
Řádný člen

To je vložka T4P? Moh bys sem dát fotku samotné vložky? Pětikilo za nějakou Music Hall Tracker by už bylo moc?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2012 13:56 

Ne, nebylo by to moc. Jenom jsem to chtěl zkusit. protože to byl nový kus a jestli to bude fungovat, tu přenosku jsem chtěl původně pro jiný účel. Taky jsem chtěl, nahoru dát hliníkový plech a ty šroubky, který jsem mimochodem nevyhodil, těma to přichytit, což by stejně nešlo, protože mají vint jenom asi do poloviny. Ale hlavně už by to nešlo rozměrově - protože by mi nahoře přibyl materiál a ramínko s nasazenou deskou na talíři už by nebylo v rovině. Fotku samotné přenosky asi nedám, protože bych to musel vytáhnout, možná se mi bude chtít, ale dost práce dalo připojit drátky k pinům v samotném headshellu, protože jeden byl upadlý, vlastně jsem to napojoval všechno znovu.
"Kus PŘEKLIŽKY" má 10x11milimetrů, "VRUTY" jsou maličký, nevím z jakého tišťáku pochází. Tak. Z hlediska hmotnosti prkotina. To už víc váží ten nerezový plíšek, za který se ramínko chytá, origo od Tesly. Navíc, všechno je vratný, kdykoli můžu koupit jinou přenosku a bez problému ji tam dám. samotný headshell je bez jakékoli úpravy, to už mě tam víc sejří ty pootočené piny. Tý přenosky mi až tak líto není a ramínko je vyvážený, howgh.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 bře 2012 20:01 

Pračka, funkční prototyp.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 bře 2012 21:15 
Řádný člen

Kraj:
Tak teď ještě vyměnit šmrdlátko za trysku, hodit na to kryt a je to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 bře 2012 21:22 

Zítra to zkusím, naplním to vodou a vyperu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2012 23:56 

Celé odpoledne trávím pokusy. Tryska je nanic. Nezbaví desku otisků prstů, ani jiných fleků. "Šmrdlátko" je daleko lepší.
Na tom svém zařízení jsem měl vysoké otáčky, takže to házelo vodu mimo, ven z vaničky. Musel jsem dát místo klasické řemeničky šnek, vytažený ze starého videa, a teď to jede tiše, pomalu. Deska trvá 5 minut. Pak ji otočím, a čistím druhou stranu.
Roztok je podle Křečka, protože jsem skrblík, a navíc si myslím, že rozdíl oproti drahým recepturám z izopropanolu a dalších přísad nikdo nepozná. Takže aviváž a jar, rozmícháno v destilce. Vzhled podle drážek pozorovaných pod úhly proti světlu je jako u nové desky. Po vyprání.
Nechávám dosušit volně v prostoru, ale budu dělat držák, z tyče skloněné pod úhlem.
Tak.
A zvuk?
Výsledek je bomba.
Zlepšení ne o sto, ale o pět set procent!!!
No, a je to. :twisted:
Za pár korun, jestli to stálo sto pade??? Když nepočítám čas.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012 00:56 
Řádný člen

Kraj:
Ehm - tryska že nesundá otisky? Tak to si si spletl vodu se saponátem tryskající pod tlakem s líným vesnickým potokem. Tos tam tu vodu chtěl nechat jen tak vytékat či co?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012 10:26 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já teď pro srandu zkusil umýt pár opravdu starých a opravdu špatných desek - trofej z venkovské školy. Nastrkal jsem je do myčky na nádobí, na dno kápnul trochu jaru a nechal umýt na 45°C, bez prášku na mytí a bez sušení. Pak jsem je opláchl destilkou s trochou leštidla do myčky a nechal na vzduchu uschnout. Výsledek taky není úplně špatný.
Ultrazvukovou pračku jste někdo nezkoušel?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012 12:51 

Thalesi, prosím tě, vyzkoušej si to, ju?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012 14:33 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Stiglitz:
Eště jsem ti chtěl pochválit, jak to máš pěkně udělané - na to že to je pokus.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 17:59 

Ahoj, dělal někdo předrátování ramene? V HC43 je v rameni čtyřpinová kulatinka, female, do které se zasouvají piny z headshellu, tu potřebuju odtamtud dostat, nikde na fórech jsem to nenašel, registrovat se jinde kvůli tomu se mi nechce. Tohle musím vytahat, jsou tam lakované vodiče, ten lak se drolí, zkratuje se to, pak lezou z beden pazvuky.
Je tam z vrchu kolíček, zkusím to vytáhnout. Signál z přenosky pak natáhnu nejkratší cestou na zdířky.
Napadá mě to eventuelně odvrtat a vytahat po kouskách.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 18:29 
Řádný člen

Kolíček vytáhni kleštěma, pak vytáhneš konektor směrem dopředu, Na lanka na pájíš nové drátování a vytahováním lanek protáhneš novou kabeláž. Teda, dávat si takovouhle práci s HC 43...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2012 18:44 

Díky, někdy si říkám, že to dám pryč, ale už to mám skoro celý seřízený, včetně toho, že se mi povedlo dát dohromady koncové vypínání. Jako hračka je to dobrý.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2012 21:30 

Tak to předrátuju. Prosím, jestli si někdo znalý najde půl minuty, protože budu mít z ramínka čtyři dráty, připojím je na RCA, ale jak mám vyřešit přístrojovou zem? Vím že to připojím k receiveru, ale co mám pospojovat na chasi? Díky... Jenom vím že plášť motorku, ale ten je v pouzdru, respektive krabičce, ale vytáhnu to, a kouknu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2012 23:34 

Dám to ještě i sem, fakt si nevím rady.
Mám HC43, čili nc430 a děje se tohle.
Přestože antiskating je nastavený na minimum, rameno jede ven od středu, když nastavím něco mezi, je to špatné v tom smyslu, že když chci spustit přenosku na desku, skončí vně talíře.
Ten "puk" kterým prochází vlastní raménko, má dole takový límec, neúplný, kde dole mělo být něco nalepeno, ale nevím, z jakého materiálu to bylo. Límec slouží ke zvedání raménka, je do něj zespodu "zabodnut" zvedáček. To jen abych na nic nezapoměl, protože tím, že tam něco, co bylo nalepené z výroby, odpadlo, časem, je spodek hladký a raménko tím pádem volně po bodci cestuje, není tam žádný odpor, jestli někdo ví, co tam bylo, díky předem za informaci.
http://www.youtube.com/watch?v=eIBtZR941Yw
Samotný antiskating - na videu je vidět, že bez ohledu na otáčky talíře raménko sedí na místě.
Použil jsem tabulku skla, protože takovou desku, jako na videu nemám, ale ať dělám, co chci, raménko tvrdošijně jede ven. Spodní pružinka je přitom na minimu zcela volná, dole je navíc aretační šroub, někdo to šteloval už přede mnou, všechno je to na minimu.
Šasi je v dokonalé rovině. Přítlak je doporučovaný, asi 1.7g, ale změna hmotnosti na popsané potíže nemá vliv.
Napadají mě bizarní věci, a bizarní řešení.
Četl jsem na netu, co se dalo, a nejsem sám, kdo právě s HC43 má tyhle trampoty. Ale nikdo k ničemu nedošel.
prosím, pokud z mého zmateného popisu někdo vyčetl, zda jsem něco přehlédnul, nebo nepochopil, prosím, budu vděčen za každou informaci. A jestli antiskating funguje na mém šasi správně, pak jsem z toho jelen.
Abych to upřesnil, v lednu tohoto roku jsem ještě o gramofonech nevěděl nic.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2012 00:04 
Řádný člen

Ono se to takhle na dálku špatně vysvětluje. Budeš-li mít cestu do Prahéé, tak to vem s sebou a já se ti na to kouknu. Začneme tím triviálním - jak jsi nastavoval přítlak?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 139 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]