Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Tesla
PříspěvekNapsal: 26 led 2012 19:37 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
to sice ano ale ja to dám 47u to jsem skoušel a rozdíl je minimální.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2012 22:16 
Řádný člen

Kraj:
V TV se vyskytovaly reproduktory ARN4708, nikoliv ARO4504. Zepředu to vypadá stejně, jen to je stíněné a má to dosti malý magnet, asi jako ARO4658. Vůbec by mě nepřekvapilo kdyby to byla jen jeho stíněné verze. Bohužel na rozdíl od ARN4708 jsem ARO4658 ani ARO4504 v rukou neměl, takže je nemohu porovnat ani měřením, ani poslechově. Nemáte někdo vzorky? Každopádně bych doporučil něco se silnějším piohonem ať to není tak strašlivá měkota. Popravdě dle mého názoru pokud by to mělo mít alespoň trochu smyslu a posunout tu bednu nějak dál (protože tam je všechno špatně) tak by tam chtělo dát nějaký zahraniční reprák. Pokud neccete dumat nad něčím kdovíodkud tak klidně i ten Monacor by vyhověl.

Třeba tohle by tam celkem sedlo vzhledově (polypropylen), je to v tak trochu Tesla-like stylu (uši), a je i celkem pěkně rovný, stačil by maximálně jeden RLC člen na srovnání toho peaku na 1,5KHz ale jinak paráda. A stojí 20€ což ho ještě nediskvalifikuje pro nedostupnost.

http://www.reproobchod.cz/monacorsph135tc-p2049
http://www.monacor.sk/product/show/2064/SPH-135TC

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 15:31 

Kraj: ČR - Liberecký
Jo ten vypadá dobře,ale ta investice přes 17kil za oba je vzhledem ke zbylému osazení docela dost... :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 15:53 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
40€ ale není 1700Kč...to je jen litr. ;)

Tahles: SPH135TC jsem doma měl. Když mám říct pravdu, jeho projev na středech se mi bůhvíjak nelíbil, ačkoli charka a ostatní parametry vypadají dobře. Já bych řekl, že je spíš vhodný do minisubwooferků k počítači, nebo do malýho dvoupásma s nějakým DT-300 nebo jinou nízkodělitelnou výškou.
Může to ale být jen můj nesprávný subjektivní názor a navíc své tvrzení nemám doložený žádným měřením. A asi vše bude lepší, než ARZ460x. :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 16:48 
Řádný člen

Kraj:
Tak já bych sáhl také po jiném (například SPH-135C nebo SPH-135KEP) ale má to dvě mouchy - za prvé jsem předpokládal že brzdou bude cena, za druhé je omezující vzhled a za třetí - pouze SPH-135TC má dvě 8R cívky které se dají zapojit paralelně na 4R. Pokud člověk není náročný nebude třeba příliš zásahů do výhybky. Dalším důvodem je že spousta lidí prostě odmítá objednávat něco za zahraničí. Je jedno z jakých důvodů - prostě odmítá. Monacor je snadno dustupný zejména na Slovensku, v ČR sice technicky také avšak komplikuje to trošku cena.

Já jsem to v minulosti u ARS1054 vyřešil takto, ale rozhodně to nebylo optimální (což jsem věděl ale lenost byla veliká a finance naopak malé a tak velký odpor k polovičatým řešením jako mám dnes také menší), dnes už bych to řešil jinak.

Mimochodem můžete hádat co je na fotce za reprák 8-)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 17:01 
Řádný člen

ARV3604. :lol:
A to druhý neznám...není to zase nějaký hybrid? ;) Nebo Polák?

Jiank SPH-135C by asi vzhledově až takový problém nebyl...ale ta cena...

Naposledy upravil TheLastUnicorn dne 27 led 2012 17:03, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 17:02 

Hele ten druhej odkaz na ten slovenskej shop jsem nějak neprohlíd :roll:
to Thales-žádný ARNko to asi nebude,že? :)
Jo a dotaz: objevil jsem doma dvě ARN 130-60-4,ty by místo těch ARZetek použít nešly?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 17:23 
Řádný člen

Šli, kľudne ich tam daj. Len im treba spravíť vlastnú búdku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 17:50 
Řádný člen

Kraj:
Tak dát tam jde ledaccos a vždycky z toho nějaká spatlanina bude, otázka je jestlin se pak taková úprava vyplatí. Já myslel že se snažíme vybrat to nejmenší možné zlo a tím je bezesporu z výrobků Tesla/TVM ARX130-20/4. Ten Monacor je podstatně (!!) lepší možnost.

SPH-135C je moc prima, pro tuto aplikaci téměř luxusní (má i hezčí přírubu) a vyloženě se tam hodí ale on ty prachy za to nedá. Kdyby ale dal a ještě navíc by byl ochotný pořešit s někým novou výhybku (třeba časem) tak by to tu reprosoustavu v ten okamžik katapultovalo zcela jinam.

http://www.monacor.sk/product/show/2081/SPH-135C

Odkazoval jsem z určitých důvodů na oficiální slovenské stránky Monacoru, ten druhý link tam pak přidal Lukyss a dal ho na první místo aby ukázal že se ty repra dají koupit i zde.

Už jste uhodli co je to za reprák na fotce? ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2012 21:31 

Ty TVM ARX 130-20-4 jsem už nikde nenašel v nabídce...
A ty SPH-135c jsou určitě luxusní,ale otázkou je,jestli má smysl je dát do týhle sestavy...Vím,že tak i tak budu a hlavně chci vyřešit úpravu výhybky...a pak přijdu na to,že by byl lepší jinej výškáč...pak basák...no prostě nekonečnej koloběh...
Původní myšlenkou bylo jen zrestaurovat ty ARSka a nahradit to "uřvaný a nesympatický" ARZetko v nějaký "rozumný" cenový hladině. I za cenu určitýho kompromisu...
Mimochodem-dneska jsem po dlouhý době zapojil Videotony DC 3011A(zhruba stejný objemově,osazení taky dost podobný ARSkám),na basech sice trošku ztrácej,ale pánové "střed a výšky" mě posadili na prdel... :shock:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 led 2012 00:46 
Řádný člen

Kraj:
Protože se ty reproduktory k sobě lépe hodí u těch Videotonů. Nebo jsou lépe sladěné. Možná oboje - neměl jsem je v rucem, těžko říci. Podstatné je že ARZ4604 je za prvé nedobrý reproduktor, za druhé nevhodný reproduktor do této bedny. Nehodí se ani k tomu basáku protože na to je to příliš středový speciál, zatím co k tomu basáku by bylo potřeba spíš malý středobas. Nehodí se příliš ani k tomu výškáči protože tak dobrý aby se mohl pustit výše jak by to ARVčko potřebovalo není, nehledě na kvalitu toho co z něj leze. SPH-135C sice o moc výše než ARZ určitě pustit nepůjde, zato kvalita by měla být vyšší. Rovněž mu tolik nevadí nižší dělička, což sice zatím moc nevyužiješ, ale pokud by si do budoucna chtěl spáchat novou výhybku bude to příjemný bonus navíc.
Všechno jsou to ale jen názory, podstatná je realita a tu tvoříš ty podle toho co s tím uděláš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2012 19:19 

Tak se mi podařilo sehnat dva nové ARX 130-20/4...Má někdo zkušenost s objemem a tlumením(mám na mysli vnitřní zatlumení budky pro repro) pro tyhle repro? Někde jsem četl,že min. objem je tak 8l, ale nechám si poradit od odborníků... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2012 21:56 
Řádný člen

Těch 8L nebude v týhle aplikaci potřebných, postačí i 5L. Zbytečně tomu basáku objem neber.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2012 00:37 
Řádný člen

Kraj:
Na frekvence, které bude v této kombinaci vyzařovat stačí klidně ještě méně. Snažil bych se tomu basáku moc nebrat, už tak nemá objemu nazbyt (naopak by v průměru snesl i o 15-20 litrů víc).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 úno 2012 07:35 

S tím jsem počítal už při návrhu nových ozvučnic a a zvětšil objem o cca 10l ;) Teď bych ještě potřeboval poradit s tím tlumením u toho ARXka-mám mu tu budku vyplnit celou(myslim zaplnit celý vnitřní objem budky), nebo mu mám nechat kolem volný prostor a zatlumit jen stěny budky?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 14:23 

Bude to ARXku stačit tenhle "kyblík" (vnitřní objem cca 2,5l) nebo je to málo? Nerad bych ten reprák nějak tejral...A poradí mi někdo kolik dát tlumení? Díky ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 14:26 

Příloha:
06022012054b.jpg

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 16:23 
Řádný člen

Kraj:
Při původní děličce bude ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 21:07 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já na to občas používám plastové obaly na květináče vhodného průměru. Jen musí být z tlustého a pevného plastu. Něco jako kelímek od hořčice na to jaksi nestačí.
Nebo kus novodurové trubky se dnem z dřevotřísky. V nejlepším případě se to vlepí montážním lepidlem přímo do výřezu pro střeďák. Jen se musí vhodně sejít s jeho montážním průměrem.
Tohle poslouží dobře, jen to musíš zatraceně dobře přilepit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 21:55 

Mam to tak jak říkáš-novodurová trubka a dno z dřevotřísky ;) Kyblik má sice větší průměr než reproduktor,ale už mam vyřešený,aby to fakt drželo... ;) Jen pořád nevim,kolik tam mám dát toho tlumícího rouna-nechci ten reprák udusit :)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]