Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Satelity Prodance na doma 2x 12" + 1"
PříspěvekNapsal: 08 led 2012 16:36 

Kraj: ČR - Středočeský
Petr: Ten objem ale vždy musí nějakým způsobem korespondovat s použitým reproduktorem.
Udělat rovnou charku v simulaci umí kdejaký vůl, otázkou jsou jaké jsou další vlastnosti. Když v simulaci podívám na ty tvé 130l/44Hz tak je GD na prd, stejně tak výchylka. IMHO vznikne pěkný bučák. V simulaci jde udělat všechno možný a nemožný, to pak kolikrát ty levné repráky jako Delta, vypadají lépe než ty dražší. Nicméně realita je jinde. Nemá smysl se v tom dále pitvat.

Jmalyska: Horna velmi ovlivňuje zvuk, porovnávat DE12+A8080 s DE25+H100(A7570) je jako porovnávat hrušky a jablka. H100 je takový dobrý univerzál, kamarádí se s ní většina driverů, proto si ji Hubert také zvolil jako referenční a měří na ni všechny 1" drivery. Věř tomu, že kdybys slyšel DE12 na H100 tak budeš na DE12 mít úplně jiný názor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 16:40 
Řádný člen

Kraj:
Martin S. Jo, může být... Výměna 12 za 16 byla z jiného důvodů, DE12 šla jinde, do slabší bedny, kde by 16tka byla moc "silná" .
A neboj, měl jsem na A7570 i DE12, i DE16, i DE18, tak samo jako všechny drivery na A8080, ME102,ME45, A9090. Když to bylo doma, bylo třeba vyzkoušet. Krom DE16 a A7570 mám pořád zbytek doma.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 16:47 

Pořád máme Martine nějaké jiné GD :-D Asi budu muset přeladit na tvůj SW. WinISD mi ukazuje rozumné-podobné. Opakuji, že delta není lepší reproduktor, ale pokud se A.J vyjádřil v tom smyslu, že se mu to nezdá dost "basové", asi by chtělo začít myslet jinak, protože delta z principu basovější než to RCF je. Jestli mu nestačilo ani toto, může jít RCF klidně do satelitu, a pod to musí jít ještě něco.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 17:26 

Kraj: ČR - Středočeský
Ano DE12 není až tak výkonná, což ale u takové sestavy na doma absolutně nevadí. Zvukově je myslím dost slušná a není u takové sestavy nutné investovat do dražšího driveru, ktežto do basáku je určitě třeba investovat, prostě je třeba zvolit správný kompromis.

Petr: Ale prd, Delta12LF je středobas, což je jasné už Fs, díky vysokým Qéčkům ještě trošku na těch basech hraje, jinak by si tam ani neškrtla. Co taky očekávat z jednoho z levnějších 12". LF12G301 je reprák určený i do subwooferu. Já měl tu možnost si LF12G301 a Deltu 12LF nedávno porovnat a můžu Ti říct že LF12G301 je podstatně basovější. Jasně potřebuje to na basech nakopnout ekvalizací, ale to potřebuje každá 12". Když nakopneš Deltu tak zbytek pásma jde do kopru.
Prostě za LF12G301 můžu dát ruku do ohně. Když to basově stačí mě, musí to stačit už snad skoro každému. Sedni do auta a přijeď, já Ti to pustím a uvidíme co budeš říkat potom...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 17:52 

Kraj: ČR - Zlínský
Petr Berka píše:
pokud se A.J vyjádřil v tom smyslu, že se mu to nezdá dost "basové", asi by chtělo začít myslet jinak, protože delta z principu basovější než to RCF je.

Abych to upřesnil tak mám subwoofer s jednou deltoui 12 lf a nad tím mam třípasmové TVMka.
Ta delta mi dostačuje i když při Drumm and Bass dostavala parkrát záhul a překročil jsem s ní několikrát Xmax(zachrčela si). Od satelitů nečekám žádné basové orgie, jen prostě takové ty normální decentní basy :-).

Pokud budu už mít tyto satelity, tak sub s Deltou 12 LF poletí z baráku.

A když těch basů bude přece jen málo, tak udělám nějaký 15" subwoofer, ale myslím si, že to nebude potřeba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 20:12 

Martin asi měl poněkud více informací. Pokud se Ti basů z delty nezdálo málo, jenom se ti to nelíbilo, pak nemůžu než sklopit ocas a LF12G301 také doporučit. Ten problém s Xmax by měl také zmizet. I kdybys dostal to RCF přes Xmax, krom doplerova jevu na středech není uchem poznat, že se Xmax překročí. Jsou to mimojiné téměř neslyšné reproduktory, co se provozních ruchů týká.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 21:00 

Já jsem kdysi pro někoho dělal satelity 2x12" + 1,4".Osazené Deltalite-II 2512. Budoucí majitel chvilku neměl peníze,tak jsem bedýnky provozoval doma na zesilovač 2x150/4. Byl jsem až překvapený jak pěkně to hrálo i na basech. Možná bych dal na doma jiný driver,ale na basech stačilo jen přidat trochu na korekcích.
Viz foto.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 21:33 

Zdravím, počul alebo staval niekto túto zostavu http://www.prodance.cz/protokoly/10plb7 ... a9090m.pdf
Chcel by som si to postaviť do izby no neviem čo od toho môžem čakať, 10"PA-čko som ešte nepočul hrať..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2012 15:30 
Řádný člen

Kraj:
Nemyslím si, 2x10+2 bude hrát dobře, pod to 2-4x 18"/1kW

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]