Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Identifikace beden tesla + vhodný zesilovač k nim
PříspěvekNapsal: 04 led 2012 14:29 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Dobrý den,
získal jsem (zdarma) tento pár reprobeden značky Tesla. Hledal jsem na netu i tady na vašem webu, a dospěl jsem k názoru, že by to mohly být bedny ARS 1014 nebo ARS 1018. Vzadu to žádný štítek nemá, na obou jsou odlepené. Mám pravdu, nebo se jedná o jiné reproboxy? Opticky se zdají v pořádku, vím že skladovány byly v suché vytápěné místnosti spolu s obrazy apod. Pravděpodobně ani nebyly moc používané.
Jediné na čem mohu vyzkoušet bedny zda hrají je starý dovozový SC 1810 z NDR, který má 4 ohmy a 2x10W výkon, ale nevím jestli to lze, kdyby měly bedny 8 ohmů.

Dále bych potřeboval poradit, jaký k nim pořídit vhodný zesilovač. Budou to repro k pc převážně pro poslech hudby v místnosti cca 5 x 5 metrů, případně sledování filmů na pc. Co se týká druhu hudby, tak poslouchám na co mám náladu, takže od country přes pop, rock, až k současné taneční hudbě. Nedokážu odhadnout kolik dnes stojí zesilovače, takže cenové rozpětí přesně nedokážu určit, ale jestli to nebude nutné tak prosím tak max do 3000 - 4000 Kč. Každopádně bych chtěl (pokud by to bylo možné) takový zesilovač abych "netýral" ani zes ani bedny. Klidně může být z bazaru, nějaký starší, ale plně funkční, protože nedokážu nic opravit ani nemám vybavení.

Předem děkuji za odpovědi.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Identifikace beden tesla + vhodný zesilovač k nim
PříspěvekNapsal: 04 led 2012 15:13 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ahoj,
ano, jedná se o ARS 1014/1018. I kdyby byly bedny osmiohmové (což prověříš tak, že vymontuješ basák a podíváš se na jeho štítek), tak je můžeš připojit ke čtyřohmovému zesilovači - bedny musí mít stejnou nebo vyšší impedanci, než je minimální zatěžovací impedance zesilovače.
Jsou moc hezké a asi jedny z prvních, když je tam ARN 5604 ještě s malým vrchlíkem.
Jako zesilovač bych k nim doporučil důkladně zrepasovaný Transiwatt TW 40.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2012 15:18 

A nevíš o někom, kdo by ho měl, a chtěl by ho prodat? Před několika týdny byl na aukru, ale to jsem nevěděl, že ty bedny budu mít. A taky bych potřeboval kontakt na někoho, kdo by mi tento zes zrepasoval, kdyby se mi povedlo ho sehnat v origo stavu. Nevěděl bys o někom? :)

PS: pokud byste chtěli fotky do galerie, klidně si vezměte tyhle, nebo nafotím další :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2012 03:45 
Řádný člen

Nevím o nikom, kdo by ho měl na prodej, hlídej Aukro a inzeráty. A zrepasuje ti ho špičkově pan Leoš Malaník aka Sinclair.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2012 12:49 

jeden na aukru je: http://elektro.aukro.cz/transiwatt-tw-4 ... 66072.html

mám otázku, je to drahé nebo je cena přiměřená? myslím jestli to za tu cenu stojí koupit, nebo mám počkat...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2012 13:47 

Kraj: ČR - Ústecký
Podle mě je to hrozně předřažený, protože to prodává Jarda :D, normálně ho koupíš kolem 600 klidně i míň, jeden tu zrovna mám, ale budou odpálené tranzistory...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2012 13:52 
Řádný člen

V takovém stavu, jak ho Jarda prodává, to má hodnotu tak maximálně čtyři stovky. Navíc je to v neoriginálním kabinetu, s neporiginálníma knoflíkama, nastavovanou síťovou šňůrou = s největší pravděpodobností recyklát ze sběrného dvora nebo kolbenky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2012 14:35 

Díky za radu :)

Matěji a dá se to opravit? stejně půjde k panu Malaníkovi na repasi, jak mi poradil laminat. Pokud ano, za jakou cenu bys byl ochotný ho prodat? :)

PS: dneska jsem sundal i druhou síťku z bedny a tam je basák s větším vrchlíkem, asi proto i ta odlišná barva povrchu. Jinak bedny hrají zhruba stejně, mám teda hudební hluch, ale nepřijde mi že by každá hrála jinak. Doufám, že to ničemu nevadí. Byl jsem ujištěn, že v instituci, odkud je mám, nikdy nebyly jiný bedny tohoto typu. I podle inventárních čísel napsaných na zadních stěnách beden patří k sobě.... Každopádně zajímavé...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 11:22 

Kraj: ČR - Ústecký
Takhle, já jsem chtěl ty tranzistory napřed vyměnit, abych zijstil jestli je chyba opravdu tam, kdyby jo a byl by plně funkční, tak bysme se samozřejmě dohodli na nějaké rozumné ceně ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 12:42 

Matěji, chci ho dát na repas, tak i kdyby nebyl funkční, tak by se to opravilo při tom repasování předpokládám.... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 12:29 

Ahoj,
po nějaké době opět píšu, protože bych potřeboval radu. Oprava toho transiwatta u pana Malaníka se poměrně protáhla, (ale snad to už v nejbližší době dopadne a zesilovač se mi vrátí zgenerálkovaný) tak jsem pořídil k těm Teslám (ARS 1014) zesilovač AZS 223. Až se mi vráti Transiwatt tak jsem přemýšlel, že ty Tesly pro něj asi budou slabé (nechal jsem ho kompletně zgenerálkovat a jeho výkon by měl podle pana Malaníka být cca 2x48 W). Asi tedy bych Tesly nechal u toho AZS. Mohli byste mi, prosím, poradit jaké bedny pořídit k tomu zgenerálkovanému Transiwattu? Cena aby tak nějak odpovídala hodnotě toho zesilovače, tzn. aby ty bedny byly k němu ideální partner. Poslechová místnost bude stejná.

Pokud máte někdo nějaké jiné řešení, tak je taky rád uvítám. jedinou podmínkou je využití jak ARS 1014 tak AZS 223 i toho TW.

Předem díky za odpovědi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 15:07 
Řádný člen

Doporučl bych třeba Grundig Box 650 nebo 660, musíš je ale kupovat na německém Ebayi, tady když se občas objeví, mívají hrozně přepálenou cenu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2013 19:52 

Díky za tip. Nějaký další prosím, ať je z čeho vybírat :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 13:46 
Řádný člen

Kraj:
Ten zesilovač po úpravě k nim není zbytečně silný, spíš je to tak akorát. Nemusíš se tedy bát je připojit. Samozřejmě používat s rozumem - když vytočíš hlasitost na maximum a budeš zkoumat co to snese tak to tomu samozřejmě moc svědčit nebude.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 14:06 

Ne, to nemám vytočené ani to AZS, a ledky ukazují tak max 5 W ve špiškách když poslouchám nahlas. Víc nepotřebuju. Chtěl bych spíš další pár beden aby každý zesilovač měl svoje. Jeden pár bych pak dal na poslech do jiné místnosti (zhruba stejně velké rozměrově +- pár cm). Geniusy co tam jsou teď, mi akorát trhají uši :)

Jinak k tomu německému e-bayi. Děsím se ceny poštovného, kdybych tam něco koupil, aby to nakonec cenově nevyšlo stejně jak tady. Do Německa to mám docela štreku a nejezdím tam... Navíc aby byl původní majitel vůbec ochotný zboží poslat do zahraničí...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]