Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 4-pásmo
PříspěvekNapsal: 17 pro 2011 22:07 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Thales: Takže to vezmeme ještě jednou...Ty bys mi poslal repráky, já bych na to udělal nějaký provizorní bedny, změřil to a ufušoval výhybky? To mi natolik důvěřuješ, že mi svěříš do rukou své reproduktory a spolehneš se na mnou udělanou vexli? :)
Jinak já jsem si udělal takové "PP" na ARO689, i když v dané aplikaci je to spíš jen designovka...ale ve fullrange použití mi to nahoře přišlo trošku čistější, než s původní síťkou. Naměřenou charku s tím PP v bedně tu můžu uploadnout.

Jsem pár dílů Bludičky viděl a vždycky jsem se na Ednu těšil. Ona byla z celýho seriálu to nejlepší. A pak ještě ten hloupej prasopes. :lol:

Martinekk: Ja viem, už sme sa o tom bavili. Ale najprv musím dokončiť, čo mám začaté.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 pro 2011 04:11 
Řádný člen

Kraj:
Tak chtěl si si hrát? Chtěl. Já ti jen dám možnost se s těmi reproduktory seznámit, pohrát si, trošku potrénuješ a alespoň si poslechnu co si schopný spáchat. To je přijatelné pro oba ne? Nebo se tu mají jen tak válet?

Ten prasopes má i jméno (rovněž debilní) - Mug.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2011 19:26 
Řádný člen

Já jsem samozřejmě nabídku neodmítnul. Akorát to vidím až tak na jaro, protože chci dokončit mý 4-pásma a něco vymyslet pro toho známýho. Doma mu bohužel veké bedny manželka zatrhla, takže 8" dole padá a s tím asi i ARE5808. Navrhnul jsem mu alternativní kombinaci ARN565 + ARO3604 + DT-28N, což by podle mýho taky šlo. Začal mi však spekulovat s tvrzením, že ARO3604 je ukřičený, že výhybka bude na takovou kombinaci zbytečně drahá, že by raději kombinaci ARN565 + DT-300 + WG-300 (což mi přijde dosti kompromisní a nemysím, že DT-300 samotná bude zvukově lepší, než ARO3604 s DT-28N), protože vyjde levnějc výhybka. Pak ho napadla další kombinace: ARN565 + SPH-30X + RBT-95 s tím, že časem vymění basák za Dexon IRB16. Tohle se mi už nezamlouvá vůbec, protože:
a) SPH-30X + RBT je k basáku jako ARN565 škoda
b) Při pozdější výměně ARN-ka za IRB-čko se bude muset zase překopat vexle a to budou náklady navíc.
Já jsem z něho jelen. Kterým směrem ho táhnout?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2011 22:33 

Kraj: ČR - Pardubický
:idea: :oops: Rad bych se zeptal jestli taky poslouchate muziku a jestli vam pripadny poslech prinasi poteseni?Z tech prispevku to neni jasny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2011 03:00 
Řádný člen

Kraj:
Jasně že to přináší potěšení, ale zrovna takové potěšení mi působí objevování jiného zvuku zas nějakých nových krámů co dotáhnu domů nebo je uplácám.

Bedny s vnitřním objemem cca 40 litrů (je nutno odpočítat kaslík na ARE) je moc? To jsou velké bedny? Podle mě to jsou malé sloupovky které když se udělají pěkně štíhlé a málo hluboké tak budou tak akorát vedle TV. ARN565 + DT-300 fungovat bude ale je to dost kompromisní. Já hlavně k TV preferuju třípásmo protože levná dvoupásma mi na poslech hlasu prostě nějako nesedí. ARO3604 nemá důvod být uřvaný pokud se použije inteligentně. V rámci produkce Tesly to není zas tak blbej reprák. Souhlasím že "SPH-30X + RBT je k basáku jako ARN565 škoda" stejně jako s tím zbytkem. Zkus ho kopat původním směrem protože jinak ho máš za chvíli zpátky protože si bude stěžovat že má málo basů manželka mu nechce dovolit sub. A nebo použít v každé bedne dva kusy ARN568 (nebo 5608) což by vyšlo objemově stejně, ale bylo by to zvukově svižnější. Také se dají prima potunit magnetem. Jenže sežeň někde čtveřici. Tu já mám na jiný svůj projekt (a ještě ke všemu jakési zvláštní mimořádně poddajné, ty by si zasloužily nějaký fakt pěkný projekt) ale tam RBTčko nebude. Chtěl bych tam nacpat zas ten SPH-102KEP (ano vím je to moc velký luxus ale zatím jsem moc nekoukal po levnějších alternativách) a k tomu bych chtěl zkusit Dayton ND16FA-6 akorát mi je šmejdi zdražili - byly za 3,5€. A na to co stojí mě zase poněkud odrazuje měření ale když ono to tam tak hezky vypadá vizuálně :mrgreen: Ale to je stejně jedno, to až někdy kdoví kdy v budoucnu. Ale proč to říkám - něco v tom stylu by jeho manželka nezkousla? Takto ten objem zamaskovat jako hlubší větší regálovky než jako sloupy.

http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7640

Mají je i v intertechniku kde chceVikhor něco brát kdyby tě to zajímalo.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2011 15:15 
Řádný člen

No, takže po pár dnech diskuzí se kluk rozhodl pro kombinaci ARN565 + DT300 ve WG. Prý vyhrál rozměr a cena. Já ho silou-mocí přemlouvat nebudu, i když osobně bych to nedělal.
40L bedny nejsou zase nějak velký, ale pro někoho asi jo. Hlavně, když člověk nemá kam položit sloupy a musí použít regály. A musíš uznat, že třeba ARS840 již není zrovna malá bedna...Že 15L bednýnky s jedním ARN565 nebudou moc basovat je jasný.
Ten Tvůj projekt vypadá slušně. To by mohla být určitá cesta, ale bude problém sehnat ještě další 2ks stejných ARN.
Otázka, co je zo ta program ve kterým si to kreslil?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2011 16:07 
Řádný člen

Kraj:
Já to nekreslil, nechal jsem si to dle mých přesných dispozic namalovat ve 3DStudiuMax.

Proč myslíš že ta dvojice nejde k sobě? Podle mě to jde dohromady dobře. Je jasné že ARN56x se nemůže srovnávat s moderními středobasy, pokud je však ošetřený a v dobrém stavu tak za to co stojí podá celkem rozumný výsledek a nevypadá ani nijak ohyzdně. Pokud bychom chtěli něco lepšího tak ta cenovka vyletí jinam. Ale to už si musí každý přebrat sám. Já zvedám ruku vždy pro třípásmo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2011 21:11 

Kraj: SR - Banskobystrický
Tiež si myslím, že tá kombinácia by mohla byť v pohode. A páči sa mi, že to bude s ARN565 a nie novšími 5604/5614, podľa mňa má krajší zvuk ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2011 22:39 
Řádný člen

Moment...já někde napsal, že nějaká kombinace nejde k sobě? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2011 05:28 
Řádný člen

Kraj:
Ne, psal si jen že bys to nedělal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2011 08:54 
Řádný člen

Psal jsem, že bych ARN565 s DT-300 nedělal, ale ne proto, že ta kombinace je nevhodná. Nedělal bych to proto, že je k dispozici i ARO3604 a DT-28N (mám je doma).
1. Třípásmo hraje líp (za podmínky trochu slušné vexle)
2. DT-28N nepotřebuje na rozdíl od DT-300 žádný tuning
Jinak samozřejmě vím, že to dvoupásmo taky nebude žádný průser. Právě naopak, mám za to, že když stavět 2-pásmo s tesláckým 6,5", tak ARN565 s DT-300 ve WG by mohla být ta nejlepší cesta, jak zvukově, tak cenově.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2011 21:27 
Řádný člen

Kraj:
Ano s tím zcela souhlasím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 pro 2011 12:29 
Řádný člen

kudlibabka: Proč bychom neposlouchali muziku?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2011 00:53 

Chtel jsem se jen ujistit jestli je pro vas taky dulezity poslouchani a muzika jako takova,z vasich prispevku to patrny neni.Pro mne je muzika a poslouchani na prvnim miste,bastlim jednak proto,ze mne to bavi,ale hlavne proto,ze to co hraje slusne stoji opravdu velkej balik penez. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2011 02:49 
Řádný člen

Takže tohle musím uvést na správnou míru. Muzika je pro mně něco, bez čeho se neobejdu ani jediný den. Je to prostě závislost. Na druhou stranu radši nebudu poslouchat nic, než mi má hrát na nervy nějaký kuchyňský plastový vstavaný rádio s repráčkem o průměru 50mm a výkonem 0,5W. A taky raději nebudu poslouchat nic, než bych měl poslouchat Lady Gaga apod. Mám rád Floydy, usměrňovač, Zeppelin, Katie Melua, Schiller atd.
Avšak nebastlím jen proto, že si skutečný hifi nemůžu dovolit koupit. Bastlení mě prostě baví. Je to koníček a proto nemusí být každé ubastlené zařízení tvrdé hifi kategorie. Člověka potěší i to, že si prostě ubastlí zesilovač k PC s TDA2009 a pasivními korekcemi, k tomu dvě badýnky osazeny ARX130...a ono to hraje. Není to žádnej high end, ale člověk má prostě radost, že si zase mohl s něčím hrát. A ve finále to bude asi stejně lepší,než tragikomedické paskvily, co člověk koupí v krámě s PC doplňky. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2011 11:33 

jo rozum,ikdyz prvni vety v tvym prispevku si odporujou....jam mam aparat a jeden komp i v dilne a posloucham pri praci taky cely den,teda kdyz zrovna nervou masiny a nemam na hlave hluchatka...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2011 13:06 
Řádný člen

Neodporujou. Prostě jsem na muzice závislej, ale ne tolik, abych poslouchal něco, co vyluzuje jen nepříjemný zvuky.
Já mám v práci krom počítače ještě 816A po tátovi a dvě bedýnky ARS1018.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2011 15:07 

jj rozumim...jaky poslouchas radio?ja jsem jeste nenasel temer zadny,ktery bych mohl poslouchat aniz by mne doslova sraly ty keci kolem,o vyberu muziky ani nemluve...vyjimkou je CR3 a CR6....ale zase nemam vzdycky naladu na to co tam je...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2011 17:11 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Když už jsme u čtyřpásma, tak mě docela učaroval ten Pawluv sub s 930. Zkoušel jsem k němu napasovat pracovní verzi openbafflí s ARO 835 a myslím si, že i tudy by mohla vést cesta ;). Takže se začínám pomalu řadit k 4 pásmovým fanouškům (ale asi spodek v aktivu). 835 hraje v otevřené moc příjemně, když se jí zespoda nějaký ten bas dodá. Myslím, že by ten sub, ač gumák neurazil ani Kudlibabku :lol: Jinak radia jsou u nás celkem děs a ostuda. Stačí si naladit něco od Poláků nebo Němců a je to jak den a noc. U nás se hraje na hromadu keců a hrstku ohraných průměrných skladeb. A Vltava je jen pro intoše :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2011 19:03 

Proto tu Vltavu taky posloucham :ugeek: ale priznavam ze ne na ctyrpasma,tak snad nedostanu ban :roll:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]