Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 297 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Snaha o začátek s PA
PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 05:10 

Kraj: ČR - Plzeňský
Já jsem slyšel JBL 800W/150 121 SPL +-?? (přečetl jsem to zezadu) -středy jak **** vůbec nebasovalo vejšky ukřičený. Nechápu jak tohle může někdo koupit,ale asi musí natrefit. Mě se nelíbí ikdyž 15" vážila 20 kilo...To mi nevadí,ale rozumíš se tomu a děláš to roky jsem rád,že se ozval alespoň někdo. Není lehký začít,všechno dělají finance-školu nepotřebuješ,hlavně že umíš elektro...
Je udělaná nějaká,nebo alespoń víš o nějaké stupnici která určuje kolik Watt,popřípadě kilowatt se má vybudit do určité místnosti? Je to krkolomná otázka,ale já jich mám hodně,chce to asi praxi :-)
Díval jsem se na ty bedňáky,v plzni jich moc není.
Asi skončím tím ,že si zakoupím svoje PA začnu na svůj krk...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 05:26 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
ona firma JBL bohužel dost ,,zdegenerovala,, přesunem výroby do číny, ale v samotné bedně to být nemuselo, mohla být chyba jinde, několik JBL co jsem slyšel považuju za dost podařené, ale to jsou velmi drahé bedny, a dost možná ani nejsou z číny, zaslechl jsem cosi o mexiku atd... nedávno jsem slyšel JBL EON, to byla čína určitě a hrálo to (djs) celkem dost slušně...
ale za podobnou cenu bych se pohlédnul jinde..

,,Asi skončím tím ,že si zakoupím svoje PA začnu na svůj krk...,, co tím myslíš :D?

a ještě k těm školám, cos několikrát zmínil, že není potřeba, nepodceňuj to, abys nelitoval...:))

otázku kolik je potřeba KW zatím neřeš, není to zdaleka tak důležité a ješte se k tomu dostaneme, sál lucerny se kdysi zvucil pár set wattama(myslím že dokonce doslova : )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 05:36 

Plasty jsou drahý sice lehký,ale nechtěl bych jí mít doma. Za tu cenu můžu mít o hodně lepší.
Že půjdu na ostro-zakoupím aparaturu a rovnou na plac. Ceou noc projíždím internet a Plzeň je asi prokletá...
Už teď mají vedle v kapli radost 100w na doma je akorát.
Ale zpátky k témě.
Po Dnešní diskuzi mám už jasněji- koupit svoje pořádné PA a radši si našetřit,nekupovat pro začátek sám,dostat se k nějakému zvukaři a zaučit se,pokud by mě přijmul.
Asi nejtěžší na tom je,že už jsem ztratil známost s jedním raperem-ten mě Pa. Achjo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 11:06 

Zkušenosti získáš třeba zvučením školních akciček , když se do toho obuješ s chutí, učitelky ti vyjdou vstříc. Když se budeš snažit, dostaneš se taky ke školnímu vybavení a v lepšim případě k vyřazenejm věcem. Tesla pro začátek neni špatná.
Taky buď v kontaktu s kapelama, některý maj třeba většinu vybavení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 13:53 

Už jsem dnes dostal nabídku ,že bych mohl udělat školní,ale ty jejich JBlka jsou hnusný ty bych si nedal ani do pokoje.
Já osobně to nestihnu zakoupit-tolik peněz jednorázově nemám.
Tesly mám doma-já chci "velký" výkony a ne gumáky.
Střední školu vystuduji s maturitou,ale co vejška? Tady v ČR o je jako najít jehlu v kupce sena,ale možná ji ani nepotřebuji.
Dnes jsem byl na náměstí-docela mazec točil jsem se kolem podia jako kdybych to chtěl ukrást. Jsem do toho zažranej :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 15:42 

Najdi si brigádu a šetři. Třeba zatím roznášení letáků, to zvládneš spolu se školou, na léto si najdi něco většího. 20 000Kč se ti může zdát jako velká částka, ve skutečnosti je to vcelku malá částka. Na bazarech se objeví slušné věci, nebál bych se koupit bazarové vybavení. Třeba jen za nový zesilovač necháš 15 tis. Pokud bys chtěl mít nové bedny, tak si můžeš nechat vyrobit u mne a budeš to mít se 6-ti letou zárukou na technické zpracování. Ale počítej že takové bedny začínají od 9000Kč.
Školu na to nepotřebuješ. Co potřebuješ je čas pro vlastní samostudium a peníze. Hlavně praxi, ta je nenahraditelná, to tě v žádný škole nenaučej.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 15:48 

Teslama jsem myslel stary mix, koncak apod.
Zase v Plzni zvucili bednama Verse15 ?
edit: jses si jisty, ze potrebujes 15" bedny, kdyz jeste dlouho nebudes mit ridicak?
Ja ted dva mesice nemel kombika a vozit 15" aparat + jeden sub sedanem je k posrani, natoz to tahat rukama.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 17:03 

Kraj: SR - Košický
Škola ti môže (nemusí) pomôcť v budúcnosti mať dobrý zárobok v dobrom zamestnaní = viac peňazí na lepšiu aparatúru a rozvoj. Ako píšu ostatní radšej teraz šetri a šetri a popri tom zháňaj informácie, teóriu, možno prax pri nejakom zvukárovi atď. 2-3 roky zbehnú rýchlo a zrazu budeš mať už nejakí peniaz. Ja som šiel do toho tiež hrrr a ako 16 roční som si postavil bedne za 17 tis. SK a nakoniec som zistil že sú nanič a predal som ich z ťažkosťami za 200eur. Zosík som mal tiež nič moc a mix ... nakoniec som od svojho zámeru upustil a audio chcem mať ako koníček. Hlavne dávaj pozor na debilných DJ alebo ľudí v obore, niektorý vedia pekne zneužívať a keď uvidia že by si im aj do zadku vliezol len aby si sa mohol niečo priučiť tak....( Mňa podobná skúsenosť skoro odradila od audia a ešte som prišiel o ďalšie peniaze ). Netreba veci riešiť z horúcou hlavou a lepšie si je všetko premyslieť nie vždy je to med lízať.

Mimochodom niesom žiadny zvukár ani profesionál no tiež to mám ako hobby.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 19:16 

Martin s.- s těma letákama-zkusím se porozhlídnout. Já jsem si to dnes počítal-30 tisíc je minimum. Za dva roky bych to snad nějak dal pak to přinese ovoce.
exxxi-Aha tak díky za upozornění. Chci Začít s co největším aparátem a klidně počkám ty roky. Bratr má řidičák a auto,nebyl by problém.
Jenom nechci začínat s nějakými sajrajty,ale když už tak s nářadíčkem ,které taky něco utáhne a co nejlepší za ty peníze. do 30 tisíc bych se snad vešel s něčím schopným

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 19:42 
Řádný člen

Kraj:
On nemyslel Teslu jako HiFi repra (ty tomu říkáš gumáky). Myšleno bylo spíš třeba pro začátek dvě zmůstkované AUJčka které jsou vyloženě za pár korun a s trochou práce z nich vytřískáš cca 300W spolehlivě. A lepší začít zvučit s něčím takovým a ušetřené peníz nacpat do jiného vybavení než nedělat nic. Na získání základních slušných návyků taková horší sestava stačí. Něco se naučíš a než se dostaneš k lepšímu aparátu tak už nebudeš takové ucho, budeš si toho vážit a je i šance že to budeš umět i využít. Na školní akcičky nepotřebuješ kilowaty. Také je dobré když člověk ví co je uvnitř protože pak je menší šance že se bude chovat jako dobytek a to se takovou domorobo prací dá naučit celkem dobře.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 19:46 

Ahoj.
Přidám trošku do mlýna. Já začal s teorií. Teorie nestála moc - veskutečnosti jsem se vešel skoro do patnácti stovek za informace, školu a knihy, četba diskusí o elektro-akustice. Dost mi to pomohlo a dodnes pomáhá pochopit většinu toho, co se pak děje v praxi.
Praxe, tam je to jiné. Nejde to nijak vydedukovat a napsat na papír. Musí se to zažít. Jezdil jsem za lidmi s aparáty, bastlil malou elektroniku už ve škole, a časem když jsem měl peníze, dovolil jsem si i něco semtam koupit a naučit se s tím pracovat. Plno věcí nestačí jen zkouknout a osahat. Člověk to musí mít víceméně dostupné, nebo to vlastnit, aby se měl šanci naučit něco pořádného. Někdy člověk koupí nepoužitelnou věc, nebo mu to celé shoří. To byla ta nejdražší, ale nejlepší a nejcennější škola.

Být tebou, začnu levnou teorií i praxí. Použité nebo e-knihy jsou v desetikorunách, maximálně pár stokorunách, použité low-end nebo poškozené-zachránitelné cajky ve stejných částkách, takže bych dával bacha na peníze, ale pustil bych se do něčeho levného, malého. Reproduktory ze šrotišť, od kamarádů, Trafopájku, cín, tavidlo, nějakou knihu, pár součástek, a musí to jít.
Nehrnul bych se s tím do nějakého ozvučování, ale vyplníš tak kvalitně svůj mezičas, než začneš vydělávat. Pak si budeš jistější v kramflecích.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:00 

Pájet umím bezproblémově ,čtení schémat,součástek v tom problém nemám zesík jsem už postavil na doma.
Proč začínat s levnýma,když si můžu ušetřit,počkat ,koupit lepší a být o krok vpřed?
Vy mi snad nechcete doporučit nějaký děla :D ... ne jde mi o to se dostat výš a než jen se trmácet s nějakýma máslama ,který se mi rozpadnou.
Možná chci hodně,ale kdybych něco udělal blbě (koupi repra,cena atd) tak se na mě snese vlna kritiky,která nemusela nastat-samozřejmě ji beru,ale proč skákat do pohybujícího se písku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:07 
Zabanovaný

já si stále stojím za tím, co jsem napsal, podle mě pro tebe nejrozumější cesta, kupovat nové, nebo si stavět reprobedny se ti , myslím si, nevyplatí...
kór když na nové cajky nemáš peníze a se stavbou nemáš zkušenosti....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:19 

Nové,ale na maximální úrovni do určité ceny. Možná chci moc,ale zase nejsem taková lama abych si neuměl zapojit repráky,zprovoznit atd.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:26 

Dělat chyby se musí. Težko se lidé odnaučují trestat se za chyby, které je už dávno potrestaly nejvíce jak to šlo. Lidem to nestačí, a ještě jednou se za to trestají a nadávají si do blbců. To je špatně. Samozřejmě je hloupost utrácet peníze za nějaký šrot, avšak já psal že to nemusí být nic na zvučení, nýbrž na učení, a tam se se šikovností vejdeš do sum podobných sumě za oběd v dobré restauraci. Na tomhle stojí za to učit se nějaké praxi a poznatkům. Plno se toho dá sehnat zadarmo, nebo za pár korun. Teď jsi v tom vývinu, kdy si můžeš dovolit něco si přečíst, a hned to naživo na něčem vyzkoušet. Repráků a zesilovačů skoro zadarmo může hořet při chybách libovolně mnoho. S aparátem za 50k bude pozdě.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:29 
Zabanovaný

dkraft píše:
Nové,ale na maximální úrovni do určité ceny. Možná chci moc,ale zase nejsem taková lama abych si neuměl zapojit repráky,zprovoznit atd.

ano, chceš moc, za málo peněz prostě rozumné nové cajky nekoupíš, jen šrot...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:42 

Jasně Petře,jde mi jen o to to mít jednodušší začátek a začít rovnou s profi,protože přece každý chceme výš a výš ne?
martin77- za 30 tisíc neseženu zesík a k tomu dvě fullrange?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:44 
Zabanovaný

seženeš, ale bude to o třídu níže, než za stejné peníze v bazaru...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:48 

Tak to koupím z bazaru. Nehrozí tam nějaké riziko,že se zboží porouchá ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2011 21:51 
Zabanovaný

samozřejmě že riziko hrozí, ale menší u kvalitních bazarových věcí, než u nového levného šrotu ...
http://prodance.cz/inzeraty/20111122111328.jpg
taková sestava by se ti nelíbila ?v bazaru na PD, je to komplet EVeliminator i(za 29tis) a nebo skoro to samé zvlášť na midi.cz tam je jen rozdíl, že ty suby jsou verze 1, ne i(za 21tis)

Naposledy upravil martin77 dne 21 pro 2011 21:55, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 297 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]