Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 15:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zvrhlosti a další zajímavosti z oboru
PříspěvekNapsal: 09 pro 2011 19:11 

Kraj: SR - Žilinský
Thales píše:
ARO je něco mezi basákem a středobasem. Má vysokou citlivost a na basy se sice dá použít ale jak bych to jen řekl - prostě ARA je víc čistokrevný basák. Má pevnější membránu a dvojnásobnou dovolenou výchylku. Tomu je konstrukčně přizpůsobený (úprava magnetického obvodu, závěs). Daní za to je však o něco menší citlivost a menší poslechová svižnost. Hodí se tak čistě jen do subwooferů, případně i do vícepásmových soustav pokud tomu budou přizpůsobené. ARO je takový víc univerzální.

počuj thales,v akých bedniach tesla používala reprá ARA ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011 20:16 

Kraj: ČR - Královéhradecký
To je hodně dobrý dotaz. Napadlo mě,jestli se necpal taky do šneků po AROčku,ale žádný další nápad nemám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011 21:34 

Kraj: SR - Košický
Tak toto by fakt aj mna zaujímalo. Iné využitie než v tých hornách si neviem predstaviť (?) No myslím že na prodance som čítal že niekto to skúsil osadiť namiesto ARO 9408 tím ARA9918 a že to nehralo iba vibrovalo - prosto zlý výsledok no kto vie - parametre na to predsa má .. tak čo nájde sa niekto kto pozná odpoveď ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011 21:56 

Kraj: SR - Trenčianský
jmalyska píše:
Stylový stolík do obýváku... :)

aj ja chcem..., sice radsej na bedne z nich

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 01:53 
Řádný člen

Kraj:
Nevím o tom že by je Tesla používala ve svých firemních soustavách. Asi přišel moc pozdě. Řada jiných malých firem je ale používala. A hlavně v té době si ty repráky mohl koupit už kdokoliv, ne jako kdysi kdy se k takovým reprákům dalo dostat jen ze známosti, obvykle přes nějakou organizaci.

Do klasické horny je ARO vhodnější. V Horně není potřeba taková výchylka, naopak se hodí citlivost, vyšší EBP atd. jediné proč je ARO do horny méně vhodné je nižší pevnost membrány. Tehdy se ale při ozvučování běžných akcí nepoužívaly takové výkony. Většinou. ARA se hodí spíš do klasického bassreflexu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 02:02 
Řádný člen

Kraj:
MAZO píše:
http://elektro.bazos.sk/inzerat/11849742/Predam-basovy-reproduktor-Grundig-165mm-4%E2%84%A6.php je si istý? :D :D :D

No co - Grundig - nevidíš? :)
Mu napiš že je to Tesla - uvidíš jak bude prskat. Dneska si zase nějaký jiný šikula vypůjčil moje fotky na prodej svých věcí. Kdo mu zavolá a zeptá se ho jestli to co prodává jsou fyzicky ty kusy z fotek?

http://elektro.bazos.cz/inzerat/1319933 ... obedny.php

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 11:02 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Pan Dušan... Nejdříve nebral telefon,když zjistil o co jde položil .Tak by bylo dobře ho vybombardovat dotazy na pravost inzerátu.Co tomu říkáte? Tak Dvacet telefonátů a snad se poučí.
Drzost některých lidí nezná hranic,před rokem jsem našel své bedny na bazoši ,také jsem je prodával.Pán měl ,ale smůlu, jeho lenost jsem ocenil osobní návštěvou/byl z Ústí/.Vraky co mi ukázal jsem ocenil průpleskem na místě a bylo.Hrdina bez slov nasedl do auta a odjel.
Ps asi ho bolela zadnice, jak jsem ho doprovodil do toho auta.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 12:08 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tohle se mi stalo 2x. Prvně někdo zneužil fotky mýho NC500 a asi půl roku na to mý bývalý B116. V obou případech šlo o kusy ve stavu Thalesových beden ETA.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 13:07 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Z toho důvodu jsem pro dávání vodoznaků na všechny fotky, co máme na ReproManii. Na fóru to nejde ošéfovat, ale zase kdo se zde nepřihlásí, tak fotky nevidí. Vidí je jen přihlášení uživatelé.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 14:59 

Kraj: ČR - Středočeský
To by musel být vodoznak přes celou fotku, což zas otravuje. Na webu jsou fotky přístupné každému, vodoznakem někde v rohu si moc nepomůžeme, když ho dáme do prostřed, nebo dáme velký vodoznak, tak je to rušivej element... S tím se prostě nedá nic děla. Co napíšeš, co řekneš... to všechno se dá zneužít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 16:59 
Řádný člen

Kraj:
Já také nejsem pro vodoznaky přes celou fotku, je to rušivé a řekl bych že dokonce humpolácké. Nicméně kdyby tam někde v rohu bylo malým černým písmem napsáno třeba "Pro Reprománii nafotil "nick"" tak, aby to vyloženě nerušilo, tak by to šlo. Ona totiž většina lidí co si fotky "půjčuje" to dělá z čisté lenosti a neschopnosti nafotit vlastní slušné fotky a teprve zbytek z vyčůranosti. Proto se domnívám že většina z nich bude dostatečně líná na to aby zkoušeli něco odstraňovat a současně pokud někdo bude chtít originální fotku bude mít informaci o tom kdo jí nafotil a případný originál si od něj vyžádat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 17:52 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Nesouhlasím s fotkou z lenosti, dát cizí fotku na inzerát ,ujistit ,že stav odpovídá a poté někoho táhnout byť jen pár km a poté vytáhnout vrak ...to nemůže jinak dopadnout

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 18:55 

Taky se mi to stalo, a s autem. Volám tam: "je to auto opravdu vcajku, nebourané, nerezne?"
"Ne, je v nejlepším stavu...."
Jedu 120km abych zjistil, že je to auto bezmála na odpis. Lidi fakt nemají soudnost.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 21:01 
Řádný člen

Kraj:
Tak jsem se ho i já zeptal jestli ty reprobedny na fotkách jsou přesně ty kusy které prodává. První odpověď byla že "samozřejmě". Druhá verze byla že to jsou fotky z časopisu (2x opakováno). Teprve pak jsem prozradil že autorem fotek jsem já a že to není moc pěkné si pro prodej vypůjčit cizí fotky a neuvést odkud ty fotografie jsou. Dovolil jsem mu ty fotografie použít pod podmínkou že uvede jejich původ (tedy RM) a že to tedy nejsou vyfocené konkrétně jeho kusy. Tak uvidíme.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 21:18 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
hahá :lol: smu to nandal :lol: jojó takové argumenty, pokud se na ně přijde brzo, jsou velmi dobré

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 22:05 
Řádný člen

Kraj:
Mým cílem nebylo to někomu nandat. Ber to jako eskalaci dvou faktorů mých negativních pocitů z používání lepších fotek než je realita na prodej šrotu a používání cizích fotek pro prezentaci svých věcí bez uvedení původu. To je jako když jsem před časem kupoval na opravu dva reproduktory. Fotky byly špatné ale prodejce uváděl že je vše OK. Protože při předběžném jednání to nevypadalo na zmrda tak jsem to risknul a koupil. Přišly reproduktory ve špatném stavu. Prodejce na mou námitku reagoval téměř doslovně "ale vždyť je to přece srdcová záležitost tak na nějaké drobnosti nebudeme koukat".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2011 22:09 

Jistě se musel divit, jak se to ksakru dostalo k autorovi, špehovací technologie pokročily, a Sauronovo oko ho nyní hlídá na každém kroku. Připomělo mi to vtip o šikaně shora na naší škole - obléknout nás do pruhovanejch trik s čísly, kamery na chodby a do učeben, a když někdo poruší nějaké nařízení, ozve se z reproduktoru "šetset-třicítko! co to tam děláte s tou tabulí!"

Tak má alespoň ponaučení do života. Škoda, že ho to nenaučila rodina.
Chtěl jsem se spolupodílet na tom bombardování, ale tys to vyřídil jako chlap :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 00:58 

Kraj: ČR - Plzeňský
U nas delaj deti ve skole soutez ve trideni odpadu plus sber elektoroodpadu ,tak jsem si dotahl skoro stejnou vez Sony jakou mam ( nefunguje cédo). Jen bych ty parchanty musel rezat rakoskou pres pracky, u repraku tri kopulky promackly, jedna protrzena. Maj trochu mensi citlivost nez ars825, ale prijemnejsi zvuk na klasiku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 12:09 

A znovu tu mam pre vas taku zaujmavost,toto som nasiel pri oprave radia co som kupil.Predosli majitel tvrdil ze jeden kanal ma malo "basov".Samozrejme potenciometre chrastili jak svina no pri ich cisteni som natrafil na tuto zaujimavost : V radiu sa nachadzalo asi 10 dospelych môľ.A tri s nich boli "zamotane" alebo zakuklene na oske v potenciometroch,jedna v antenovom vstupe a ostatne pri doske usmernovaca.Zrejme predosly majitel pouzil na cisenie nieco co ich nalakalo inak to neviem vysvetlit.Vsak mole sa vecsinou neusadzaju v elektronike :roll: :roll:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2011 13:00 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Téda Thomas, to koukám.

Zde posílám foto, zesilovače Tesla music 130. Už když jsem ho kupoval, tak jsem při převzetí cítil, že v něm něco hrká, po rozebrání jsem našel upadlý kondenzátor na desce předpětí a zapomenuté trsátko. Nyní zesilovač generálkuji, takže stejně tyto kondenzátory a ten černý odpor jdou pryč.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]