Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 16:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Onkio TX-NR1008 problem pri kalibrácií
PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 20:16 

Kraj: SR - Bratislavský
Zdravím vás.Mám taký zvláštny problém pri kalibrácii reproduktorov.Najprv som sa snažil pri bežnom mojom zapojení 7.1 zostavy a všetko prebehlo v poriadku až po uloženie kalibrácie.Kalkulácia prebehne v poriadku a keď dám uložit tak stále len ukladá už asi vyše polhodiny.Došla mi trpezlivosť a tak som zapojil len stereo a to iste už vyše pol hodiny sa to ukladá.Ci ste sa s tým už stretli alebo je to chyba od výrobi?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Onkio TX-NR1008 problem pri kalibrácií
PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 01:05 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
9.2, to už je slušná úchylárna :)), tolik beden bych fakt v obýváku nechtěl :roll:
zkus vygúglit něco jako Onkyo TX-NR1008 problems with calibration, jsou i nějaký instruktážní videa, nechce se mi to hledat..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 01:53 
Řádný člen

Kraj:
Tohle vypadá na nějaký bug. Zkusil si to zařízení odpojit úplně od sítě a případně vyresetovat do defaultu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 18:52 

No mne sa ľúbi keď môžem mat viac reprošov zapojených a keď to ma dávať väčší efekt pri filmoch tak prečo nie:)Ale zatiaľ mam doma zapojene 7.1 ci tie štyri navyše nehrozí v mojej 5x3 izbe by bolo už dosť.Ja so ho kúpil lebo bol v dobrej cene a tesil som sa dosť a takáto zrada.
Na internete som pozeral včera som 8hodn tomu venoval a nic o tomto sa tam ani nic nezmienili keby aspoň dáku chybu vypísal ale nič.Som ho nehaľ od 22:00 do 17:00 ďalšieho ho dna save-ovat a nič tak to idem vrátiť a hádam ho opravia.Teda respektíve a aj opýtam stal ma 1000eu asi za tu cenu by som lepšie nekopil nie?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 19:17 
Řádný člen

Kraj:
Jo to já ti nepovím. Záleží na preferencích, já bych si uměl vybrat lepší stroj - ale stereo ;) Myslím že bych z toho měl větší požitek ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 19:34 

To je samozrejme by bol stereo zosilňovač kvalitnejší len ja to hlavne využívam na pozeranie filmov v tej cene sa konkurencia ťažko nájde.Každopádne ďakujem za komenty uvidím ako sa dohodnem pri reklamovaní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 22:08 
Řádný člen

Kraj:
Já také koukám na filmy, mám stereo a nic mi nechybí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 19:31 

Sto ludi sto chuti:) A náhodou viete ako sa robí ta kalibrácia myslím tým keď tuna bola 6 zónová kalibrácia kam mam dat všade ten mikrofón? len tam kde sa ja zdržujem pri počúvaní?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 19:36 
Řádný člen

Kraj:
Jo to ti nepovím, já se tomu vícekanálu pokud možno vyhýbám. V manuálu to nepíšou?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 22:11 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Mikrofon se staví do výšky tvé hlavy v místě, kde posloucháš. Ladění pak proběhne právě pro ten poslechový bod. A při zapnutí kalibrace bys měl ustoupit tak, abys nestál mezi mikrofonem a žádným z reproduktorů. Ale to by mělo být uvedeno v návodu.

Thales: Ty, kterej tolik lpíš na detailech, sleduješ filmy bez centru? Vždyť to je u filmu ten nejdůležitější reprák. Sedni si u sterea trochu mimo osu a už uslyšíš dialogy odjinud než z obrazovky. To je přesně důvod, proč se vícekanál u filmu používá - je prostorově navázaný na obraz. Ideální kompromis pro odpůrce efektových kanálů je tříkanál.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 22:38 

Písali to tam tak nejasne,ale tak som to robil ako píšeš tam kde počúvam som ho dal len mi prišlo cudne ze až 6krat na tom istom mieste by sa mal nastavovať logicky skôr prišlo ze keď 6 krát tak 6 "stien ma izba" ze ho dám hneď pred repra potom stred dozadu do bokov ,hore a dole ze si spraví ten zosik nejaký obraz o mojej izbe a tak nastaví zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 22:55 
Moderátor

Ne, takto určitě ne.
Já doma taky občas poslouchám prostorově a jako lepší se mi zdá vyresetovat všecka nastavení a pak jen ručně nastavit vzdálenosti reproduktorů a doladit úrovně jednotlivých kanálů. Automatická kalibrace mi nikdy nevyhovovala. Vyřadit ekvalizér a všechny DSP, ponechat jen Loudness.
Vše za předpokladu, že máš slušné reproduktory. Bez nich ti nepomůže nic.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 23:37 
Řádný člen

Kraj:
Ransome a to si myslíš že chodím kolem celé místnosti? Když mám puštěnou TV a jsem u PC tak je mi to putna, jinak mám reprobedny namířené a vyvážené na poslech na posteli a tohle mě netrápí. Alespoň slyším filmy ve stereu a ne ne z mono centru ;) Centr je fakt úplně to poslední co mi chybí. Naopak mi vadí unavující gumáky, přebasovanost, dvoupásma, sykavky od špatných zesilovačů a mizerná dynamika a spoustu jiných věcí. Absence centru ne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2011 15:18 
Moderátor

Jo, to všecko beru. Máme dokonce společné to, že já taky poslouchám na posteli. Nicméně film nehraje JENOM v centru. Film po downmixu z vícekanálu do sterea jaksi není to pravé. Každá věc tam má své místo, na které patří.
Samozřejmě, většinou koukám na věci, které mají takovou obsahovou hodnotu, že je putna, na čem je sleduju a poslouchám. Na Krakatit s Hõgerem stačí černobílá televize s vestavěným reprákem a o nic nepřijdeš. Všecky ty Avatary nebo Potterové mě absolutně neberou. Ale tu a tam najdeš opravdu dobrý film, který prostorový zvuk ještě umocní. Dobrá muzika je v něm ve stereu, dění na obrazovce je díky centru lokalizované na obrazovku a co se děje všude okolo, to je všude okolo. No a dobře nahraný bigbítový nebo metalový koncert v pětikanálové DTS má pro mě taky větší šťávu než v jednoduchém stereu. Mluvím teď o poslechu s koukáním. Na muziku bez koukání naopak preferuju čisté stereo.
Ale to je fuk, tady asi nemá smysl o tom polemizovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2011 17:25 
Řádný člen

Kraj:
myslím že dialogy by stejně jako hudba měly vytvářet prostorovou scénu. Nevím tedy proč by měly vycházet směrem od obrazovky. Spíš v dobře sladěném stereu je obrazovka součástí scény. Ale to ať si řeší každý jak chce. Já tuhle potřebu prostě nemám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2012 03:32 

Zdravím vás.No od tej 1008cky som už doma vyskúšal dalšie 3 recaivery a všetky som musel vrátit zdvovodou ze bud niečo nefungovalo alebo k tomu nebol dodané príslušenstvo(boli to dve Onkyo-a 707,875 a Yamaha 1900titan).Asi ma ta elektronika nemá rada bo teraz som kúpil Onkyo 5008cku a všetko ide az na to ze keď si s PC pustím zvuk cez HDMI zo zvukovej karty tak ani "necekne".Obraz ide ale zvuk nič mohla by byt nejak pokazená HDMI doska?už som skúšal asi čokoľvek...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2012 16:06 

Problem bol vyriešený tak že som na novo preinštaloval zvukový ovladač a už to išlo..

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]