Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prosba o pomoc s výhybkou
PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 00:40 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Dobrý den,
postavil jsem reprosoustavu s osazením ARN 6618. ARX 130-00/8 a Selenium ST 200. Koupil jsem výhybku BS Acoustic CN 03-3-12/8 a vyměnil všechny kndenzátory za svitkové MKT 205 stejných hodnot. Snížil citlivost Selenia rezistory. Ovšem nehraje to tak, jak by asi mělo (anebo jak bych já chtěl). Šlo by s tím ještě něco udělat? Našel by se někdo, kdo by odladil výhybku, pokud by to vůbec šlo takhle na dálku? A dá se z této sestavy něco získat?
Děkuji za odpověď.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Prosba o pomoc s výhybkou
PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 01:57 
Řádný člen

Kraj:
Ano udělat s tínm něco jde - navrhnout celou novou výhybku. Ale na dálku to nejde, musí se to změřit. Jsi schopný bedny dopravit a toho člověka co by to měl dělat zaplatit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 08:50 

No... dopravit..., jistěže ano, ale jsem z Ostravy, takže kam? Aby cesta nebyla dražší než celé reprobedny :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 17:45 
Řádný člen

Kraj:
Mno, pokud ti to někdo neudělá čistě ze známosti, dobré vůle nebo výměnu protislužbou tak si piš že ta výhybka (návrh + fyzická realizace) bude dražší než celý zbytek beden. Výhybka je jádrem reprobedny podobně jako motor v autě. Můžeš mít sebelepší zbytek auta, sebelepší kola (reproduktory) ale bez pořádného motoru to prostě rozumně nepojede. Takže náklady na dopravu sice nepotěší, ale je to jen zlomek z celkové vynaložené částky. kam by si to posílal záleží na tom s kým by si se na odladění domluvil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 18:09 

Co třeba mirulu ten výhybky odlaďuje http://mirulu.borec.cz/ mirulu audio to první.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 19:12 

Thales: No-jistě je to tak, jak říkáš, ale zatím mi nikdo nic nenabídl, kromě tvé odpovědi. Fandy350: Já nevím, jestli se můžu obrátit přímo na mirulu, třeba mě pošle do háje, když ho tak zmostadoprosta oslovím.
Víte, já nevím, odkud kdo je, pokud by to byl někdo z okolí, kdo to umí a nabídl by se, snad bychom se domluvili. Posílat ty bedny, to je takové :? , ona ta bedna váží cca 15 kg, nehledě k tomu, že je i dost velká 25x85x27 cm a balit to tak aby došla v pořádku... Radši bych to sám dopravil, jen kdyby se někdo ochotný našel...
Ale díky vám i tak za projevený zájem...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 19:18 

parkus píše:
Thales: No-jistě je to tak, jak říkáš, ale zatím mi nikdo nic nenabídl, kromě tvé odpovědi. Fandy350: Já nevím, jestli se můžu obrátit přímo na mirulu, třeba mě pošle do háje, když ho tak zmostadoprosta oslovím.
Víte, já nevím, odkud kdo je, pokud by to byl někdo z okolí, kdo to umí a nabídl by se, snad bychom se domluvili. Posílat ty bedny, to je takové :? , ona ta bedna váží cca 15 kg, nehledě k tomu, že je i dost velká 25x85x27 cm a balit to tak aby došla v pořádku... Radši bych to sám dopravil, jen kdyby se někdo ochotný našel...
Ale díky vám i tak za projevený zájem...

Teď jsem se zkoušel podívat na stránky borce mirulu, ale počítač mi to blokuje jako nebezpečné stránky, dělá to někomu taky, anebo je to bezpečné :) ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 20:14 
Řádný člen

Kraj:
Boha jeho nemůžeš odpovídat v jednom příspěvku a nepoužívat citace když to není nutné? Už to tu dneska píšu podruhé. :evil:

Na stránkách Mirula není nic špatného, klidně mu napiš a buď se domluvíte nebo ne. Jinak bydlí kousek ode mě :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 22:50 

Thalesi, díky, napíšu mu, ale jestli bydlí kousek od tebe, a ty jsi z Prahy (?), tak nevím, jak to dopadne :)
No a co se týče těch příspěvků, asi jsem úplně mimo, ale vůbec to tu nechápu. Včera jsem do půlnoci zkoušel a zkoušel, než se mi vůbec podařilo sem dostat tu žádost o pomoc, tak teď jsem rád, že se to na diskuzi alespoň zobrazuje. :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 23:17 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Stěhuju se k Tobě do kraje a jezdit do Prahy budu a mám v plánu i měření,takže třeba s dopravou pomohu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 00:14 

To by bylo úplně skvělé, a kdy se stěhuješ - zítra?
Dělám si samozřejmě legraci, ale byl bych určitě vděčný za každou pomoc a jistěže nechci slevu zadarmo. Ale na druhou stranu - že by tohle uměli jen lidi v Praze? Co zbytek republiky....? ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 01:50 
Řádný člen

Kraj:
Ale tak je spousta lidí po celé republice co umí. Je to jen věcí dohody, financí, jejich ochoty zabývat se takovými projekty atd.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 08:49 

No jo, asi to bude spíš o té chuti. Ochotu třeba má, ale už ne chuť se do toho pustit. ;)
Ale co já, už tři dny si píšeme a bedny pořád hrají blbě.... :( Zkusím polaborovat s těmi rezistory na středech, abych to alespoň trochu umravnil. Jsou takové jakési "štiplavé", co já vím....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 18:01 
Řádný člen

Kraj:
Ono jde o skloubení dvou protichůdných záležitostí. Aby byl výsledek rozumný tak je potřeba najít někoho kdo má dostatek zkušeností. Kdo má ale zkušenosti tak ho obvykle nezajímají projekty s reproduktory Tesla/TVM protože jednak už jsou zvyklí na lepší repráky a tohle pro ně není zajímavé. Tím spíš že spousta lidí je schopná si vymyslet nějakou nezajímavou silně kompromisní kombinaci (netvrdím že je to tvůj případ) a oni pak nemají tu vnitřní motivaci že když se s tím poperou tak zase vymyslí něco lepšího než posledně. Navíc s Teslou/TVM je to přeci jen poněkud složitější než s rozumnými zahraničními reproduktory. Nechci tvrdit že je to šmejd, většině běžných do HiFi nijak nezažraných lidí bez problému vyhoví (je-li soustava dobře navržená) ale pro náročnější posluchače jsou prostě lepší reproduktory schůdnější. Ale zpět k věci. Takového člověka je potřeba motivovat buď silně finančně nebo protislužbou. Výhoda je že Mirulu s tím problém nemá, vezme to prostě jako zakázku a nekroutí se u toho jak had. Kdybys se stejnou prosbou šel třeba za Checkem tak při vší úctě k tomu co umí (tím spíš kolik mu je) tak nechtěj vědět jak by se na tebe tvářil. To on umí velmi dobře :) Já to beru jako takovou polofandovskou záležitost. Poslouží to, přinese to radost tak proč ne. Naštěstí jsou i lidé stejného smýšlení a tak třeba vím že Martínekk už leta plánuje čtyřpásmovou verzi KE150 s původním osazením, ale novou výhybkou. Godze se na odladění nějaké obyčejné nepříliš zajímavé soustavy přesvědčit na odladění výhybek asi nepovede, ale Martinovi to čtyřpásmo udělá protože je to pro něj zajímavé. Je to přeci jen netypický a potenciálově zajímavější projekt.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 10:28 

Ano, Thalesi, úplně s tebou souhlasím. Když budu mluvit obecně, nemůžeme všichni umět všechno. I ti, co ohrnujou nos nad něčí stavbou (repro) v jiných svých případech volí kompromis (bydlení, auto, práce atd....) ale vždycky tak, aby to bylo pokud možno co nejlepší v poměru výkon-cena. A v neposlední řadě i hledisko estetické. A že má každý jiné nároky a hlavně jinou kapsu, to je přece úplně zřejmé. Já nemůžu odsuzovat jiného jenom proto, že se mu líbí něco jiného než mně, anebo proto, že na to nemá. Ale z některých reakcí tady a na jiných fórech mi to připadá tak, že pokud to není zrovna tak, jak dotyčný říká, tak ten druhý je za blbce. Přece když jezdím v mercedesu, neodmítnu opravit trabant, když to umím. (To je filozofie co? :) )
Já jsem přece nikde neřekl, že chci, aby mi to někdo dělal zadarmo, ale vůbec nevím, kolik se za to platí, ani mi nikdo neudělal nabídku (fakt je, že jsem nikomu nepsal, myslel jsem, že si na těchto fórech tak nějak lidi pomáhají a platba za službu je přece normální).
Ale proč jsem zvolil takovou sestavu repro, která nikoho nezajímá, to je dlouhý příběh a nemá cenu to zde uvádět. Myslel jsem si, že nebude potřeba zásahu odborníka, když dodržím obecné zásady konstrukce. A také vím, že to nikdy nebude hrát třeba jako tzv. šneky a a já nevím bůhvíco ještě. Ale aby to bylo poslouchatelnév paneláku tak, abych se nemusel stydět, to by snad šlo... No teda-dívám se, že jsem těch blbostí napsal tolik, až jsem se toho lekl, tak už končím. Ale potěšilo mě, že jsi se alespoň ozval... Dík :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 19:49 
Řádný člen

Kraj:
Nevím jestli si mě správně pochopil - já tvůj projekt neodsuzuju. Myslím že ne každý potřebuje luxusní repro a i s těmi Teslami/TVM pokud se to udělá poctivě se dá dosáhnout výsledků které naprosto spolehlivě přehrají levnou spotřebku a většině nezažraných HiFistů (rozuměj zcela běžní lidé) vyhoví. Cílem bylo vysvětlit proč je omezený počet lidí kteří se s tím budou zabývat, případně zabývat za cenu ekvivalentní tomu projektu. Pokud si postavíš slušné třípásmo (rozuměj alespoň základně odladěné - žádný bastl) a dáš za to třeba 2,5 litru pak je to adekvátní. To co si ušetřil na levných reproduktorech nacpeš do výhybky a tak se to srovná, hrát to bude.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 20:04 

No vždyť ano, já jsem rád, že mě alespoň někdo chápe :D . Ovšem nevím, jestli jsem postavil bastl anebo ne.... To by mi musel někdo říct. Takhle nějak jsem to splichtil - vpravo stará, vlevo nová, ta co špatně hraje. :)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 20:17 

tak ta pravá je teda nářez :|

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 20:24 

venouš: Stavěno před 28 lety, no tak co... :lol: a navíc dětičky prstíčkama upravily a ještě je to kopie něčeho v nějakém zahr. hi-fi časopise no....tehdá...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2011 20:54 
Řádný člen

Kraj:
Ta vpravo se mi teda líbí víc. Pokud je to mechanicky OK vydal bych se cestou úprav.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]