Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: rada aro 9408
PříspěvekNapsal: 26 lis 2011 22:29 

Kraj: ČR - Pardubický
Zdarvim
Dostali se ke mě 2ks aro9408 a jdu sem s nápadem postavit z nich 3 pásma co na to odborníci ?
Repro jsou minymálně hrané a v origo stavu jesli máj nahráno tak prej cca 100 hodin max a to na domácí hlasitost (ozvučení duchodaku)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: rada aro 9408
PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 00:11 
Řádný člen

Kraj:
Chceš to jako domácí HiFi nebo na kravál (PA)?

Pokud na HiFi tak to bude znamenat investovat do citlivějších a tedy i dražších reproduktorů. V zásadě máš dvě možnosti - buď využiješ některé PA reproduktory, které se s potřebnou citlivostí dají sehnat i za celkem rozumný peníz, nebo použiješ HiFi reúproduktory ale tam to není zrovna nejlevnější, případně můžeš nakombinovat obojí. Dalo by se to udělat třeba jako ten basák, nad něj PA 8" nebo 6,5" a nad to veliký pásek. Ale velký pásek je drahá sranda - kolik do toho hodláš investovat?

Pokud to chceš na kravál někde na párty tak si ve špatné sekci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 08:08 

hezké ráno
tak to bude na domácí hifi
Material MDF 22 objem tak cca140-150L (záleží na tom co všechno budu z tý desky dělat) na sloupech se ten objem řeší docela dobře a dole bych to vyděl na štěrbynovej bassreflex
Na víšky jsem přemejšlel dát toto http://www.reproobchod.cz/monacor-ht-30-p1980
A o středech jsem ještě nepřemýšlele
A co se týká peněz to je závislé na tom jak dlouho to budu dělat, ale chtěl bych celou tu kombynaci poslat zvukobě dál než to co mám doma (2xarn226+arp150+arv104-03) nebo pořípadě využít zásoby co mám doma , to je vše tesla tvm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 08:29 

Ja hraju taky na ARO9408 v basovy sekci,ozvucnici mam OB,jako stredaky se mi nejvic osvedcily stary alnico Isophon eliptaky z roku 1953,vysky mam paskace Aurum Cantus.Mam navic nejaky stredaky z nemeckych radii z 50.let,pokud mas zajem ozvi se.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 09:14 
Řádný člen

Kraj:
Když budeš mít na středech 6,5" nebo 8" tak tam přeci nemůžeš dát něco co chce dělit na 5KHz. Obecně platí že musíš mít výškáč který jde dělit hodně nízko. Čím níže tím lépe, nejen kvůli směrovce ale i kvůli svižnosti projevu.
Nevím sice který typ výškáče Aurum Cantus má Kudlibabka, já jsem se potkal s AC-G1. Ten vypadá papírově hezky i jsem se s ním seznámil osobně a až na směrovku hrál velmi příjemně. Obávám se ale že to bude pro tebe příliš drahá sranda a myslím že by se dal najít i jiný vyhovující (dokonce lepší) a levnější typ jelikož ten AC má příliš vysokou rezonanční frekvenci (2KHz). Ale pořád je to jen plácání do větru když neznáme rozpočet čistě jen na reproduktory. Taktéž nevíme jestli budeš stavět jednoduchou výhybku nebo si to necháš odladit s plnou parádou a jak ty bedny budou umístěné. Na tom totiž záleží i jak velká citlivost bude požadována od středů a výšek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 10:24 

tak víc jak 1000+- kč na reprák a co se týká polohy mýstnost 6*5 m
Poloha beden cca 20cm od rohu mýstnosti
a vyhybky pokud se najde někdo v pardubyckým kraji kdo to odladí tak se tomu nebráním
ale abych letěl někam 400 km to se mě teda zatim nechce

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 10:58 
Administrátor

Výhybky neladím, ale mohu pak na základě schématu vyrobit. Mám to k tobě blízko. www.reprovyhybky.cz

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 11:04 

Tak to se domluvíme ,ale nejdřív musím k těm aro sehnat nějaký středy a výšky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 11:08 

Ke mně to taky nebudeš mít daleko,můžeš přijet a poslechnout...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 11:31 
Administrátor

To by bylo asi nejlepší udělat jako první. Poslechnout, ať 9918 ví, jak to může hrát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 16:05 

Tak to já si udělám čas o domluvíme se a přijedu si to poslecnout.
tak jsem koukal na ty výškáče a jevý se mě docela dobře monacor DT-300 co vy na to?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 19:51 
Administrátor

O DT-300 se tu celkem na fóru často píše, zkus si vyhledat pár názorů a budeš moudřejší :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 22:39 
Řádný člen

Kraj:
A porovnali jste si citlivosti těch reproduktorů?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 22:45 

no právě s tou citlivostí je problém . Okolik bych mohl tak dát menší citlivost na těch středech a výškách mohlo by to bejt tak o -1 až 2 db ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 lis 2011 23:03 
Řádný člen

Kraj:
To záleží na tom jak ty bedny budeš koncipovat a na jejich umístění. Je rozdíl jestli budou zastavěné v nějaké nábytkové stěně nebo jestli budou stát samostatně v prostoru (to máš dobře 3dB rozdílu), jestli ho necháš hrát jen tak nebo se mu pokusíš nějak narovnat cháru pokud ho budeš tahat dolů a podobně. To ti dohromady může udělat klidně třeba 8dB rozdílu. U výšek tlumení nevadí takže klidně je můžeš mít i citlivější než budeš reálně potřebovat, ale u středů bych se snažil abys je citlivostí trefil co nejpřesněji abys je vzhledem k rozsahu které budou hrát nemusel tlumit vůbec. Přeci jen v tomto případě se na ten střeďák mnohem víc musíme dívat jako na malý basák než na klasický střeďák. Každopádně litr na reprák je málo.
Pokud pojedeš ke Kudlibabkovi na poslech tak aniž bych chtěl jakkoliv snižovat jeho činnost tak vem v potaz že se vydal řekněme "alternativní" cestou kde platí trochu jiná pravidla hry.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 lis 2011 04:33 

Příloha:
endorphin XO.jpg
Pro zacatek muzes vyzkouset nakombinovat ty 9408 s vyskaci a stredaky Saba Greencone a pouzit tuhle vyhybku

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 lis 2011 08:20 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Kudlibabkovi to hraje pěkně, i když je to alternativa jak prase. Mirek to má stavěné hodně "na efekt". Reprosoustavy a zesilovací řetězec tvoří takový příjemný hudební nástroj. A pěkně to má udělané taky. Jsou tam však určitě aspekty, které se dají dotáhnout dál (třeba fáze a směrovka). Nepíšu to vůbec, abych nějak rýpal, ale příde mi škoda to nedotáhnout do dokonalosti. Sám řeším podobný problém s tím, že bych rád na výšky k velkému středobasu něco pořádného a nejvíc by se mi líbil pásek, ale velkej a nízko dělitelnej, což je finanční rána jak prase. Myslím, že by ta Kudlibabkova soustava taky zasluhovala nějaký větší pásek ;)Monacor Dt300 je podle všeho nutné vytunit, aby za něco stála a nevím, jestli by se mi líbila. Takže, jestli Vás napadá nějaký další kandidát z řad velkých 30mm citlivých kaloťáků, tak mi prosím poraďte. Nechci uspěchat projekt, ve kterém se začínám už dost plácat. Nebo budu šetřit na pásek :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 lis 2011 09:36 

Tady mate pekny paskac:
http://www.raalribbon.com/download/raal_140-15d.pdf
no neni zrovna za lidovou cenu....
Ja si nedavno koupil novy sirokopasmovy 8´´ repraky,jsou vyrobeny primo pro OB,udelal jsem si k nim pokusny ozvucnice,vyzkousel to v dilne,hraji moc dobre,dokonce to ma i nejaky basy...pri testech v poslechovce jsem zjistil,ze se vubec nehodi do meho poslechoveho prostoru,proste to tam nehraje,Jeste ze si chystam dalsi poslechovou mistnost,jinak bych je musel pustit do sveta,coz bych nerad...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 lis 2011 11:18 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nezlob mě s těma páskáčema! Ty Saba greencony a jim podobné jsou taky přímo dělaný pro openbaffle ;) Jo a poslechovej prostor je asi největší průser a člověk by ho měl řešit jako první věc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 lis 2011 11:29 

Pro moje OB je ten prostor kde posloucham ted zcela OK,no ne ze by nemohl byt lepsi....ale tem fullrange v jiny OB proste nesedi...
Ja znam nedostatky svych beden a vim,ze je to jisty kompromis,ale mam to pripraveny tak,ze je pak muzu dal tunit.Stejne jsem dosel k nazoru,ze ten Raal je nezbytne nutnej a ze si ho koupim...pred tim ale chci udelat podkrovi a mit jednu mistnost pro fullrange system honenej zesilovacem a predzesilovacem s DHT,vsechen potrebnej material mam,myslim na aparaturu,takze to postuopne postavim a uvidime.Pokud se mi to nebude zdat,rozprodam,budu mit na Raal a jeste zbyde na jidlo...
Muzu ale rict,mozna jako jeden z mala,ze muj system uz ted hraje k moji plne spokojenosti a to dalsi ladeni je jen sort of gambling,holt chlapi jsou od prirody lovci a kdyz tech skutecnych jelenu po Zemi uz tolik nebeha,musi holt nastoupit substitucni terapie...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 94 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]