Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 13:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: malá hlasitost
PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 17:19 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Dobrý den,
mám dotaz ohledně hlasitosti mojí reprosoustavy a zesilovače.
Pořídil jsem si před nedávnem toto: Yamaha RX-V567 B (Black) a koupil jsem si k tomu sestavu reproduktorů 5.0 Heco Victa set 501.
Uvedu příklad, proč si myslím, že to nehraje, tak jak má.
U tchána, který má již několik let zesilvač Technics a k tomu dvě sloupové reprobedny (také Technics) o výkonu 150W, tak když dá hlasitost cca na 1/3, tak nádherně bedny hrajou a větší hlasitost není potřeba. Za to já, když dám hlasitost na 1/3, tak mi bedny hrajou o dost potišejc.
Pokud dám hlasitost na více jak polovinu, tak potom teprve začíná být slyšet stejná hlasitost jako u tchána. Nevím čím to je...
Přední repro jsou zapojena kabelama 2,5 a zadní s centrálním 2.
Nemůže mi prosím někdo poradit, co by se dalo zlepšit, vylepšit?
Díky

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: malá hlasitost
PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 17:36 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
tipuji, že by to mohlo být tím, že udaje o výkonu reciveru jsou totálně vylhane, tedy mnohem mnohem menší, než je napsáno na krabici... :lol:
5 x 105W nemá zcela určitě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 18:41 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Za prvé jsou údaje o výkonu receiveru totálně vylhané - a to říkám s těžkým srdcem, protože Yamaha je moje srdcovka ale jejich nižší řady jsou v posledních letech cestou nejhoršího odpadu a i výstupní výkony jsou vycucané z prstu - počítám, že tam bude na pťedky šváp s tak 2 x 50 W a na centr a zadky tak 3 x 12,5 W. Kde jsou ty doby, kdy se u Yamahy naměřilo vždycky alespoň o 30% víc, než bylo v papírech...
A za druhé to bude v jiném pruběhu regulace.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 19:37 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Já se domnívám, že to může způsobovat i rozdílná citlivost beden Tvých a tchánových. To by pak vysvětlovalo, proč musíš i více zesílit, aby ses dostal na podobnou úroveň hlasitosti, jako tchán.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 19:39 
Řádný člen

Kraj:
A za třetí ty bedny mohou a nejspíš i budou méně citlivé.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2011 20:01 

jinými slovy jsem si koupil krám :cry: a nyní to musim s ním vydržet nebo ho prodat a koupit si jiný receiver, máte nějaký doporučení?

díky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2011 21:09 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Nejhorší je to, že pravidlem už bývá to, že lidi nejdřív kupují a pak se ptají. Kdyby mi někdo řekl, že jde koupit receiver od Yamahy v ceně 12 000Kč po roce 1998, tak ho od ní odeženu stejně jako třeba od Kenwoodu. To, že jsou vylhané výkony je věc jedna, druhá věc je ta, že ty přístroje vůbec nehrají. Zvuk tvrdý, bez basů...výšky plechový.
Heco Victa 501 by zase až taková tragédie být nemusela i když to ani není žádná sláva. Ale myslím, že Tobě se tady snoubí všechny tři vyjmenované problémy:
1. výkon
2. citlivost
3. průběh regulace
Trochu mě mrzí, že se každý žene za domácím kinem - přitom drtivá většina těch 5 a nevímkolikkanálů je totální zvukový průjem a zvukově mu nakope asi i T814A. Lidi zapoměli na staré poctivé stereopřístroje. Dobrý bazarový stereozesilovač s neošizeným koncem a vhodně řešenými korekcemi za 5000Kč spolu se dvěma slušnými 3-pásmovými soustavami nadělají imho daleko víc zvukové parády (nejen při poslechu hudby ale i při koukání na film), než tyhle levný 5.1 sety.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 01:21 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
TheLastUnicorn: Dovolím si nesouhlasit. Stereo řada od Yamahy je úplně v pohodě, jako kdyby to byl jiný výrobce. I ten nejlevnější stereozesilovač asi za bůra (dneska myslím A-S 300) zahraje ve stereu líp, než patnáctitisícový receiver pro domácí kino.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 01:49 
Řádný člen

Kraj:
Zesilovače této značky se mi důsledně vyhýbají, nicméně slyšel jsem nějaké negativní reakce na novější výrobu, tím spíš na levnější modely. Docela by mě to zajímalo jak to tedy v reálu je.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 01:51 
Zabanovaný

Sharpi píše:
jinými slovy jsem si koupil krám :cry: a nyní to musim s ním vydržet nebo ho prodat a koupit si jiný receiver, máte nějaký doporučení?

díky

tak černě bych to neviděl, zkoušel jsi s jiným, citlivějším repro setem?
nemůže být ještě problém s nastavením?dk recivery občas dovedou potrápit :)
5x20 w + sub ti doma musí stačit : ))

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 01:57 
Řádný člen

laminat píše:
TheLastUnicorn: Dovolím si nesouhlasit. Stereo řada od Yamahy je úplně v pohodě, jako kdyby to byl jiný výrobce. I ten nejlevnější stereozesilovač asi za bůra (dneska myslím A-S 300) zahraje ve stereu líp, než patnáctitisícový receiver pro domácí kino.

No psal jsem o receiverech - myšleno tím vícekanálové verze zesilovačů s rádiem, ať už s dekodérem dolby, nebo bez. Klasickýho stereozesilovače se to netýkalo. ;) A možná je to i tím, že jsem zvukově spíš na marantz, nebo luxman, než na yamahu. Mně se kupř. zvukově nelíbí ani bedny Dynaudio.

Thales: No měl jsem možnost slyšet 3 různé typy a hrálo to pro mne dost zle. Vyzkoušej a uvidíš sám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 02:14 
Zabanovaný

mám od Dynaudio aktivní monitory a hrají perfektně, které konkrétně se ti nelíbily a proč?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 02:28 
Řádný člen

Slyšel jsem ich víc...aktivní monitory ale ne. Nelíbí se mi, že se tak jaksi zvukově stahují do středu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 02:37 
Zabanovaný

:shock: ?co to znamená??
mám BM5A a kamarád o nich prohlásil, že hrají nechutně přesně, njn, monitory :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 10:21 

TheLastUnicorn píše:
Nejhorší je to, že pravidlem už bývá to, že lidi nejdřív kupují a pak se ptají.

Já jsem se zde ptal, než jsem něco koupil, co si o tom kdo myslí a to viz link níže. Moc odpovědí jsem se nedočkal a tak jsem se rozhodl.

viewtopic.php?f=24&t=2374

Je pravda, že jsem oproti všem zde asi naprostý analfabet. Ale taky mám rád hudbu a koukám na filmy a chtěl jsem domácí kino. Samozřejmě jsem byl limitovaný cenou, tak jako asi každý... Nicméně nastavení je zřejmě v pořádku, vše dle manuálu a i seřízení reproduktorů díky snímači na vzdálenost.

Někdo mi sem psal, zda to můžu vyzkouet na jiných bednách, ale to bohužel nemůžu a nepovezu 200km reciever, abych ho vyzkoušel u tchána.

Prosím chlapi o radu, zda třeba dokoupit předzesilovač nebo tento prodat a koupit si třeba staršího Technicse nebo něco jiného? Nevíte někdo o něčem?

Včera jsem se setkal s jednou špatnou zkušeností a to když jsem koukal na film, tak reciever byl zapnut a po chvíli se sám vypnul. Nevím proč?! Když jsem ho měl zapnutý přes satelit, tak nic, normálně fungoval...?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 14:00 

Já si myslím, že tu každý vypotil tu nejlepší radu jakou mohl. Hněv z nevalného výsledku a negativních zpráv už ale musíš vybíjet někde jinde, ne na těch lidech, kteří se snaží poradit. Co na to říct? Slušné cajky fungují, ty neslušné pak nikoli. To přece i laickým posudkem a selským rozumem zvládneš posoudit sám. Nejsme tu nějak chytřejší, jen máme víc informací nebo zkušenosti.
Očividně bude potřeba měnit hardware. Bez toho se nehneš.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 15:36 

Petr Berka píše:
Já si myslím, že tu každý vypotil tu nejlepší radu jakou mohl. Hněv z nevalného výsledku a negativních zpráv už ale musíš vybíjet někde jinde, ne na těch lidech, kteří se snaží poradit. Co na to říct? Slušné cajky fungují, ty neslušné pak nikoli. To přece i laickým posudkem a selským rozumem zvládneš posoudit sám. Nejsme tu nějak chytřejší, jen máme víc informací nebo zkušenosti.
Očividně bude potřeba měnit hardware. Bez toho se nehneš.

Já se na nikoho nehněvám. Jenom jsem odpověděl a snažím se od někoho dostat konkrétní radu.
Nic proti nikomu nemám a pokud to takto vyzněo, tak se omlouvám, ale nebylo to takto myšleno!

Proto bych byl rád, aby mi někdo poradil co by bylo nejlepší udělat a prosím o jednoduché výrazy, tedy pro laika.

Díky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2011 16:24 
Řádný člen

Sharpi: Tohle dělala kolegova Yamaha taky. Reklamoval to ještě v záruce. Tahalo se to dlouho, páč v servisu se jim to prý nevyplo nikdy. Nakonec mu to ale nějak uznali přímo na prodejně, protože to tam zapli, zapojili a po 3 minutách se to vyplo zrovna tam. Tak si vzal druhý model. Kupoval to v NAY.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 00:17 
Zabanovaný

rozhodně reklamovat, ješte mě napadl problém s impedancí, mnohokrát se mi různé hifi zesíky vypli, když jsem si hrál a ještě vůbec nic netušil:), zkrat vypínal spolehlivě : ))
máš po ruce multimetr na změření impedance ?
pokud ne, nějakej základní za 300kč si kup, určitě se ti ještě bude hodit.
někoho kdo se vyzná asi po ruce nemáš, to by ses tu neptal..

,,Když jsem ho měl zapnutý přes satelit, tak nic, normálně fungoval...?,,
to je taky divný, zkontrolovat zásuvky, přehozenej drát dovede natropit spoustu paseky :)
a neznamená to že přístroj umře ined :))

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2011 13:50 

prblém s vypínáním vyřešen...byl to kabel od repro, který byl vytažen a opřen o konektory
přítelkyně dělala Vánoční výzdobu a s reprákem hýbala ;)

každopádně můžete mi prosím chlapi poradit, doporučit nějaký řešení s tou hlasitostí?
zda koupit jiný reciever nebo přikoupit předzesilovač nebo....?

děkuju

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]