Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koncepce nového aparátu
PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 14:15 

Kraj: ČR - Středočeský
Ne, nemyslím tečku za kopákem, myslím to kopnutí kolem 70Hz. Kopák, tak aby se mi líbil, leze málo z kterého bassreflexu, třeba právě ty SB330 nebo docela i 4PRO8001/3.
Moc dobře vím, že když tam visí EAW atd, tak to neznamená hned dobrej zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 18:51 

Martine,offtopic vůbec nevadí,rád si přečtu vaše názory a celkem dost mě zajímají ;) Já taky nad 21" přemýšlel fakt ale je,že se do něho bude muset valit asi dost velký výkon na to,aby pořádně hrál.Radši bych něco kapku citlivějšího,co zahraje i tam dole,nemusí to hrát vyloženě od 25Hz to vážně ne,jen nechci nějaký moc tvrdý zvuk,líbí se mi celkově takový měkčí a příjemnější.Kopnout to samozřejmě musí,ale nesmí to hučet a být to nepříjemný.Obecně basy mezi 70-100Hz nemám moc rád,když jich tam je moc.Když vezmu v potaz to,že na menší akce dejme tomu do 200 lidí a hlavně na vnitřek bych si nechal ty moje 4ks Kv2,tak jde víceméně jen o to,co postavit na větší akce a na venek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 10:11 

Asi nejvíc by hrály SB1000, problém je stavební výška, pokud budou jen dvě na stranu, znamená to jinak tahat vždy 6beden, hraje dost dozadu a je hodně hluboká. To co z nich vyleze, záleží na těch co jsou na podiu a na zvukařovi.
Další možnost jsou basovky ClassA a to 4ks na stranu,nedokáží zahrát tak odspodu jako SB1000,ale hraje to taky pěkně.Navíc jsou variabilní.Výhodou je velmi rychlá impulsní odezva,bez doznívání, je to takový ten Kramperovský zvuk.Schovají trochu i horší bicí.
Na oba typy uvedených beden jsem hrál, nějaké zkušenosti jsem získal.Nakonec jsem skončil u dříve zmíněných 21", protože do určité míry slučují vlastnosti SB1000 a ClassA.Nevýhoda je potřeba většího příkonu. Cca 2,5 - 4 kW na bednu.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 14:14 

Kraj: ČR - Olomoucký
Když je tu řeč o SB1000, vyhrabal jsem k nim výkres. Jendoduchá bedýnka a co jsem ji měl možnost slyšet tak hrála přijatelně (na demu jsem měl trochu pochyby). Co by jste do nich osadili?

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 16:27 

Po promyšlení všech pro a proti a po zvážení toho,že bych někam bral třeba jen dvě basovky na stranu bych výběr omezil na dvě bedny a to konkrétně na ClassA a MT18-sub.Chtěl bych se zeptat na rozdíly mezi nimy,principielně se zjevně jedná o stejné bedny,ClassA bude mít asi promakanější zvukovod ale nikdy jsem neměl přímé srovnání takže pokud máte jakékoliv zkušenosti,sem s nimy :D Jinak vám všem mockrát děkuji,za váš perfektní přístup,toho si cením nejvíc ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 16:56 

Pokud nehrají vedle sebe, je to dost podobné. Pak záleží jestli upřednostníš dynamičtější a na ucho přesnější zvuk, nebo víc basů kolem a pod 40Hz... Obojí jsem si nakonec poslechnul před koupí, a ClassA zvítězilo.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 18:38 
Řádný člen

Kraj:
Konec konců 49% zvuku může zmršit zvukař/DJ/obsluha/procesory/zesák. Takže zda to či ono, myslím si, že je to celkem jedno, já bych si vybral podle jiných kritérií, zvuk se dá nakroutit na všem :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 01:32 

Na demu SB1000 hráli naprosto příšerně a nikdy jsem je neslyšel hrát o moc líp, od 50-60Hz to nehraje ale bučí, ač mám EAW rád, tak tahle bedna se jim podle mě nepovedla, paradoxní je, že je to asi jedna z nejčastěji používaných basovek.
Docela se mi líbí TTS28, taky vcelku jednoduchá bedna. Zkoušel jsem včera navrhnout podobnou bednu, Véčko jsem obšlehl, přidal nepatrně objem a zvětšil bassreflex...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 08:13 
Řádný člen

Kraj:
Souhlas, SB1000 na Demu paradoxně "hrůza" ;) Ale je to taky prostorem, šel jsem během testu basovek na WC a tam jsem měl pocit že mi to ustřelí koule. Otázka zda to dělal velý aparát nebo ty kratší 12" horny na Dj scéně :) a to bylo nějakých 30m a mimo osu :)
Psal jsme to i na Prodance, v takových prostorech niko zvučit v 97% přpadech nebude, objektivní by bylo postavit někde podium na louce a tam zkoušet. Free air, ne v akusticky vhodném a zvukově dobře šířitelném prostředí. Výdyť i ty chudáčky 8 či 10" rcf hrály jako bůh až jsme tomu nevěřil, když v praxi to hraje sotva o polovičku méně :/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 09:03 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Mne osobně se SB1000 na demu líbily a mám je vyhlídnuté jako nové basy. Možná jsem zrovna seděl dobře.

Ovšem úplně nejvíce se mi líbí bas ze subu SB28
http://www.promusic.cz/produkty/pro-audio/l-acoustics/subwoofery/l-acoustics-sb28-id:698.eshop

Jezdím po trance párty, festivalech atd a vesměs všude jsou použity a ty basy co z toho lezou jsou "príma" :D (bavím se o taneční hudbě) ovšem těch subů tam je vždy minimálně 20 ks. Tak jak to zahraje v počtu 1-2ks na straně nevím. Ale úplně nejvíce se mi líbily na festivalu BeeFree, který je na Slovensku a je zadarmo. Čekal jsem, že když bude zadarmo, tak kdo ví co tam bude za technika a zvuk bude stát zapikaču. Ovšem mýlil jsem se. Technika od LA. Hrálo se na přiměřenou hlasitost a fakt paráda. Byl to celovíkendový festák s nonstop hudbou. Ráno, když byl "parket" volný, tak jsem si dones lavičku doprostřed. Posadil se a "chrochtal" blahem :D

Nevíce co to je přesně za ozvučnici? Basreflex?

Já vlastním 4 ks MT18 sub. Bedny jsou to dobré. Udělá to dost kraválu. Pro začátek super, ale jakmile člověk "stárne" tak zjišťuje, že to není úplně ono.

Ted o víkendu jsem dělal jednu akci, kde na druhé menší stagi byly použity RCF TT25A a 8003A. Ty TTčka hrály výborně. OVšem ty basy 8003 drůza a děs. Bučelo to, dunělo to - ale ta pravá rana z toho nevylezla jak to bylo zahučené...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 10:35 

SB1000 je hodně citlivá na naladění a vhodný reprodutor. Obšlehnout někde plánek nebo oměřit originál a něčím to osadit ,většinou skončí nedobře. Sice to hrát bude vždycky, otázka je jak.Jak to hrálo na DEMU3 nevím, byl jsem tam jen velmi krátce.
Těchto beden, originálů a kopii, hrají jen v Čechách stovky, typově je to asi nejrozšířenější basovka. Kvalita je různá, ovšem tvrdit ,že je to nepovedená bedna je zcela mimo mísu.

Do bedny tohoto typu se hodít například:
L18P300-ND - nutno naladit a je tam určité výkonové omezení výchylkou, hraje velmi měkce
LF18N401 - nutno správně naladit, poskytuje rychlejší dynamický bas
LF18N451 - nutno velmi dobře naladit, vznikne velmi výkonná bedna (zesilovač 3-4kW), hodí se pro elektronickou hudbu

SB28 je víceméně obyčejný basreflex, v předchozí SB218 byla modifikovaná Beyma 18G550

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 13:44 

Pro mě osobně je to prostě nepovedená bedna, je mi jasné že 99% lidí se mnou souhlasit nebude. To je prostě můj názor a nikdo mi ho nevyvrátí.

Z MT18SUBu se dá taky dostat dobrej zvuk, chce to ale dělit nízko (75Hz) a něco přidat kolem 40Hz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 15:09 
Zabanovaný

tak tos jí asi Martine slyšel někde, kde bylo něco špatně, podle mě to je jedna z nejlépe hrajících basovek, co jsem kdy slyšel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 17:36 

Martine, to jsme oba slyšeli nejen na demu3. Tu bednu jsem neslyšel hrát dobře a hodně - a to všecko zároveň - vůbec nikdy.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 18:19 

Nejde jen o to demo, tam to hrálo extrémně špatně. Není to jen můj a Petrův názor. Znám i jiné lidi, kterým se SB1000 nelíbí a přesně se shodneme, co se nám na té bedně nelíbí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 19:18 
Zabanovaný

jestli to dopadne, tak se stanu majitelem několika kouskú, uděláme pak poslechovej srovnávací test :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 19:19 

To na oblíbenosti tohoto subbasu nic nemění.
Je ,ale možné ,že jsem neobjevil nějakou vlastnost,která ten špatný zvuk způsobuje. Mám na těchto boxech, odkrouceno ,tak 40 - 50 akcí , to není moc.Hodně času jsem věnoval i jejímu ladění.
Nejlepší basovka to určitě není,ta ještě čeká na vynalezení.:-)

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 19:33 

Nevím jak hrají Tvoje S2000, ty jsem neslyšel, třeba jsou lepší než originál :-). Já slyšel jen EAW. Asi nemá velký smysl to řešit, stejně se nedoberem řešení, basovka která by se líbila všem zřejmě neexistuje. Mě se zas z těch větších basovek líběj TTS28, jen by jim v aktivu neuškodil silnější pohon. Až budu mít odladěnou tu "SB330", tak se asi pustím do "TTS28". Zítra si jedu pro repráku do prototypu té "SB330", tak jsem na to zvědavej.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2011 20:41 

Nehrají líp, hrají trochu jinak, protože jsou tam jiné reproduktory a je trochu jinak laděná.
Tahle bedná má svoje mouchy a taky vím,o pár lidech ,kteří dávají přednost jiným bednám.Jsou to vesměs zkušení zvukaři.Tuhle bednu,ale akceptují bez problémů a hraje jim to.
Mimochodem až budu mít akci,kde budeme potřebovat větší PA vezmu tam 4ks S2000, napíšu to sem a můžete přijet si nakroutit kapelu. Zatím první větší akce mám až na jaře, teď toho moc nebude.
Nebo kdo má k dispozici místo venku,kde se dá dělat kravál, můžeme to otestovat tam a porovnat s jakoukoliv jinou basovkou.
Zatím bedna typu SB1000 vede co do počtu uživatelů.Kopii TT28 už hraje taky několik (já je nikdy nedělal).Slyšel jsem je jen jednou a to na mizerný zesilovač,zkusit si na to něco utočit jsem taky neměl příležitost,takže není co posuzovat. Jsou to jedny z mála basovek ,kde je originální reproduktor běžně v prodeji.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 25 lis 2011 23:56 

Když bude něco poblíž, tak se klidně přijedu podívat.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]