Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reprosoustavy Tesla ARS 1058 vs. Elektronika Praha RS 438
PříspěvekNapsal: 04 srp 2011 00:47 

Kraj: ČR - Ústecký
Ahoj, chtěl bych poradit, které z těchto uvedený reprosoustav jsou podle vás zvukově lepší, 1058 nebo RS 438?
Předem díky za odpovědi

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reprosoustavy Tesla ARS 1058 vs. Elektronika Praha RS 43
PříspěvekNapsal: 04 srp 2011 14:55 
Řádný člen

Kraj:
To záleží co od toho čekáš jelikož každá ta bedna hraje jinak. RS mají lepší výškáč a menší svižnější basák, ozvučnice je však bassreflexová což pro něj není vhodné. Výhoda získaná menším a svižnějším reproduktorem se tak ztrácí. Další nevýhodou je tradičně ojebová výhybka.

ARS1058 rovněž není optimální bedna ale alespoň tam ten basák nikdo netrápí v nevhodné ozvučnici.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 17:47 

Tak do konce měsíce bych měl mít druhý pár RS 438, tudíž zapojím 1 pár 438 místo jednoho 1058, takže z toho budou 2 páry 438, jaké myslíte že to bude zvukově? Ponechám si i ty 1058 a podle nálady si zapojím někdy třeba i je.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 18:42 
Řádný člen

Kraj:
Bude to živější na vyšších basech a hlavně zvukově jednotné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2011 19:35 
Řádný člen

Pakliže zmákneš vyhybky, aby byly všechny stejné bude ještě lepší.Pamatujili si dobře máš TWxxx tak to do sebe pasuje .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 00:07 

Ano mám TW 140 Studio a na vyhybky se asi taky vrhnu ;)
Jinak reprobedny jsem dnes přivezl domů, jsou celkem pěkné akorát jedna reprobedna měla promačkané svrchlíky, u výškáče to bylo peklo, protože jsem ho musel rozebrat a jeden šroub mě prostě ne a ne povolit, asi hodinu jsem si sním hrál a když jsem to nevydržel a šáhl jsem po štípačkách rázem se povolil :D Přišlo mě totiž, že jak ta kolata byla promáčklá tak že hráli divně výšky, teď se mi to zdá OK, zítra přes den to ještě pořádně vyzkouším :) Ale přijde mi že jedna bedna basuje míň než ta druhá :? No uvidíme až je dám na svoje místo, zkoušel sem to jen tak narychlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 01:12 
Řádný člen

Stopro ,vyhybka ,vyžeň elektrolity a případné hovňáky a bude.Na ty desítky si později seženeš zes a případně gramo.Jestli chceš pošlu ti HC13 je bez vložky ,ale jinak OK.U mne stejně jenom překáží.Já jí již potřebovat nebudu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 01:16 

Určitě se na to vrhnu, hned jak budou peníze :) jinak díky za nabídku, ale také by mě tu jenom zatím překážel ;) myslel si 1058 viď? Určitě se jich nechci zbavit do budoucna s němi něco vymslím :)
Kdybych měl o ten gramec někdy zájem zkusím se ozvat ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 01:55 
Řádný člen

Já to píši po starů prostě desítková řada.Jestli jsou pěkný tak si je nech . Je to kus nábytku a jak to vypadá tak přežijí další generaci .Já je prodal a pak znovu sháněl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 lis 2011 20:29 

Zatím neplánuji je prodat ;) nechtěl bych toho potom litovat, stály mě asi 1000,- :D protože jsem koupil reproduktory zvlášť na burze za 450 a ozvučnice asi za 600 na aukru.

Jinak ts 438 jsem usadil a zapojil a potřeboval bych radu, ty nové mám vedle gauče a ty druhé naproti uplně v rozích, nicméně se mi umístění těch nových moc nelíbí, přijde mi že dost ztrácí na basech, původně jsem si myslel že je chyba třeba ve vyhybce a tak jsem je zkusil prohodit s těmi druhými a hráli úplně jinak, rozhodně výraznější basy, poradíte mi někdo prosím v hodné umístění pro ty co jsem právě koupil? Pro ředstavu přikládám fotky (prosím ignorujte věci co na fotkách být nemají :D jedná se opravdu o hrubé foto, fotil jsem to teď narachylo :) ) předem díky.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2011 03:21 
Řádný člen

Kraj:
Tak bedny v koutě to máš hnedka alespoň 3dB basů navíc oproti stavu kdy stojí sice u zdi ale ne v koutě tak se nediv .o) Jinak u té postele je máš vážně blbě to je fakt. Tedy pokud hodláš poslouchat na posteli. Pokud budeš poslouchat někde mezi bednama tak je to OK, ale musel by sis tam ty basy nějak doekvalizovat. Když ne výhybkou tak nějakým ekvalizérem s vhodným průběhem. Jenže to naráží na to že to chceš živit jen jedním zesilovačem. Musel bys na to mít zesilovače dva. Je na tobě jestli si budeš hrát s více zesilovači a nebo přestavíš nábytek v pokoji tak, aby všechny ty bedny pracovaly ve stejných akustických podmínkách a nebo se s tím prostě smíříš.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]