Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 04:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: reprobedýnky - chlazení
PříspěvekNapsal: 19 lis 2011 22:38 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Takovej magor, abych oslovoval akumulátory, zase nejsem.
A prosím tě, jestli chceš kloudnou odpověď, musíš dát srozumitelnou otázku. Jestli jsi tím motorem myslel repráky, tak musíš říct kurva jaký konkrétně repráky.
A víc těch smajlíků bys tam nenasázel?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2011 07:15 
Řádný člen

Kraj:
On asi myslí ty AREčka z TV nejčastěji ARE485 a ARE4808, méně častěji o číslo větší či menší typy.

Od těch repráků nemůžeš čekat basy, nejsou na to prostě stavěné a už vůbec ne v malé otevřené ozvučnici. Přesto je možné že budou hrát příjemněji než nějaká šumítka, zejména když je budeš instalovat ve větším množství.

AlNiCo slitina je sice ve stejném množství silnější než magnety na bázi feritu, ale zrovna u těhletěch reproduktorů se používaly z jiného důvodu. Jsou totiž malé a je možné s nimi zkonstruovat uzavřený magnetický obvod s minimálním vyzařováním mag. Pole do okolí (kvůli obrazovkám). také jsou lehčí. Parametry mají (tyto konkrétní reproduktory ARE48x) horší než jejich verze s feritovým magnetem protože mají prostě slabší pohon. Jsou méně citlivé, mají měkčí projev basů a mají vyšší hodnoty některých typů zkreslení (ale to nemusíš řešit). pro tebe je jen podstatné jestli se hodí do otevřené ozvučnice a to se hodí - pokud je nebudeš týrat vysokým výkonem. Pokud toto plánuješ pak by byla vhodnější ozvučnice uzavřená, kde bys získal i více basů. (Tedy pokud se dá tak říkat tomu co z nich leze). Pokud bys to měl domů pak je vhodná i ozvučnice se zvukovodem ale ne na ven jelikož je přeci jen objemnější.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2011 15:11 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
ransom: mě jenom přišlo úsměvné jak si říkal pokud naměřím pod 10V tak je mohu zahodit a já naměřil jeden volt a s tím oslovením jsem to tak nemyslel prostě nevím jak to říct ale to teď neřešme

thales: mě hlavně zajímá jestli není blbost jít za každou cenu do reproduktorů s AlNiCo magnetem dávat do nich budu maximálně 3,2W z toho zesu co jsem psal, ten silnější se mi takté líbí ale mám strach aby nezařval buď závěs nebo cívka kdyby mi to dal za mými zády nějaký dobrák na plné kule

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2011 20:00 

Kraj: SR - Košický
Ak máš na mysli tých 3.2W z toho tda 2882 tak to je pri 10% zkreslení. I slabý zosilnovač ktorí je hnaní na pokraj svojích možnosti ti môže reproduktor zničiť. A niekedy dokonca skôr ako silnejší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 lis 2011 00:05 
Řádný člen

Kraj:
Venouši četl si vůbec co jsem ti psal? Já mám pocit že ne jinak by ses znovu tak blbě neptal. Takže zjednodušená odpověď - ne nemá cenu jít za každou cenu do AlNiCo. Záleží na situaci. Někdy to smysl má, někdy ne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 21:10 

tak trochu z jiného soudku :arrow:

zkoušeli jste někdo odladit výhybku na rk-10? Vyčlenil jsem pro ně totiž nové místo, a bral bych kvalitnější zvuk než mi přijde něco lepšího pod ruku. má to vůbec cenu nebo tam mám nechat to co tam mám teď? v magiči jsem vyměnil i kondy na výstupu a do budoucny plánuju i trafo které by bylo dimenzované pro zesilovač a ještě dále nový kvalitní nejlépe HI-Fi zesilovač s kvalitním korekčákem ale to je už moc dopředu. teď jen ta výhybka

a jaké byste volili jméno pro toto vlákénko?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 21:49 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
opravdu mám být sprostý :mrgreen: ??

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 21:57 

pouze jsem se ptal jestli to někdo nezkoušel !

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 22:09 

Kraj: ČR - Ústecký
Venouš: Já ti poradím, vykašli se na ty RK 10 s těch nikdy žádný pořádný zvuk nevymlátíš(už jenom protože nemají basák) Jestli chceš něco levného malého a zvukově dobrého, tak bych ti doporučil reprosoustavy Tesla ARS 9104 + třeba AZS223, podlě mě je to zvukově oproti těm RK 10 někde úplně jinde a seženeš to do 1000,- Nějakou jinou AZSku seženeš i levněji, nebo pokud zesík máš tak aspoň ty 9104.

Naposledy upravil Matěj Koranda dne 22 lis 2011 22:13, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 22:12 

Prosím. Přečti si ještě můj příspěvek :|

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 22:16 

Kraj: ČR - Ústecký
Chápu tě chceš prostě něco úplně jiného, slyšel si někdy hrát dvoupásmové reprobedny Tesla jako např. ty ARS 9104? Věř mi že se dají sehnat i za 300Kč, i kdybys je měl mít jen 2 měsíce je to rozdíl jako blázen ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 22:26 

Venouš rovno napíš koľko korún by si bol schopný naškriabať. Aby sa ti tu zbytočne neponúkali riešenia ktoré i keď stoja 1000 kč sú pre teba nezaplatiteľné .Ak sa mýlim a máš niečo našetrené alebo ak ty rodičia prispejú alebo ak to myslíš vážne a chceš niečo čo trochu zahraje tak si nechaj poradiť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 22:58 

zatím ještě tupluji ale už mám nějakou představu

chtěl bych něco extra kamarádovi jsem udělal k mobilu toto :arrow:

no a já bych chtěl něco podobně unikátního

bassreflex tam není ale jen díra a celé je to vycpané takovou tou tvrdou pěnovkou třeba z PPL a zvuk to má velice kvalitní (krom toho zesu) i to docela dost zabasuje 170 Hz je pro toto hračka, nekecám zkoušel jsem to na basstestu co je na zvrhlostích a uspělo to.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 23:25 
Zabanovaný

venouši co to je? nic na tom obrázku není vidět :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2011 23:38 
Řádný člen

Kraj:
Nevím co to je, ale určitě to nebude mít daleko k vynálezu zkázy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 00:09 
Zabanovaný

žeby infrazvukový kanooon ? :lol: :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 00:11 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Venouši, co to proboha je? :?
Jinak RK10 jsem kdysi dostal k magiči B100 a jejich zvuk byl hroznej. Potunil jsem je tehdy tak, že jsem tam přes plastový redukce napral ARN4708 + ARV167 s výhybkou nějakýho dvoupásma podle modrýho AR (nevím přesně které číslo, ale bylo tam těch návodů na bedny víc). Taky jsem je vytlumil vatelínem...no a výsledek? Stejně to nehrálo nic moc. Přitom věřím, že tahle kombinace bude v dobrých ozvučnicích a se slušnou výhybkou hrát relativně hodně dobře. Prostě jsou ty RK10 špatné od A po Z a nemá smysl se nima zaobírat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 00:24 

Venouš fakt máš 14 ? Prepáč no mi ti tu niečo píšeme a ti akoby si mal vlastní svet v ktorom si stále dookola hovoríš svoje a svoje a svoje a už keď to vyzerá že sa ako tak začínaš vyberať akou takou "správnou" cestou tak napíšeš niečo čo si písal na začiatku a ako keby si tu bol po prvý krát. Neviem zrejme sa snažíš doma vyrobiť niečo čo ti splní sen, v tvojom prípade niečo čo bude vydávať zvuk podobný nízkemu basu. Berieš si to zrejme ako ciel tohto celého a považuješ to za kritérium kvalitného zvuku. Za prvé urobiť bandpass ( tak to máš v názve toho náčrtu ) od oká len tak z brucha objem taký hentaký bassreflex nejaký a ono to vydáva zvuk ktorí ma niečo málo spoločné zo zvukom subwoofra ( ak sa to dá takto popísať ? ) Nechcem krivdiť no toto je podla mňa blbosť. Ono človek rád poradí no ak začína mať pocit že sa to podobá hádzaniu hrachu o stenu tak ho to rýchlo prejde.

Mimochodom tie obdlžníky sú akože kondenzátory ?

Až sa bojím čo na to ostatní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 02:01 
Zabanovaný

takového zbytečného plevelu, je to tu tím uplně zahlcené....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2011 07:48 

RK 10tky jsem kdysi měl a po prvním poslechu je potunil tak, že jsem z nich vybral AREčka, ty použil jinde, ARVčka jsem schoval do krabice a ozvučnicema jsem zatopil... Jsou to opravdu bedny na.....

Venouši, už bys fakt měl začít číst a brát vážně, co ti tady ostatní píšou - začíná to být hodně nezáživné a furt dokola. Vykašli se na vývoj hučobučů a poslechni si radši nějaké bedny alespoň trochu na úrovni - návrhů ti tu ostatní napsali dost. Mimochodem snad nemyslíš vážně to, že 170Hz maj být nějaké basy, to je i tak hodně špatnej vtip. Nemusíš mít nutně hned na to, abysis pořídil vlastní sestavu, ale podle mě by bylo nejlepší, abyses s někým domluvil a poslechnul si něco normálního - to je asi to jediné, co ještě by tě mohlo nasměrovat, když tady na rady ostatních nedáš. Buď tě to nasměruje správným směrem a budeš pak mít motivaci si na to šetřit a nebo to pro tebe bude málo "bučet" (taky jsem měl doma jednoho experta, co se mu zdálo, že 15" málo kope, ale hlavně, že má doma u kompu nějakej Genihnus...) a v tom případě si zůstaň u vývoje hučobučů, ale už prosím vynech dotazy na to téma tady. Ikdyž vlastně tohle vlákno ti vyhradili, tak budiž, však to nemusím číst. Opravdu se ale zamysli, co sem píšeš...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 348 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]