Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak naložit s reproduktory Tesla ARN 6608 ARO 6604 ARV 1
PříspěvekNapsal: 14 lis 2011 20:36 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Thalesi výhoda je že bedna má stejné vlastnosti jako MD, Finské drevo je vyrobeno bez nebezp, chemie. a je kvalitnější./mám zásobu/.s dřevotískou ,když se to umí ,tak ses ní pracuje jednodušeji,navíc bedna je udělána na vnitřní rozměry zámků .Přesahy se budou rovnat po vyschnutí ,frezou.Mimochodem tato sestava nebude klasika a o její finální podobě bude jasno až nakonec,Ale žádná klasika.Tu si nechám na paralerní stavbu RS334.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 lis 2011 22:43 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ty koule byly myslím laminátové, že?

Pamatujete si někdo v AR návod na výrobu cuprextitových beden do auta, tak jak se tenkrát dělaly - samostatné bedýnky na zadní plato?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2011 00:23 
Řádný člen

Kraj:
Dle fotek je zřejmé že se nejedná o čisté dřevo, takže nemá cenu řešit jak to bylo vyrobeno když je v tom i tak tuna chemie. Jestli je v tom lepidlo nebo umělá pryskyřice je už celkem jedno. Dřevo je u mě jen čisté prkno nebo trámek vyříznuté z kmene. Za ušlechtilé materiály považuju ještě překližku a spárovku, zbytek jsou už jen materiály více či méně náhražkové a spotřební.

Ano Laminátte, koule byly laminátové :mrgreen: Ta konstrukce je dle mě asi to nejlepší co v AR vyšlo. Mám naskenováno a připraveno k publikaci.

Ne ten návod si nepamatuju.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2011 00:36 
Řádný člen

V podstatě je ta konstrukce založená na stejném principu.t.j.konstrukce ze vnitř.Jestli jsi to takto pochopil ,tak jsme na stejné vlně.Tato konstrukce vychází ze vnitřku.Celé to dělám tak, aby vnitřní rozměry a konstrukce /čisté ,ty osvědčené byly výchozí.Zatím se mi to osvedčilo .Přístup k otázce co je pro konstrukci důležitější.Základem je bassová litráž 32l čistého pro ARN ,koax vychází též ze odzkoušené konstrukce.Použití té 161 je spíše expediment ,ale nahraditelný /ARS944/.Vše okolo vnejší podoby nechávám na později ,je to jen balast pro uspokojení oka .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2011 00:42 
Řádný člen

Thalesi,mohu to bez problémů udělat z dubu,nic ale nezmění podstatu,že takto vyrobené bedny mají zásadní problém,,,Čas?? Z uplného provedení typu housle je nevíce problémem fakt ,že jen postavit bednu z plného dřeva je stejné jako postavit housle.Plné dřevo se totiž projeví v horizontě tak rok.Dodám ,že z dřeva které leželo tak pět let.To by musel být tak náročný projekt na el.část ,aby stál za dřevo v ceně 25000Kč.Stojíme snad na obou nohou.
Nicméně to nemění nic na faktu ,že ty mnou použité piliny jsou ,ekologicky, i tecnicky kvalitnější než běžné MDF.Mimochodem překližka ,až na vyjímky je taky povl /neboli nahrážka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2011 02:49 
Řádný člen

Kraj:
Já jsem ale netvrdil že bedny mají být z čistého dřeva, uváděl jsem to jen pro to abych dal příklady co si představuju pod pojmem dřevo protože se bohužel často setkávám s nešvarem že někdo řekne že je to masiv (typicky prodejci nábytku, reprobeden ale i jinde) a ve skutečnosti jde jen o dřevotřísku, MDFku nebo dokonce takový xindl ala lisovaný papír a dost mě to štve protože to považuju za podvod. Preventivně než se do toho zase zbytečně zamotáme dodávám že vím že ty víš jaký je mezi tím rozdíl.

Ekologičnost pilin slepených jedním nebo druhým lepidlem je mi jedno, jelikož se mi to doma bude odpařovat obojí stejně. Leda že bych to překryl silnou vrstvou laku a pak se mi doma bude zase ekologicky odpařovat on.

Nejsympatičtější jsou mi materiály dva - MDFka kvůli kompaktní struktuře, snadnému opracování i frézování složitějších tvarů a v případě lakování jiným než čirým lakem snadné vytvoření kvalitního povrchu (například černý lak nebo fládrování).

Dalším oblíbeným materiálem je překližka. Je velmi pevná, rovněž se dobře opracovává a velmi snadno se dá vytvořit povrchová úprava bez nutnosti dýhování. Stačí mořidlo a na to buď lak (mám rád polomatný) nebo politura.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2011 10:51 
Řádný člen

U překližky je vždy problém rohy ,nutnost pokosů.Nejlépe je řezy zalepit papírovou páskou,aby se neodštipovala.Ale je pravda ,že je asi nejsnašší pro amat.zpracování.I následná povrchová úprav se dá elegantně řešít.Ta nejoblíbenější březová je pěkně zpracovatelná,i když je dýha křehká a citlivá na broušení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 kvě 2012 00:12 
Řádný člen

Ahoj všem,tento projekt neusnul.Bohužel jsem byl donucen osudem jej odsunout.Začínám se vracet k normálu.Byť po infarktu a několika ran osudu se začínám dostávat do formy.Posunul jsem zatím jen ozvučnice do stavu konečné povrchové úpravy.Vyhybky jsou zatím v hnízdě ,ale funkční.Bohužel zatím musím pomalu.Tak se stane.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 říj 2012 11:36 
Řádný člen

Zdravím,trochu jsem to posunul,je to tak z dubna letošního roku ,nežli přišly komplikace,jedna bedna je již zavřená ,vyhybka je v hnízdě ,ale zatím hokuspokus.Druhá bedna je zatím prázdná.uvidím jak na tom budu.V té sestavě jsou i kopie RS334 z jiného vlákna ,ty jsou už komplet,jen nemají povrch

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]