Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 18:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sloupové reproduktory - exklusivní
PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 03:11 
Řádný člen

Kraj:
Tak se nech přesvědčit do společného 4p projektu.

Na basy se mi zamlouval moc jeden Peerless který byl i za rozumnou cenu a byl by domnívám se ještě daleko lepší jak ten Monacor (i když ten SPH-225C je fajnový reprák), jen se bohužel přestal vyrábět. Vždycky když objevím něco zajímavého za rozumnou cenu tak se to přestane vyrábět. nevíte čím to bude?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 03:41 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Kdybych měl doma všechny repráky, co zamýšlíte, tak je to jasný, že do toho jdu s váma.U mně ale je záměr využít toho, co mám doma. Prostě pokus udělat ze zbytku slušně hrající bedny.
Mně se taky stává, že když objevím něco, co se za daný peníz jeví velmi slušné, tak to přestanou vyrábět. Naposled to bylo autorádio Clarion FB289RBT. Čím to je netuším. A ten Peerless je který model?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 19:27 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Thales:
Bude to tím, že jsi pomalej. Všecko dobré objevíš až když se výroba chýlí ke konci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 19:57 
Řádný člen

Kraj:
Ransom:
Jo to bude ono :D

TheLastUnicorn:
Tak jí ti ty RBTčka vyměním za ARVčka a máš to 8-)
Odladí se ty horní tři pásma jako celek a tato jednotka lze pak dopasovat k řadě různých repráků. Pokud to má být samostatná bedna tak ke dvěma ARN6608, k jednomu ARN6604, k ARN734, k ARO814 (za určitých okolností i k ARO835) nebo jako v mém případě ke dvěma ARO711 (+ sub).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 23:46 
Řádný člen

No...akorát jsem už byl tak šikovnej, že mám udělány otvory v přední stěně...ono by to asi ani nevadilo, otvor se upraví, ale ARV3604 mi tam už nevejde. To RBT mám 4mm od ARZ3604 a zároveň 12mm od vrchní hrany...musel bych to znovu celý překopat. :( A to jsem to dělal včera v práci na noční...
Když jsme u těch ARO835...co si myslíš o tomhle? Kde to vzali?
http://www.bsacoustic.sk/vypredaj-reproduktory/aro-835/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 00:11 
Řádný člen

Kraj:
To je jednoduché - někde vyšťourali staré koše od 835,nechali tam dát nový systém a teď to prodávají. Správně by to ale měli prodávat jako použité/bazarové zboží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 00:12 
Řádný člen

By mě zajímalo, jaké to má vlastnosti. Jestli je to alespoň vzdáleně podobné originálu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 00:21 
Řádný člen

Kraj:
To záleží jak se to povedlo. Úplně identické jako originál to nebude. Membrána je z jiné papíroviny, má jinou tloušťku a tím pádem vlastnosti, závěs i středička jsou jinak tuhé. Měl jsem tu několik oprav podobného typu, některé byly řekněme jiné ale OK, některé byly špatné. Samozřejmě ve srovnání s originálem v perfekt stavu. Pokud má originál membránu už vyměklou od vysokého namáhání tak je to pak něco jiného. Sice ten opravený nepojede tak hluboko a přirozeně ale alespoň bude mít pevnější projev na vyšších basech.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 07:02 

Kraj: SR - Košický
Najlepšia je na tom ta nálepka na magnete BS acoustic. A keď pozerám na pripojovací terminal ktorý je tam na tom odfotenom "ARO835" tak to aspoň mohli vymeniť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 lis 2011 17:55 
Moderátor

Vezměte to z druhé strany: Bude to rozhodně menší průser, než nějaký McFun. A kde jinde seženeš takhle velký basák s litým košem za pouhé pětikilo??? Mám vyloženě svrbění dva koupit, změřit a zkusit. I kdyby to mělo být jen na chalupu na hudlání u ohníčku.
Membrána mi na pohled připomíná předělávky ARO711, co jsem tuhle někde viděl. Nebyla z Valmezu, ta by měla mezikruží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 led 2012 22:16 
Moderátor

Ze zvědavosti jsem napsal do BS Acoustic dotaz, co je vlastně na těch ARO835 původního a jestli je nemají změřené. Odpověděli mi, že vraj "ARO835 je povodne stare ARO835 ine sme ani nemali, ale bohuzial sme prave predali posledny kus".
Vzápětí je stáhli z e-shopu.
Originál je holt originál. Jen se divím, proč to mělo na obrázku v použitém koši jakousi novou membránu s velkou prachovkou a proč udávali:
"...13" reproduktor TVM * 100/200W * 8ohm * 45-5000Hz * 96dB..."

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2012 06:25 
Řádný člen

Kraj:
Omlátit o hlavu - jestli něco nesnáším tak když prodejce jasně lže. Originál je pouze a jen pokud je reproduktor tak jak byl tehdy vyroben a nebo pokud byl opraven originálními náhradními díly. Jestli je membrána originál to netuším ale mohla by jelikož nevím o žádném jiném repráku s tak netypickým rozměrem. Zcela zřejmě je však novějšího data výroby. Je docela dobře možné že po ukončení výroby jich v TVM udělali hromadu na sklad kvůli servisu, jenže už z jiného materiálu. Je to ten samý rozdíl jako mezi ARO667 vyrobeným v polovině 60. let a tím samým vyrobeným v roce 1982. Je to jiný reprák i když má stejné označení. U těch ARO835 jsem ale takový rozdíl v materiálu a provedení membrány u origo kusů neviděl. Jasně, neměl jsem v jich rukou zas tolik abych si mohl být jistý, jen jsem zatím neměl v rukou žádný kus který by měl membránu z toho černého materiálu co se používal koncem 70 nebo na začátku 80. let (kdy vlastně skončila výroba?). I to mě vede k doměnce že membrány na tento reproduktor vyráběli jen občasně na sklad a ve velkých množstvích a pak se prostě jen spotřebovávaly. U HiFi repráků byl větší odbyt a tak se membrány vyráběly asi častěji a lze tedy najít více různých verzí materiálu. Jsou to však čiré spekulace.
Já mám také takové opravované ARO835. Nejsou špatné ale chovají se přeci jen poněkud jinak než origoše ze 60. a 70. let. takže za úplně originál se to považovat nedá.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]