Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc s vyberem reproduktoru
PříspěvekNapsal: 24 říj 2011 17:36 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Ahoj, jak jiz jsem psal na foru vedle chci koupit nejake sloupy kolem 3000/kus. (znacky co mi padly do oka jsem uvadel Pure Acoustics Xti 100 a nebo Voice Kraft VK-885A, ale na forku na nich nikdo nevidel nic dobreho :-D )

(nejsem uplne neznaly v Hifi - stavel jsem si jedny bedny z Teslaku, ktere jsem prodal a kamaradovi jsem ozvucoval auto..)

Muj soucasny stav je ze hraju na:
A) mikrovez philips (asi 8let stara, ale ve sve dobe to byla spicka, stala tehdy jeste me rodice :-D 8000Kc) - dnes nedostacujici vykon 2x10W
B) tesly ARS 824 - koupene asi 2roky z Aukra a pomerne zklamaly
C) Redstar RS 217 (repraky co jsem kupoval k PC a na posezeni s prateli) - znacka Redstar je opravdu tak otresna jak se o ni rika :-D
D) zesilovac (kamos rika zeslabovac) mam nejaky noname :-D

A chci se posunout nekam jinam, protoze zvuk je hrozny.. Chci poradit s vyberem sloupovych repro.. Budu kupovat i novy zesilovac, mozna AV reciever..

Moje ocekavani je ze s touto sestavou ozvucim pokoj a vytahnu je na prilezitostne akce s prateli (jako silvestr, narozky - zadne velke co 20lidi)

Dekuji mockrat za rady, pripominky cemu se vyhnout, resp. jakoukoliv pomoc.. (nejsem uplne neznaly v Hifi - stavel jsem si jedny bedny z Teslaku, ktere jsem prodal a kamaradovi jsem ozvucoval auto 2x predky, 2x ovaly vzadu a subac..)

Petr

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Pomoc s vyberem reproduktoru
PříspěvekNapsal: 24 říj 2011 18:22 

Kraj: SR - Košický
Pozri nejake projekty tu alebo na audioweb.cz napr. z monakormi SPH su to pomerne slusne repra za danu cenu vedia zahrat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 říj 2011 22:05 
Řádný člen

Kraj:
Proč na stejné téma zakládáš dva různé thready ve dvou sekcích?

Čemu říkáš "akce s přáteli"? To je tak podkres na pohodu aby tam něco hrálo a dalo se při tom normálně mluvit nebo chceš cítit basy po těle a dělat prostě rambajz? Na rambajz HiFi repra nejsou. A zase standardní PA ti doma nikdy nezahraje tak kvalitně. A to je zase problém - čemu říkat kvalita? Každý má jinou představu.

Moderátory poprosím o sloučení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 říj 2011 22:38 

Dal jsem ty vlakna kazde zvlast, protoze v jednom jsem se ptal na to jestli nema nekdo zkusenost s tema reprakama.. a ted jsem sepsal dokupy co mam a co bych chtel..

A) PA asi nechci, doma by me sousedi poslali do ... a nezahrajou to co maji tak jak Hifi, prece jen jsou to ozvucovaci bedny..

B) kvalitni Hifi je muj sen, ale chci abych mohl s tema reprakama delat akce pro 20 lidi a vhohode si u toho zaparime..

prave proto nevim, jestli je tohle vubec za cenu co pisu mozne, nebo ciste scifi...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 říj 2011 23:46 
Řádný člen

Kraj:
Neodpověděl si na to čemu říkáš "akce s přáteli" viz můj předchozí dotaz. Takže ještě jednou pro blbý:

To je tak podkres na pohodu aby tam něco hrálo a dalo se při tom normálně mluvit nebo chceš cítit basy po těle a dělat prostě rambajz?

Na mírný podkres stačí cokoliv co hraje normálně. Aby si lidi popovídali tak přese na sebe nebudou řvát. Jestli chceš dělat rambajz tak i to lze realizovat s HiFi reproduktory a reprobednami, ale v jiných cenových relacích. Samozřejmě pokud to má být co k čemu, protože rambajz lze krátce dělat i s nějakým šrotem, ale pak to bude opravdu jen rambajz a ne hudba. Basáky se z toho zblázní a budou jen chroptět a výškáče upečeš. nebo upečeš oboje.

Ale to jsem ti už říkal předtím že budeš muset buď někde slevit nebo přitlačit na ceně. Tys to nečetl?

Kdybys byl bastlíř tak si můžeš vyrobit takového nenáročného hybrida co by tak nějak částečně uhrál oboje (samozřejmě s kompromisy) a jen by sis k tomu zaplatil vývoj výhybky. Jenže ty to chceš koupit a nic takového se prostě neprodává.

Stejně bych to sloučil, je to pořád jeden a ten samý problém co vedle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 09:02 

"Takže ještě jednou pro blbý:" :-D

Ja myslel ze je jasne, ze na akci chce clovek delat "rambajs" ale doma si uzit kvalitni poslech a vyvazenym a presnym zvukem :-) Takze at ti konecne konkretne odpovim.. na akcich rachot..

A ted ja poprosim tebe.. po 6ti prispevcich kde se ptas a ja mel pocit ze jsem to uz celkem rozvedl, zkus mi prosim konecne neco KONKRETNIHO doporucit ;-) klidne nekde slev z mych pozadavku, ale co povazujes za rozumnou koupi v tehle cene.. prosim o konkretnost (ne napsat "neco bazarovyho") ;-)

Diky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 12:03 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Promiň ,Thales má pravdu. Největším nepřítelem HiFi souprav je mejdan.
Za skutečné HIFI /domácí poslech/ se považuje tak 30-50 VA na bednu s dobrým osazením což je náročné na pořízení ,nemluvě finančně .
Na mejdanu to pěkně ,,vopáliš,, /nebo někdo jiný/ další prokopne bednu a podobně.
Druhý den zjistíš ,že máš napálený/v lepším případě/min.výšky celé to nějak bude chrchlat.Ješte ten den zde napíšeš nejde,poraďte.
Udělej si pořádnou přestavu o tom co je domácí HIFI poslech, zrealizuj to tak.Na mejdany ,musíli to být postav/sežeň/ něco nenáročného ,aby to vydrželo ten RÁMUS .
A je vymalováno.
Dojem není pojem a bobojí je na hony vzdálené realitě.
HAU

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 12:35 

Ok chapu to, ze se tohle neskloubi dohromady.. Na ramus teda neco sezenu, presto stale bych chtel od vas slyset nejake navrhy (jako od lidi znalych zvuku ;-) ) na nejake ty sloupy, co mi doma krasne zahrajou ;-) (v ramci tech financnich moznosti co mam)

a jeste jedna diskuze k tomu: poridit Hifi zesilovac, nebo AV reciever k nim..

Diky za dalsi pripominky :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 13:49 

Kraj: ČR - Plzeňský
Ono by to ted chtelo tvoji aktivitu. Prolez bazary apod. v okoli. Ja nasel u popelnice krasny komplet Aiwa 2x80 wattu vyrobeno jeste v anglii. Stacilo se dva tydny modlit a snit o tom ;-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 13:59 
Řádný člen

Kraj:
AV receivery sice mají víc možností, ale na druhou stranu je to většinou šrot. Logicky - když máte do krabice v ceně levného či středně drahého zesilovače nacpat 3x tolik kanálů a hromadu dalůší elektroniky navíc tak se to někde projevit musí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 14:23 
Řádný člen

Co se týká sestavy je to jednoduché ...
samostatné kvalitní celky ve věži.
Jak píše Thales , zjednodušeně buď rádio nebo zesik atd. Všelijaké kombinace jsou jen komerční záležitost.Navíc klekne jedna věc,dáš do opravy ,zbytek zůstane doma.
Tedy pokud to není zesik.Po čase se ale zřejmě dopracuješ do situace, že ve věži jsou nejméně tři zesiky,a honí každý své bedny .Já to takto mám už desítky let .Výhoda je ,že se dá oddělit poslech od poslouchání.
Jinak to je když pracuji a poslouchám rádio/ dvojpásma a tesla 22O/.Když poslouchám dobovou kazetu z dublu/třípásmo a 223.
Jakmile vložím na NC450 LP klasika nebo do MC 901 disk, je to TW 140 a 4X RS 334 ,Tam se již věnuji pouze poslechu.
Takto to převážně je ,jen sestavy se mění dle vkusu.U mne celkem vzato je jasné ,že celé to pojímam klasicky .Modernějších věcí je pomálu.Dnes si i postupně zvykám na muziku z PS.Nadruhou stranu ,zažitá skutečnost přijít a vložit ...je zatím silnější
S trpělivostí a snahou dojdeš nejdále.Chyby tě potkají a někdy to bude mastný.

Naposledy upravil 1MHE dne 25 říj 2011 14:43, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 14:26 
Řádný člen

Kraj:
On nemyslel ani tak rádio se zesem (jak to myslí ti ze starší generace) ale spíš ty moderní multimediální plečky nazývající se směšně "domácí kino" (nejlépe z akce v Tescu).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 14:45 

tak abych byl konkretni myslel jsem

http://www.mall.cz/av-prijimace-zesilov ... a-htr-3064

nebo neco mu podobnemu a z hifi zesilovacu nabizenych neco takoveho:

http://www.mall.cz/zesilovace/pioneer-a-307r

Co se tyce toho hledani, tak mam nekolikrat projite vsechny bazose.cz, sbazary.cz, aukra a tak a nic jsem nenasel.. proto zadam o radu.. ;-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 15:07 
Řádný člen

Thalesi já tomu rozumím,jen jsem chtěl ,,zdůraznit,, ,že je lepší varianta samostatného přístroje k účelu určenému,bez jakýchkoliv přivěšků ,jenž z něj dělají povětšinou překombinovanou pitomost.
Píši ,že jsem pro klasické uspořádání HIFI .V obývaku mají mé dívky k dispozici 5.1
system s LCD přez celou zeď se všemi možnými vymoženostmi.Koupil jsem to pro to abych mel klid.Dívky jaksi nechtěly v obýváku 2x100 s klasickou věží.Tak mají kino v černé od jednoho výrobce .A kupodivu jsou spokojené,celé to ladí se sedačkou,nábytkem.A taková pitomost, že se v dálkovém ovladači neorientují je nerozhází.Já si vždy projistotu pošlu na obrazovku manual.A to je málo kdy,spíše když nastané problém ,,něco to dělá já nevim co.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 15:19 

Tak ja jeste jednou napisu co jsem psal, protoze vy se tu bavite mezi sebou a Thales ze me dela debila :-D

Na nejake akce si sezenu buch-cink bedny na rozbiti.. Ale chci poradit s hifi sestavou na doma na dobry poslech.. Prosiiiim.. :lol: :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 15:51 
Řádný člen

Tak ještě jednou ode mne, nebuď líný!!!!! každý segment z HIFI soustavy má na RM samostanou sekci.V každé sekci je rozebrámo co a jak snad na tísíci strankách.
A píší to lidé kteří vědí o čem píší.
Počti si, přeber, či prober to v rámci diskuze.
Neočekávej,že ti zde napíše někdo sestavu a kam pro ni.Pokládej zásadně jasné otázky ke konkrétnímu .
Nebo vem 50000,-Kč /to by mohlo stačit/ zajeť do prvního obchodního centra.Tam najdi elektro,nějakou dvacetiletou brigádnici,ta ti zajisté přesně řekne co si máš pořídit.
Proč chceš vše najednou bez námahy,jako kdyby jsi měl za chvíli již pro sestavu jet,aby jsi jí ještě večer poslouchal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 19:48 
Řádný člen

Kraj:
Já prostě v téhle cenovce neznám soustavu která hraje fakt dobře. Ani tovární ani DIY zhotovené normální cestou. Jo když je někdo šikovnej, má možnosti, známosti a umí tak je to něco jiného, zvlášť když se nepočítá práce. Ale to nemůžeme brát jako bernou minci že jo. Ty chceš něco koupit, stále trváš zdá se na novém zboží a já prostě nemám co bych ti poradil, nehledě na to že neznám tvůj vkus. A i kdybych znal tak prostě v téhle cenovce bych já hledal po bazarech. Nevím co bych k tomu víc dodal. A už vůbec nevím proč máš pocit že z tebe dělám debila. Jen se snažím polopaticky vysvětlit situaci na trhu. Kvalita stojí v přepočtu pořád stejně, dnes jako před dvaceti nebo třiceti lety. Před těmi dvaceti lety platilo že pokud chceš kvalitu tak tě slušné bedny budou stát tak dvě rozumné výplaty aby ses dostal do střední třídy a aby to bylo alespoň poslouchatelné tak jednu výplatu. Dneska je to stejné. Takže ještě jednou - nevím co jiného než bazar bych ti poradil na poslouchatelné bedny za 6 litrů. A teď si o mě klidně můžeš myslet že z tebe dělám blba. Ani ty TVMka dokud ještě byly sis za 6 litrů krom nějakých základních modelů nekoupil. A to měly celkem slušný poměr kvalita/cena.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2011 20:10 

Nn presne chapu jak to myslis.. tenhle prispevek mi navadil, ale v tech minulych narazky typu "Takže ještě jednou pro blbý:" :-D a tak ;-)

ale kazdopadne mas pravdu za 6000 nesezenu nic noveho, s bazarovym zbozim mam spatne zkusenosti a hlavne vic penez dohromady proste nedam.. jsem student a platim si najem..

takze diky za nazory.. vlakno uzaviram :-)
Petr

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]