Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak naložit s reproduktory Tesla ARN 6608 ARO 6604 ARV 1
PříspěvekNapsal: 29 zář 2011 22:46 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
zdravím Thalese i ostatní
jen stručně ,Ten zdařilý koax v příloze je hodně na tapetě,a dávno .\Je to přesně to co nechci,nemám problem to zkopírovat.
Jak jsem již napsal ,nedělá mi problem řešit věci spíše elektroakusticky , pokusím se s tím poprat tak,aby tam žádné díry nebyly.
Ale současný problem je jinde.
pravou ruku v lokti si zafixuj tak ,že nejde zvednout nad raneno, na ukazováček si natoč izolačku od nehtu až na konec ,prostředníček až ke střednímu kloubu.
Kolego zatím se trefím trafopájkou do kalafuny napodruhý,hrotem měřáku šlusnu i velký kondíky.Takže než bych s odpuštěním ,,Kurvil na co sáhnu,,nedělám zatím nic
Nebrání to ale v pořizování dalších věcí do sbírky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2011 05:06 
Řádný člen

Kraj:
Nevím jestli je to brzkou raní hodinou nebo něčím jiným ale toto jsem nějako netento - nepobral:

"Ten zdařilý koax v příloze je hodně na tapetě,a dávno .\Je to přesně to co nechci,nemám problem to zkopírovat."

Tu divokou mimoosovku tam budeš mít tak jako tak a pokud nebudeš dělit nízko tak i v ose to nebude žádná sláva. Dej na mě a nestrkej ten ARV161 do koaxu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2011 22:57 
Řádný člen

znovu... sice dočasně stojím/nebo jak to napsat/, ale tema je a bylo jasné vyzkoušet sestavu repů a koax ,vyrobené škatule se dají využít i jinak je to jen laborka nic víc .Nezdaří li se -nic se nestane .Jen přepracuji sestavu a vexle a je na světě klasický sněhulák a po koaxu zůstane jen vzpomínka.
Je to jen věc pohledu a ....
nemám cil vymyslet nic převratnýho ,s tímto materialem to ani nejde .
Ale, pakliže to zmáknu tak bude.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2011 00:55 
Řádný člen

Kraj:
OK v pohodě v pohodě, nemusíš být podrážděný (i když tedy psaní s tou rukou by mě dráždilo dost). Já tě do ničeho netlačím, jen jsem chtěl poukázat na určité aspekty které by ti mohly při tvých laboracích pomoci. Když chceš koax tak zkoušej koax. Když bys byl z Prahy tak ti klidně půjčím i ten namalovaný držák (resp. nedodělaný prototyp) i s tím Hi-Vi aby sis to mohl porovnat.
Jinak odepisoval jsem ti na mail ale vrátilo se jako nedoručené.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 říj 2011 23:45 
Řádný člen

Zatím nepřišla odpověď ,dám vědět.
Jinak nejsem ve stresu,ani nejak mě to neomezuje . S klávesnicí sice zápasím ,ale už začínám používat prostředníček.Myslím ,že jsem postoupil na úroveň policejního zápisu.Datel je proti mě již šnek.
Zásada zní ,když nemůžeš dělat to co tě zajímá a baví dělej
co musíš a nechce se ti do toho.
S lopatou u míchačky mi to zatím jde ,tak jsem obouchal sokl u domu a opravil vzduchové kanály .Pěkná robota, u které není co podělat. Tento výkend končím uklidem a doufám ,že stihnu i zahradu.
V týdnu jsem připravil reppas těch 1014ctek a snad se k tomu následující týden po večerech dostanu.Již jsem zrevidoval a zjistil, že jsou bez zásahu ,dokonce ani kondy nejsou nějak dram. šrot.Zvažuji zda nenechat v originále.Dýha je vcelku Ok a není potlučená.Jen klasika ..kroužky od skleniček.Nechápu ,přímo nesnáším odkládání věcí na bedny o střeše auta ..no to už vůbec.tak to vypadá že asi udělám NC 430, AZS 217 , a ty ARS 1014 i když to dobou lehce nepasuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 říj 2011 20:38 
Řádný člen

Kraj:
Já to zkoušel poslat několikrát ale prostě to nejde - vrací se to.

Fakt by tě nelákalo to třípásmo?

Odkládýní věí na beden by mi až tak nevadilo pokud to není něco co rezonuje nebo od toho bedně hrozí nějaké nebezpečí. Takže skleničky ne. Obzvláště alergický jsem na květináče, ty bych nechal toho kdo to tam dal sežrat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 říj 2011 20:57 
Řádný člen

Nejde o to ,,lákalo,, nejdříve se musím podrobit jěště jednomu zákroku ,až poté bude moc přijít na řadu neco víc než jen rozebrat a složit.Neudržím v ruce žádné pořádné nářadí/myslím déle/.Sotva to během dne zmáknu s běžným zápřahem. A dělat to po kouskách to prostě nejde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2011 15:29 
Řádný člen

Kraj:
Copak si dělal že sis tak vylepšil prsty?

Zase na druhou stranu takhle se ti pěkně naakumuluje chuť a uvidíš jak to pak bude lítat až budeš něco tvořit ;) Já zase nezvládám tvořit finančně a časově. A přitom mě napadají takové úchylnosti... Například toto:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 říj 2011 16:17 
Řádný člen

jak píši dělám cokoliv je potřeba,nutno udělat spoustu věcí , já to ani neumím sedět a čekat až se něco stane.

přibliž přesněji 4 nebo 8R ,co je to zač
něco podobného mi taky leží v hlavě s možmostí upravy koax
pořád v osvědčené sestavě 2x ARN6608 para ,ARO6604,s buď kalotou nebo čtyřpásmo ,ale tam je komplikace obsadit vhodně rep. i vyhybky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 04:05 
Řádný člen

Kraj:
Už jsem ti to říkal, máš dvě možnosti. Buď nad to ARO6604 dej Monacoráckou kalotu DT-300 se zvukovodem WG-300 (což je asi nejjednodušší a funkční řešení) a nebo dej nad tu ARO6604 ARZ3604 a nad to libovolný výškáč který tě napadne (ideálně ARV3604 s černou textilní kalotou nebo ART481). Fakt ale nevím jak to chceš pak sladit bez měření. Tu DT-300 bys v nouzi nejvyšší dal i od ucha pokud pro to máš alespoň trochu cit. Ani na jednu z těch dvou možností koax nepotřebuješ pokud to budeš dělit dostatečně nízko.

Jinak to na fotce je 4R varianta ale všechny potřebné reproduktory se dělaly i ve variantách pro celkovou 8R impedanci. Osazení je 2x ARO711 8R (repas) + ARO6604 + ARZ3604 (na fotce je náhradou ARO3604 které vypadá skoro stejně ale nepatří tam) + ARV3604 s černou textilní kalotou. Pod tím by měl být ještě sub buď s ARA9918 nebo ARN930. To je dle mého názoru úplně top kombinace co jde čistě z Tesla reproduktorů vymyslet. Jsou jistě i jiné příjemné kombinace ale tohle by mohla být opravdu "the best of Tesla".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 13:43 
Řádný člen

umíš k tomu navrhnout vyhybku ,myslím realně

k té kombinaci 2x 6608 N 1x6604 O a 3304 V ,mám odzkoušenou variantu s kalotou /neměřenou ale poslechově sladěnou vyhybkou.Je pravdou ,že především vyhovovala mě,mám trochu odlišné nároky na středy a výšky tak si je vždy zatlumím především dle svých uší. Ty bedny již existují ,postavil jsem je v období jazzrocku .Tam uřvaný středy a výšky/v uvozovkách/ ladí s dechovou i el.sekcí.Né nadarmo se v té době říkalo řinčivý rock.
Má je doma jeden kamarád co jej ta muzika dodnes bere,a vyhovují mu.
Dlužno dodat ,že jsme /také dobovka/je později přepracovali na aktivní , lze tedy v podstatě cokoliv doslova vytáhnout navrch.Možná že až přehnaně ,ale tak znělo pozdější zadání,celé to postaveno výhradně na tran.základu .jen zdroj /troid tr/je v patce nohy což si kamarád navhnul a zmákl sám coby obsluha CNC.Základem koncepční myšlenky byly monitory ARS 641 .I taková byla 80tá léta pro uplnou dobovost dodávám ,že jsou potaženy jak jinak, černou koženkou ,jenž je již značně popraskaná.Nebýt toho mého problému ,už tu byly na repassu.Ono k tomu stejně dojde.Sám jsem zvědav, až je po tak dlouhé době otevřu/nikdy neklekly/co uvidím.Už si ani nevzpomínam na detaily a dokumentaci budu také hledat dlouho.Kámoš jí totiž ztratil.

Naposledy upravil 1MHE dne 16 říj 2011 21:41, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 13:55 
Řádný člen

Tak co thales ,,,co takle ty repy zmáknout v studiovém monitoru
našel bys pro mou variantu koncepci která by obnášela dnešní součástkovou základnu,
možná ,že bych uvažoval u změně koax na studio monitor.Dlouho mi tady nic takového neběželo a mám jednu NC450 která by snesla úpravu k monitorům .I bych šel do dýhování a to vzhledem k velikosti odhaduji mastně, ne-li nejdražší položku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 17:34 
Řádný člen

Kraj:
Zase nějaká brzda - nějak jsem nepochopil přesně co bys rád. Jestli udělat z Tesly to nejlepší co jde a nebo jestli chceš bednu ze současně vyráběných reproduktorů.

Výhybku na to 4p bych sám nenavrhnul, přeci už je to jen dost mazec. Tedy mám představu jak by měla topologicky vypadat ale u něčeho takového bych to přeci jen svěřil někomu kdo má s podobnými projekty víc zkušeností než já. Hlavně ještě stále nemám v pořádku měření což je základ. Ale to 4p co jsem hodil do jiného threadu bych si přeci jen někdy dal ;) Ode dneška jsem prý majitelem těch ARZ3604 co jsem avizoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 18:00 

Thales: Ten tvůj nápad co máš na té fotce("the best of Tesla"), se mi strasně líbí, opravdu mít na to finance hned bych se na to vrhnul, opravdu skvělí nápad ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 říj 2011 19:12 
Řádný člen

Kraj:
Reproduktory draho nevyjdou (však Tesla), není tam ani žádný nesehnatelný speciál typu ARN930, drahá bude výhybka. Pokud by to ale stavělo několik lidí náklady by se daly vhodně rozdělit. Nebude to láce (odhaduju náklady dobře tři litry které by se musely dělit) ale pak by to byl opravdu jedinečný projekt. Například ty ARZtka mají v Elsikoru ve výprodeji za 41Kč. Neberte to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2011 02:12 
Řádný člen

Tak ruka, respektivě ty dva prsty jsou po operaci,
světe div se, jednodenní chirurgie funguje a mé dva prsty taky .Slabě ale funkční.Udajně do týdne zcela. Zatím smím jen ohýbat ,ale nenamáhat.
Mam čas na přemýšlení

Thalesi myslel jsem aktivní bednu, tesla rep ,s dnešní elektronickou výbavou.

Promiň došla baterie , část článku se nestačila uložit. později dopíšu .mimochodem
kukacka.m@email.cz

Naposledy upravil 1MHE dne 13 říj 2011 10:20, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2011 08:55 
Řádný člen

Kraj:
Tak to nezbývá než gratulovat ke zdárnému výsledku, přestože stále nevím co si s těmi prsty měl.

Však udělat bednu aktivní není problém. Tedy pokud myslíš bednu která má pasivní výhybku a jen má vestavěný zesilovač s eventuálními serepetičkami okolo typu subsonik, regulace hlasitosti (ale to se u studiových monitorů obvykle neřeší), symetrický vstup (ideálně galvanicky oddělený) atd.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2011 10:24 
Řádný člen

něco se s motesem zbláznilo
začal cosi sám provádět ,tak mi zrušil celou obsáhlou odpověď.
až si levá odpočine napíši znovu

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2011 23:27 
Řádný člen

Ač mám zákaz ,dokonce i psát na klávesnici,přes to jsem si zkusil pinzetou ze stolu uchopit matici M3 a navléknout ji na vodič což se povedlo.
tím jsem /si myslím /překomal tento problém.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 říj 2011 12:13 
Řádný člen

přes zákaz,jsem nevydržel
ozvučnice je vypůjčena ze jiné sestavy /podobnost s ARS 944 /,která čeká na sestavení.Originál použiji až po zkouškách .
Krabice pro středy jsem udělal včera,pro zkoušky pouze napuštěna základem.V týdnu zatlumím, ozvučnici vyfrézuji,vsadím pouze koax .Takto připraveno pro test.Material na vyhybku je připraven.Sám jsem zvědav na krocení toho uřvaného ARO

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]