Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: subwoofer s TVM
PříspěvekNapsal: 01 říj 2011 05:57 

Kraj: SR - Košický
[quote="faldy350"]JJ ja vím že ty dvě bedny s ARN 312 to nepřehraje zesilovač? který tda 7293 nebo lm3886 s filtrací 10 mF na větev k takovému domácímu kinu musim už mít nějaký subak at je to 7.1 co tedy pořídit arn 227-07/4 nebo 2xarn6604

z toho som to zas pochopil tak že ma niekoľko boxov ku ktorím chce dorobiť sub aby to bolo 7.1 no to sa ale dozvieme až keď napíše.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2011 13:21 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
No v pondělí mi přide arn 312 takže sub budu dělat z něj ale ted mi více vadí zesilovač nevím který :lol: tak jestli mate nějaký typ tak mi o něm dejte vědět jo a ještě jedna věc ohledně zesilovače koubil jsem dva sestavené zesilovače aldax spv100p215 a přišli mi a problem je ten že když jsem jej zapojil tak vjednom relé zkratne a repro bzučí a druhý nejde vubec jestli nevíte co s tím muže být reklamace je divná napsal jsem pierrovi a ten mi odpověděl a když jsem mu napsal podruhe tak už neodpověděl a telefon nikdo nebere proč to mi děla naschval nebo proč?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2011 23:57 
Řádný člen

Kraj:
Ten ARN312 - máš 4R a nebo 8R verzi?
Kdybys chtěl měl bych tu vhodný zesilovač SDA200, plně funkční, vhodný na sub. Má to ale háček - mám dva a potřeboval bych se zbavit obou najednou. Kdybys měl třeba kamaráda který by si také rád něco postavil... Pokud bys měl zájem tak mail na mě tu je.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2011 07:26 

No kolik ta sda200 má wattu a je to poskladané a oživené a nevíte proč v aldaxu spv100p215 skratne v relé a repro bzučí a druhy nejde vůbec děkuji

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2011 14:59 
Řádný člen

Kraj:
SDA200 je schopen do 4R zátěže dodat až 200W (dle zdroje).

Relé na desce SPV100 je umístěno v obvodu ochran proti stejnosměrnému napětí na výstupu. Je normální že sepne až po několika vteřinách od zapnutí. Znamená to že na výstupu zesilovače není stejnosměrné napětí (které může bedny zničit) a zesilovač je z tohoto pohledu v pořádku a je tedy možné bedny připojit. Relé tedy sepne (to je to cvaknutí) a může se hrát. Tedy pokud je zbytek v pořádku. To že ti to bručí je rozhodně špatně a může znamenat řadu věcí. Buď máš nevhodnou topologii zemění, nebo máš možná vstup narvaný moc blízko trafa a nebo ti tam ten brum prostě přichází odjinud. Nemám věšteckou kouli abych na dálku viděl kde je problém.

No a ten kanál co nehraje tam už bude asi větší průšvih když ani relé nesepne. Kdybys měl bastlířského ducha a vyznal se trochu v elektronice tak by se závada možná dala najít na dálku, ale jakožto laik asi nemáš moc šancí a nešikovnými zásahy můžeš nadělat víc škody než užitku. Mohu ti tedy poradit jen jedno: Znovu si zkontroluj zapojení, eventuálně prohoď kanály mezi sebou jestli se chová stále stejně. Pokud závada na tom samém modulu přetrvává pošli modul zpět Pierrovi aby se na něj podíval. Neber to hned jako záruční reklamaci, Aldaxí moduly jsou spolehlivé a vina je velmi pravděpodobně na tvé straně a Pierre není svině aby ti účtoval něco co není nezbytně nutné. Ano bude tě to stát nějaké peníze, přinejmenším za dopravu, ale je to to nejlepší co můžeš udělat. Neodborné pokusy se v tom šťourat bez toho abys věděl co PŘESNĚ děláš mohou situaci jen zhoršit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2011 15:54 

No na tom zesilovači co nejde relé sepne ale prostě nehraje a na druhém sem to skontroloval ale vše je zapojené správně ale chyba je jedna a ta samá trochu se bojím že když to pošlu pierrovi tak mi to nevrátí a nebo nato prostě zapomenou neni pierre někde tady na webu a co když napíšu sinclairovi?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2011 20:49 
Řádný člen

Kraj:
Napsat mu můžeš, jen nevím jak je na tom teď se zdravím (prý dost bídně) tak nevím jestli ti pomůže. Hlavně jde o to zkontrolovat jestli je chyba v modulu a nebo v tom jestli si ho blbě zapojil. jestli je to bota na tvojí straně pak už je to placená práce navíc. Kdybys byl poblíž tak jen na lehké omrknutí by se snad čas našel ale takhle je to poněkud mimo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 říj 2011 06:34 

hmm vy bydlite v Praze a to je daleko co by ste chtěl za ty sda200 a co se týče aldaxu tak pokusím pierra nějak kontaktovat ale ten telefon co maji napsany ten nikdo nebere je ještě nějaký jiný kontakt? děkuji

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]