Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Osazení satelitu
PříspěvekNapsal: 26 čer 2010 13:21 

Zdravím a rád bych Vás opět využil. K venkovnímu poslechu s přáteli na chaloupce si chci něco malého postavit. Výhoda naší party je v tom, že vzhledem k našemu stáří už nemáme psí uši,takže můžeme být i ekonomičtí. Nejraději posloucháme country-rock. Zatím to budou satelity a krátce na to spodky.Rád bych aby to bylo co nejmenší,proto jsem zvolil na satelity tento plánek (viewtopic.php?f=22&t=152) . K tomu už mám dva Sovereign 12-300 8/ohm (http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91519). Byl by k nim vhodný tweeter DT150 od eminence? (http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93410) anebo jaký jiný? Dočetl jsem se něco i o piezo-reproduktorech,u kterých údajně výhybky nejsou potřeba,ale ta levnost mě zaráží. . A na koho se potom případně můžu obrátit s výrobou výhybky? Předem děkuji za Vaše reakce. Jo… a ještě je otázka čím to krmitt.Původně to měl být CREST
http://www.musiccenter.cz/Crest-Perform ... E/:3:24261 ale našel jsem i toto VOICE MASTER
http://www.voicemaster.cz/index.php?opt ... Itemid=240
tak nevím, ale ten VOICE MASTER je mi velice sympatický.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Osazení satelitu
PříspěvekNapsal: 26 čer 2010 13:41 

Sovereign má jeden problém. Je několik dost odlišných revizí, které se parametry a víceméně tím i kvalitou liší. Jak se to poznává přesně nevím. Možná to půjde dohledat v diskusi prodance. Bez toho ani ránu.
Vyhybky by ti udělal jistě Lukyss, nebo podle měření JKL a snad už i Martin S.
Pokud by to mělo být custom (třeba s tím APT, tak to bude nakonec potřeba stejně...) Pokud ti to někdo neodladí zdarma, vyplatí se udělat to s tím odměřeným Selenium D220Ti.
Piezoreproduktory bych snad ani nezmiňoval. Semtam ještě někdo má tu chuť s touhle "technologií" něco plodného vytvářet, ale nikdy se to neprosadilo, a dej bůh ať neprosadí. Také cenově to buď je dražší, nebo v případě levnějšího přesně kopíruje kvalitu výsledku, který pak bude také levně znít.
Na Crest jsou slušné reference, Voicemaster si nedovolím pomlouvat, když to neznám....

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 čer 2010 17:10 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Voice Master neznám a ani mě na něj nikdo zatím nepodal informace. Takže buďto se jedná o poměrně novou značku, nebo se to ještě nikdo neodvážil zakoupit.

K zesilovačům, doporučuji zúžit výběr pouze na 2 značky, a to CREST nebo QSC. Jakou značku si vybereš, není tak důležité, obě značky vyrábí špičkové zesilovače za přijatelnou cenu.

Ten Crest CPX 1500 máme v našem obchodě levněji než na tvém odkazu, tak pokud chceš nějakou kačku ušetřit, tak můžeš. Rozdíl ceny je zhruba 1900Kč....tedy za to si můžeš koupit kabely a ještě ti koruny zbydou.

PS: tady ještě porovnávačka QSC vs. CREST => viewtopic.php?f=37&t=478

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2010 14:20 

Tak jsem trošku zapátral a průvodním listě od PRODANCE na Sovereign 12-300 8/ohm jsou uvedena technická data,která odpovídají starší verzi tohoto reproduktoru,takže tomu budu věřit a stavět s tím odměřeným Selenium D220Ti. Na novou verzi tohoto reproduktoru (Fane Sovereign 12-300, 12 ", 8 Ohm, 300 W, Frekvenční rozsah 45 Hz-4,5 kHz, 97 dB, hmotnost 5,00 kg) jsem našel i odměřenou sestavu se Selenium DT150 (http://www.madmansound.cz/projekty/sov+ ... +DT150.pdf ).Ono by se to vlastně dalo poznat i podle váhy, stará verze totiž váží -5,17kg. Takže to jenom tak pro zajímavost, zatím díky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2011 13:52 

Takže po delší době Vás opět zdravím a samozřejmě s dotazem. Satelity jsou na světě a hrají skvěle, srovnání s těmi původními (Skytec)asi nemá cenu komentovat.V prvních minutách to bylo sice dost na pováženou,ale po pár hodinách provozu se to na náš aparátek rozehrálo k naší velké spokojenosti. Bohužel, (nyní to hodnotíme jako- bohu-dík) nám u některých stereo vstupů (nebo jejich výstupů) u mixu Behringera přestal hrát jeden kanál a byli jsme nuceni si vypůjčit mix jiný. Je to Soundcraft EPM8 a zvukový rozdíl mezi nimi,byl i pro nás příliš slyšitelný.Takže behringer jde do háje a chceme jít za kvalitou této značky Soundcraft.Na netu jsme našli vyhovující mix pro nás, a to Soundcraft MFXi 8,jenomže zvukař od kterého mix máme ve výpůjčce, nám dal další tip a to n Allen&Heath ZED-12FX. A to neměl dělat,protože se stále dohadujem . Pro upřesnění 6str-kytara,12str-kytara,banjo,samohrajky a 2x zpěv.Používáme 3x stereo vstup a3x mono vstup. Dále bych rád radu na zesilovač k těmto novým satelitům, už jsem se sice dotazoval, ale nyní mi je sympatický a možná i vhodný tento PEAVEY IPR 1600, jinak už je schválen Crest Performance CPX 1500 nebo Electrovoice PA2450L.Děkuji Vám za vaše případné názory a rady.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2011 16:09 

Kraj: ČR - Středočeský
S mixem těžko říci, velké rozdíly tam nebudou, takže především vybírat podle toho co mix umí a co potřebujete.
IPR jsou pěkně osekané zesilovače, to bych šel raději do Akiyamay AMP1800. Ty EV nevím, v ruce jsem je neměl ani o nich neslyšel. CPX od Crestu je vyzkoušená věc, hraje bezvadně, není-li třeba ušetřit pár stovek, tak je to jasná volba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2011 11:56 

Dali jsme přednost tomu Crestu CPX 1500 a dnes nám přišel.Dal by se někde sehnat manuál v češtíně? Díky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2011 13:35 
Administrátor

Kde jste zesilovač kupovali, že vám k tomu nedali ani manuál? To se snad u solidního prodejce nesmí ani stát a je to ještě ke všemu v rozporu se zákonem. Zjednodušeně - ke každému složitějšímu spotřebiči musí být dodán manuál v příslušném jazyce.

Já české manuály samozřejmě mám, ale dodávám je jen k zesilovači u mě zakoupenému. Nechci tak škodit mému dodavateli těchto zesilovačů, které manuály zpracoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2011 19:10 

Objednáno u "Hudební ráj" a dodavatel je MUSICDATA s.r.o VELKÉ MEZIŘÍČÍ.Manual byl dodán pouze v Ang.jazyce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2011 21:42 

Kraj: SR - Košický
reklamuj to a žiadaj od dodávateľa, podľa zákona máš nárok na manuál vo svojom jazyku, myslím že to upravuje aj európska smernica. Je to dôvod na reklamáciu, tak sa mu povyhrážaj že mu vrátiš tovar a nech ti vráti peniaze, lebo nerozumieš návodu v ANG a nevieš to používať. Predpokladám že to vyrieši... niekedy treba na predajcoch pritvrdiť...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2011 22:49 
Administrátor

Souhlasím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 12:35 

Návod mi byl s omluvou již poslán.Díky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 12:52 

Dovoluji si Vám zaslat několik fotografií našeho aparátku a opět bychom potřebovali poradit.
Máme problém to dostávat do auta a tak místo dvou basových beden chceme postavit jednu a to v tom samém vizuálním kabátu jako satelity. Ke krmení máme již zmíněný Crest - CPX 1500 a chtěli bychom to s 18" reproduktorem, vhodným pro tento zesilovač.
Neumím slovy popsat přání zvuku,ale - příjemně hluboký. Finančně to vidíme na reproduktor asi do 8.000,-tisíc. Všimnul jsem si projektu Martina S. za použití Fane Sovereign PRO 18-800P ? A ještě výhybka! ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 13:22 
Administrátor

vkládám foto

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2012 23:07 

Kraj: SR - Košický
Budete potrebovať ešte jeden zosilňovač k satelitom(môže byť aj lacnejší podľa mňa uplne bude vyhovovať QSC GX5, alebo Lexon PRO 1500 XL) a aktivny crossover (napr DBX 223 , Rane SAC 22) alebo nejake DSPcko-Speaker managment (napr DBX Driverack, SAbine NAV, Digisynthetic DS24 a pod).

Crest CPX 1500 by išlo zapojiť do mostika v tom pripade by dal do 8 ohm 1000W do 4 ohm 1500W. Čiže buď kupte nejaky priemerny basak 8 ohm basak s vykonom okolo 700-800W AES napr spominany Fane 18-800 , alebo nejaky vrcholovy model v 4 ohm prevedeni, z toho by ste asi dostali čosi viac tlaku. napr B&C 18TBX100 /4, PD 186 /4, 18 SOUND 18LW1400 4 ohm alebo potom su aj modely s ND magnetom tie su o cca 4-5kg lahsie a na vahe bedne to je poznať. 18NW100 4/ohm. či PDN.18SB40 4/ohm.

Bednu by som zvolil tak 150-160l, ladenie tak 35-40Hz, to by malo tym, lepšim basakom stačiť. Martim mal nejaky navrh 18" kompaktnejšieho subbasu čo mal lichobežnikovy tvar, udajne si to pochvalovali že to hralo pekne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2012 08:29 

Než kupovat GX5,to 100x rači toho Lexona.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]