Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 102 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: sub bass ve více kusech.
PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:05 
Řádný člen

Kraj:
Kolik do toho chceč stříknout peněz, do vrchů? Pod 2x18 by se hodil 1x15+1,4 nebo 2x10+2 nebo 2x12+2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:13 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
až dorazí ten druhý zesilovač není problém abys sis to přijel poslechnout. potřeboval bych poradit s těma vrchama a zároveň bych do tří měsíců měl stavět další repro. ale stím že by zahrály i nižžší kmitočet. a zároveň by se nehádali s těmi šneky co už mám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:14 
Řádný člen

Kraj:
BEdny by se kombinovat neměly, raději postavit další ks toho, co máš a poladit zvuk na dsp. I design na staghe pak vypada jinak když tam máš stack krásných beden než kupzu několika hybridů.

Napiš finance a můžeme se bavit o vrchách.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:15 

ale já nemám 18" ALE 15" em15bass. ve 4kusech a ty vrchy bych viděl někde kolem 10,000 za kus.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:24 
Řádný člen

Kraj:
Aha :) Jak tady člověk najednou čte více témat, už se to plete.
No, EM15BASS mi se tahle bedna zvukově nelíbí vůbec, netlačí to, hučí. Můj názor.
2ks na straně s dsp by se dalo něco vymyslet. Vrchy za 10tis je tak akorát Delta12LF+de250+A7570 (7500 za repro, 500 výhybka, 2 tis bedny s nejnutnějším HW)

To by i hrát mohlo. Pak připlatit a dát tam místo Eminence nějaké 400W BC a časem 1,4" - v tom případě třeba počítat při výrobě s rezervou na větší hornu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:33 

no ja jsem měl teď akci na fodbalovém hřišti a mě se zdá že to tlačí dobře. podle mě hutné duny. nic méně pokud by se to kombinovat nemělo tak bych jich postavil celkem 8. v tom množství už to musí zákonitě dělat brajgl. a v tom případě ty vrchy by museli být aspon 4. souhlasíš??

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:36 
Řádný člen

Kraj:
No, 8ks už zatlačí, pořád je otázkou JAK zvukově. Ale to už je nepodstatné, pokud máš 4ks již hotové.
Vrchy nemzusí být zákonitě 4ks když zdvojíš spodky. Jen je třeba uvažovat trošku dopředu a pokud bude 4ks subů na straně (4xcca 6000kč=24tis) nepočítej POUZE 10tis/ks na vrchy. Pro 8ks už nutnost 2x12+2 910W(400+400+110)/4 ohm 101dB a vše v BC nebo RCF (drahší repráky).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 17:43 

asi je to tak. ještě jedna věc když už jsme se bavily o tom vzhledu. je možné nechat si ty vrchy navrhnot na míru víš mám namysli aby měli nejlépe stejnou šířku jako ty spodky. nevím ale jestli je to ale možné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 18:11 
Řádný člen

Kraj:
Jo, dalo by se to udělat na míru, není problém to spolu nějak zbastlit :) Pokud by nevadily takové rozměry pro přepravu či odnos beden, není problém. 2x12 při 460mm přední desce už něco bude vážit a bude to "objemné" Sám to na "břichu" asi neuneseš.
Já jsme si taky dělal bedny s 10" na stejný rozměr 18" subbasu a aby to nebylo "něco kulatého na velké desce", zapustil jsem 10" do bedny a stěny bedny byly pod úhlem a tvořily zvukovod. Zapuštění bylo cca 28cm, což je zvukovod asi od 300Hz nahoru, takže to hrálo logicky i více dopředu než do stran (užší směrovka-vyšší spl dopředu).
Tím zapuštěním jsem i zmírnil nutnost zpožďovat signál, neb s použitím 25cm hluboké horny bych musel dávat delay, kdyby byly středobasy na přední desce klasicky.
Kdyby jsi měl dvě bedny na straně (vrchy) nutnost je použít horny 60x40 anebo nejlépe 40x60 (otočení horny o 90° - "na výšku") tím si uděláš ve 2 ks beden v ůkosu teoreticky 80x60° úhel... Těch 60°bude fajn, pokud zase budou bedny vysoko nad hlavou lidí. Já mám odzkoušeno horny tak i o 90°a zvukově bez rozdílu, na delší vzdálenost (od25m) už se dá pozorovat oných 10° do strany méně, když posloucháš v ose a mimo osu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 18:23 

promin byl jsem v práci tak sem se musel odhlašovat aby to zaměstnavatel nevidel. ale už jsem doma. bylo by fajn že by to šlo no já bych to viděl následovně koupil bych od tebe nějaký funkční návrch (PLÁN) a já už bych si to postavil. samozřejmě i seznam osazení.nestavím to totiž z multiplexu ale z dtd. za ty prachy to funguje bezvadně a pár kilo navíc už mě nezabije. chvíly vydrž mám tu i nějaké fotky jen je vrazim do pc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 18:33 
Řádný člen

Kraj:
Kupovat si nic nemusíš, vymyslíme smysluplné osazení, odladíme ozvučnici a necháme si udělat výhybky anebo postavíme něco ověřeného, na co už výhybky jsou. Hotový projekt až budou bedny vyrobené můžeme hodit sem do Projektů - kdyby tady bylo více projektů, lépe by se i vybíralo. DTD ano, ale 18mm, 15" se ti při pádu na zem může rozlomit. Cena je sice lákavá (150kč/m2), překližka vyjde na 310kč, aler váha je skoro stejná, rozdíly jsou nepatrné...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 18:45 

tady je ta fotka bylo to jeste ve fazi testování.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 18:46 

zatím sem to moc nefotil ale jestě mám tu možnost a samozřejmě se rád podělím.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 18:50 
Řádný člen

Kraj:
:-) Líbí se mi ty "bambusky" (Omnitroniky - já je ŘÁDNĚ vyztužil a překopal přední desku na 2x12+1 1000W 4 ohm Delta12LF+de25+fh319 a dodnes hrají na jedné diskotéce)

Jaký reprák tam teda je osazen? Ať se hneme z místa a můžeme přemýšlet co hodit do vrchů...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 22:02 

Kraj: ČR - Středočeský
Chlapi, to je diskuse na úrovni teoretikování puberťáků. Má-li to být nějaký větší aparát tak to chce něco výkonnějšího s 1,4" driverem. Za částku okolo 15000Kč máš u mne 500W, resp. 600W 15"+1,4", osazeno Obertonem a nahoře BC, na skelet máš 6let záruku Při slušném zacházení můžeš tuhle bednu živit klidně 1kW, což už bude hrát sakra hodně.
Překližka je +/- stejně težká jako DTD, ale o tom to není, základem slušné bedny, je to, že je postavená z překližky, dřevotřísku nechte puberťákům, které jen ta dřevotříska na bednu stojí víc než reprák.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 05:18 
Řádný člen

Kraj:
Ano, máš pravdu DTD je nevhodná,ale použitelná, já jí měl tady, MIKE jí má v celém aparátu a hraje. Jen bych jí nedával na suby, ale i z DTD mi hrály 4 roky kilowat 18" a neměl jsme pocit, že to je špatně.
Do těch "nových" Obertonů bych se bál jít, vzhledově sice zajímavé, avšak mi to připomíná car audio, kde se hraje na design-ikdyž hrát to může.
Psaní na úrovni puberťáku-ano, když pisatel potřebuje pochopit a poradit tak aby to bylo k světu. Je třeba to pubertálně rozebrat-nevidím nic špatného. Z té komunikace to pochopí dalších XY lidí a obsah bude jasný než věty směru "že tohle je špatně" Já píšu rovnou proč jo proč ne, a to si myslím není špatně

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 08:34 

Souhlasím s jmalyskou všemu bez problému rozumím a to i když jsme v sekci pro začátečníky. no pokud myslíš osazení těch omni. tak na ty nehleď jsou to budoucí odposlechy. v těch subech mám kappu 15lf.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 08:57 

dnes k veceru udelám takový vizualní návrch jak bych si ty vrchy představoval aby korespondovali s tím spodkem. pak by sme pouvažovali co do nich namontovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 09:44 
Řádný člen

Kraj:
OK udělej návrch já se odpoledne kuknu na osazení. Pokud dole je eminence, nahoře by mohla být taky a bude to levnejší než BC a stačit to bude. Pokud ale zainvestuješ do levnějších BC, uděláš jen dobře.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 srp 2011 09:51 

Rozumím naceníme tedy dvě varianty a pak shrnem všechna pro a proti. Děkuji za spolupráci večer napíšu

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 102 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]