Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tesla 3p - stare repro
PříspěvekNapsal: 18 srp 2011 19:28 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Dostaly se ke me podivne reprobedny osazeny jsou staryma repro Tesla. Je to jakasi slozenina - osazeni a vyhybka je z ARS 918 a k tomu je paralelne pridan na basovou vetev stredak ARE 589. Bedna je mnohem vetsi - vyska 76cm. Nemate zkusenosti jak a jake repraky tam umistit /viz. foto/ ?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Tesla 3p - stare repro
PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 03:17 
Řádný člen

Kraj:
To není ideální kombinace i když je možná. Předpokládám že výškáč je ARV161 a basák je ARN567 Buď to udělej jako dvoupásmo, ostatně na tuto kombinaci existuje i odladěná výhybka, nebo to udělej jako normální třípásmo a ne tak jak to máš (to je kravina) ale s výhybkou se moř sám. Pokud to budeš realizovat jako třípásmo ne že by to s tím ARE589 nešlo ale doporučil bych použít spíš něco menšího a novějšího tak aby jednotlivé reproduktory byly využité optimálně. Kupříkladu ARE4604.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 srp 2011 19:13 

Z původního 2p tam je plnohodnotná výhybka a ARV 168, ARN 569 - 8Ohm, současný ARE 569 - 4 Ohm vyměnit tedy spíše za ARE 4608, ten ale nemám. A lze od tohoto 3p očekávat nějaký solidnější zlepšení zvuk než jen původní 2p ve větší bedně (viz nová přední deska pod repro) ? Přeci jen k tomu přistupuji jako k pokusu - co dům dal a vyzkoušet si i řezat otvory (abych nedopadl jako soudruzi z NDR kde jim s okusem pomáhal bobr z OBI - viz. Zvrhlosti a další zajímavosti z oboru -str.45), tlumení, terminály, případně výhybku tj. za levno než jako finalní promyšlený projekt.

A jaký by byl rozdíl ve zvuku v uspořádání repro A (v ose) či B (co nejblíže u sebe) ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 srp 2011 16:36 
Řádný člen

Kraj:
Lišila by se pouze směrová charakteristika v horizontálním i vertikálním směru. Přiklonil bych se k uspořádání nad sebou. Střeďák nezapomeň dát do samostatné ozvučnice s objemem cca 2-3 litry. na basy nemá cenu jít přes 14 nanejvýše 16 litrů. Výsledky budou adekvátní výhybce, kombinace ARN568 + ARE4608 + ARV168 k sobě pasuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 00:45 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Vypadá to zajímavě už si s tím nějak pohnul?

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2012 14:13 

Reprobedny mám sestaveny, ale ponechal jsem tam puvodni vyhybku, ktera u toho byla - tj. 2p. Stredy a basy byly paralelne na spolecny vetvi. Takže je ještě co doladit ! A aby mi tu nestaly, tak jsem objevil jednoho pana, co prave prodava podobne, ale u nichz se vyhybce se jiz nekdo venoval. Jeho reprobedny na 4 Ohm maji osazeni podle foto s nejvetsi pravdepodobnosti ARV 161, ARE 567, ARN 567.

Napsal jsem proto panovi, jestli by mi neposlal schema vyhybky. Neb ma moc prace a rozebirat a merit se mu nechtelo, poslal mi alespon detailni obr. Nevite jake by mohlo vypadat spravne zapojeni (viz. foto) ? Prijde mi, ze tam chybi alespon jedna tlumivka.

2ks C 1 uF
2ks C 50 uF
1ks R 3,9 Ohm
1ks L velka na basech
1ks cerny asi R ?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2012 02:13 
Řádný člen

Kraj:
Schema netřeba - je to bazmek.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]