Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rperoduktory 2.1 k PC
PříspěvekNapsal: 13 srp 2011 23:58 

Kraj: ČR - Ústecký
DevCageR: Proč se raději nepoohlédneš po nijaké Tesle? Např. takové dvoupásmové ARS 9204 viz: http://repromania.net/tesla/tesla-reprosoustavy-ars-9204/tesla-reprosoustavy-ars-9204.php a k tomu nijaký tesla zesík, pak už jen stačí koupit kabel na PC a je vyřešeno( a věř že to umí zabasovat), je to celkem i levné řešení, ty ARS 9204 se dají sehnat na aukru za cca 300-500Kč, zesík seženeš taky kolem 500 a zvuk se s těma genius nedá srovnávat, ale pokud ti jde o vzhled, tak bohužel u Tesly si moc nevybereš ( i když mě osobně přijdou Tesly vzhledově vynikající ;) )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2011 23:59 

Kraj: ČR - Jihočeský
Tak to si radši kup tohle :

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 srp 2011 00:01 

To bych nekupoval, protože ten zesilovač má 8 ohm. a ty repráky 4 ohm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 srp 2011 00:28 

Kraj: ČR - Jihočeský
"Matěj Koranda"To bych nekupoval, protože ten zesilovač má 8 ohm. a ty repráky 4 ohm.

To byl příklad ........... :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 srp 2011 00:33 

Aha :), tak to jo, ale kdyby k tomu zesíku sehnal origoš PFka, tak by to taky hrálo dobře, ale k těm 9204 se hodí třeba Tesla AZS 218, zrovna je jeden na aukru a má předělaný vstupy na cinche, ale je nezkoušen a bez záruky :? http://aukro.cz/tesla-azs-218-i1755966450.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 srp 2011 22:44 
Řádný člen

Kraj:
MAZO píše:
určite to bude mať lepšie ako ja momentálne: 2.0 ARZ 4608 položené vedla monitoru a zapojené do slúchadlového výstupu.. pre ostatných členov rodiny to stačí ako zvuk k pc.. ale ked ja chcem riadny zvuk tak si ŠETRNE pustím k tomu ARN 8604 živený 200w :) (iný zosilňovač nemám, mám len tento s ktorým aj ozvučujem)

To bych zas tak moc netvrdil.

AZSka dokáží zahrát docela pěkně ALE AŽ PO SERVISU! V origo stavu většinou nic moc, přeci jen po letech trpí jistými neduhy. Není se ale co divit, ty stroje mají za sebou 25 a více let provozu. Po servisu budou zrovna tak dlouho ještě sloužit a velmi dobře. Obávám se že ty plečky co se teď prodávají nevydrží ani 1/10 této doby, nehledě na otřesnou kvalitu toho co z nich leze. AZS a jiné podobné staré stroje nejsou žádný highend, jen jsem skálopevně přesvědčený že po GO poslouží mnohem lépe než sebelepší šmejd z PC shopu. Problémy jsou tedy jen dva - nedůvěra a ochota do té GO jít. Lidé jsou dneska už příliš zdegenerovaní valením klínů do hlavy (od výrobců a prodejců pochopitelně) že se zásadně nic neopravuje ale kupuje nové. To že to dělají jen proto aby mohli prodat další šmejd většině lidí nedojde. Já jsem za to že pokud dané zařízení za to stojí tak zásadně opravovat. V dlouhodobém horizontu to vyjde levněji, nehledě na vyšší kvalitu.

Například ty ARS9204 se dají koupit levně a za rozumnou cenu dát dopořádku (včetně nové výhybky) a to pak člověk na PC srágory koukal jak to hraje. Přitom je to v podstatě dost nízko postavený model na žebříčku Tesla výrobků.

Ty AZSka se dají dát dokupy prakticky všechny vyjma Z710 (ta se nepovedla) a muzeálních typů ze 60. let které jsou spíše už fandovskou záležitostí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 srp 2011 17:46 

Tieto Geniusy vlastním...Nie je to síce žiadny haj end ,ale svoj účel plnia celkom dobre.K pc sú zvukovo úple dostačujúce,zvuk je fajn,basov dostatok. ;) Páči sa mi to, že v subwoofri je použitý pomerne veľký reproduktor na rozdiel napr. od logitechu rovnakej cenovej kategórie,kde sú použité dosť mrňavé basáčky....Ja mám tie v hnedom prevedení

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 10:54 

Kraj: SR - Žilinský
jasné, k pc to máš v pohode ;-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 14:10 
Řádný člen

Kraj:
Přines - porovnáme 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 15:00 

Kraj: ČR - Olomoucký
Je to o prioritách a o tom, co kdo slyšel. Zvuk komerčních výrobků bouchaných na lisu z rákosu a hajzlpapíru co vyprodukuje PRC se líbí každému do té doby, než uslyší něco lepšího. Mám doma domácí kino LG 3.1 SW+L+R+CEN (nákupka 12k). Má to 8" woofer, digitální zesák, zvuk táhlej po optice, ale má to nějaky 3" širokáče a to je průser celyho systému. Totální degradace je taky dřevotřísková ozvučnice wooferu. Prostě potichu to hraje dobře, ale jakmile to trochu zesílíš je to hrůza. Je to prostě komerce ale za ty peníze adekvátní.

Kluci ti radí dobře, jde o to jestli by jsi ty bazarové sestavy GO ještě víc nezmrvil, pokud bys je nesvěřil adekvátní osobě. Ty soustavy co jsi avizoval ti k PC stačit budou. 2.0 logitechy hrají přijatelně, ale nesmíš od toho čekat zázraky. 4" basák, lisovanej papír, pseudovejškáč a zesilovač ve formě integráče prostě nic dobrýho nevydá. Za litr nemůžeš čekat zázraky a taky to, že ti to tady někdo odkejve.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 18:26 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Můj šéf má v kanclu u PC nějakýho 2.1 Logitecha za strašlivý peníze. Má to 8" sub v basreflexu kolem 20litrů plus hodně dobré dvoupásmové satelity.
Já mám vedle na dílně starý zesilovač 8010 od Unitry a dvě 18l uzavřené bedýnky osazené ARN664 plus ARV161. Vše jsem pořídil asi za 1500.
Komu myslíte, že to hraje líp? A kdo byl nasranej?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 20:33 

:D Je mi jasný, že tobě to bude hrát 100X líp :D :D , šéf musel asi hodně koukat :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 21:10 

Nono. Některé věci nejdou porovnat. Prvně výkon, pak design a funkce, záruka na nový produkt.
Ne vždy je nejrychlejší auto nejlepší, a nejvěrnější hudba nejlepší řešení.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 21:50 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
a co tím chceš říct :)?
ten zesík unitra je tipuju tak 30 let po záruce, kde v té době budou ty chrchlátka logitech:))?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 srp 2011 22:53 

Chci tím říct, to co jsem napsal. Že to není jednoznačné pro každého. Plno lidí z principu ani nemůže mít třicet let staré originál budky tohoto typu, a toto trumfování nad lidmi co si koupí logitech je dost netrefné. Jako kdyby logitech byl nadávka. "Ten starý verk" prostě user moc příjemně se svým domácím centrem nepropojí. Stejně tak se tím nedá "reprezentovat", nemusí stačit výkon, a tak dále. Jinde by si na stejné téma psali pravý opak, a také by to nebylo špatně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2011 03:33 
Řádný člen

Kraj:
Které funkce nejdou porovnat?

Akustický výkon?
Ten bude si troufám říci u kombinace Tesla + Unitra vyšší jelikož ty Tesly mají vyšší citlivost tak krom lepšího zvuku dokáží vyprodukovat pravděpodobně i větší hluk. Mimochodem na co hluk když to má stát na stole nebo jinde poblíž monitoru?

Design?
Netvrdím že všechny staré výrobky vypadaly nějak úžasně. Některé se povedly a dá se na ně velmi dobře koukat i dnes (to se týká z větší části těch které mají čelní panel vyrobený z kovu), jiné byly ohavné tehdy stejně jako dnes. Pokud se ale zaměříme na tu lepší část (proč ne, dneska je v bazarech velký výběr) tak zařízení z ušlechtilého kovu bude dle mého vkusu vypadat lépe než nějaké plastové cosi byť je to o 20 let novější a byť to vypadá lépe než ty méně povedené staré kusy.

Funkce?
Jaké má takový Logitech funkce? Vyšší modely budou mít pravděpodobně dálkové ovládání a tím to hasne. Nižší modely v cenové úrovni ve které lze s trochou snahy pořídit starší kvalitní zařízení DO nemají.

Záruka?
To je taková berlička v nouzi. Len Logitech stejně po vypršení záruky zdechne a půjde do kontiše, nikdo ho opravovat pravděpodobně nebude neb převládá názor že se to nevyplatí. U toho staršího zařízení si troufám říci že je pravděpodobnost zdechnutí sice také ale menší a má na to nárok. Opravovat se to rozhodně vyplatí a po opravě a GO bude fungovat ještě jednou tolik co doteď.

Propojení s "domácím centrem"?
To záleží co se za něj považuje. Pokud PC tak tam je to bez problému, obvykle kabelem jack-cinch a nebo jack - DIN5. Pokud bylo myšleno jakési trapné "home cinema" tak tam se na něm nějaké analogové linkové výstupy také mohou najít. Většina lidí však využije výstupy výkonové a tam s propojením s libovolnými bednami není problém.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2011 07:38 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Neporovnávám neporovnatelné, protože šéf je stejně jako já milovníkem hudby. Což by ještě nebylo takové neštěstí, kdyby neposlouchal metal. Máte představu, co taková sestava k počítači udělá s bicíma?

Oba dva trávíme v práci hodně času. On sedí celé dny za stolem a hraje mu z počítače muzika. Nahlas. Já jsem (když nedělám venku) celé dny na dílně a hraje mi z počítače muzika. Taky nahlas.

Jasně, je do designovka, a pěkná k tomu. Ale nehodí se to než na hry, kde to nadělá úctyhodný rambajz. Nebo na film. Ale kdo si to pořídí s úmyslem poslouchat hudbu, skončí v depresi, pokud není opravdu nenáročný.
Já jinak nemám proti těm PC reprákům vůbec nic. Líbí se mi jako pěkný doplněk na stůl. V porovnání s plastovými šušňátky, která pamatuju z doby prvních 16bit Soundblasterů je to neskutečný pokrok. Jen každého varuju, ať si pořádně rozmyslí, na co přesně je chce.

Vzpomínám ještě na jedny své přátele. Paní - zpěvačka a muzikantka - si vyvzpomněla, že by chtěla doma muziku. Pán - technik, ale nemuzikant - šel a k DVD přehrávači dokoupil (tehdy za osm tisíc) aktivní 5.1 bedýnky Genius. Krásné, dřevěné, s dálkovým ovládáním.Paní si cosi pustila a za necelých deset minut prohlásila, že to jsou vyhozené peníze, protože neslyší vokály. Přitom o zvuku ví teoreticky kulový a mikrofonu říká myšák.

No a k tomu výkonu: Kolik myslíš, Petře, že asi taková 2.1 sestava má ve skutečnosti, když je celý tříkanálový koncák realizovaný jedním švábem na chladiči 5x10cm a je napájen 30VA transformátorkem se sekundárem 18V???? Na krabici je napsáno Total Power 800W. To je MNOHEM větší mystifikace, než kdybych já si napsal na pinďoura Total Lenght 15".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2011 14:38 

ransom: V tom případě nejde o model reproduktorové soustavy za 20 litrů, protože i Logitech Z-2300 za necelých bratru 5000 měl nejméně tři, nebo čtyři ty dvoukanálové šváby zmůstkované, obstojné (10mF) filtrace ve zdroji a ten výkon to opravdu mělo. Nevěřím že tam dnes dávají čtvrtku za čtyřnásobnou cenu. Jestli tu porovnáváte nějaký xindl za tisícovku, tak už ani nemuknu. Máte všichni pravdu.
Jinak ale můj názor nezlomíte.
Neznamená, že bych logitech někam cpal - mám ho sice rád, ale přesto si postavím 2.1 soustavu vlastní.

Thales:
Já nevěřím v žádnou teorii chaosu. Pokud by nebyl žádný normální důvod kupovat logitech, proč jsem poslední rok na stolech domácností neviděl nic jiného????

S výkonem to bude odvislé od modelu soustavy jak jsem psal ransomovi.
Design: můj osobní názor - všechno je to jeden velký hnus. Staré věci obvykle bývají v otřesném stavu a i zjev je hrozný. Nehledě na funkci. Výjímky jsou, ale u nových soustav to platí spíš obráceně. Popřípadě musíš udělat nějakou totální repasi, a to už pak není koupě 2.1 k pc, že....
Dálkové ovládání dnes umí ovládnout víceméně celý počítač, co to umí ještě si neumím představit, ale je to nabouchané elektronikou a technologií aby se to prodávalo.
Záruku těžko komentovat. Podstatné to bude především pro laika, a propojení také. Vše najde v krabici, a během vteřin vše běží. Je potřeba pochopit, že ne každý si kvůli instalování reprosoustavy poběží koupit pájku, cín, konektory, další montážní materiál, a učit se jak to spojit.
Zkrátka lidé mají různé potřeby, a umím si představit situace, kdy ten Logitech bude lepší neodmítnout. Přesto všecko samozřejmě uznávám, že zvuk, který z toho leze, je horší.
Jak je vidět, není to samojediná vlastnost, kterou lidé řeší. Také jsem si nemohl koupit za své peníze to nejrychlejší auto. Spotřeba, funkce, vzhled, užitek. U reproduktorů tomu svým způsobem nemůže být jinak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2011 19:14 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Ano lidé mají různé potřeby a každý je jiný. Kdyby tomu tak nebylo, tak existuje jeden výrobek - třeba jedna značka a typ toaleťáku a všichni by byli spokojení. Ale tomu tak není, takže dnes si každý může vybrat mezi 20 druhy toaletních papírů - jednovrstvé, dvouvrstvé, atd., recyklovaný papír..., barevné....s motivem.....

Každý si příjde na své a proto se taky ty výrobky prodávají. A kdo je úplný laik a audiu nerozumí, tak se nebude montovat do renovace Tesla reprosoustav, ten hold koupí hotový výrobek a samozřejmě je ve svém nitru potěšen jaký dobrý kup udělal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2011 19:44 

Kraj: ČR - Zlínský
Když jsme u těch 2.1 co tohle vyplatí se něco takového za takovou cenu ?
http://www.svethardware.cz/art_doc-0775 ... 79210.html

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]