Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reproduktory 2.1 k PC
PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 15:39 

Kraj: ČR - Plzeňský
Ahoj,

absolutně nic netuším o reprácích. Jen tak něco co jsem si přečetl na netu, na co je dobré dávat při výběru. Jde mi o koupi reproduktorů 2.1 k PC. Většinu času používám velký sluchátka KOSS, ale chci koupit něco do 1000,- ve chvíli kdy nemůžu mít na hlavě sluchátka nebo mám společnost Zároveň aby to mělo nějakej poměr cena/výkon/design. Vím, že se na to asi nekoukám jako profík z tohoto fóra, ale tohle jsou moje současné požadavky na reproduktory do jedné místnosti 5 x 4 metry.

Původně jsem si chtěl koupit tyhle, kde jsem našel rozumný výkon/cena a značku>>
http://www.pixmania.cz/cz/cz/5907558/ar ... -z313.html

Ale pak mě kamarád navedl na tyhle "dřevěné" Geniusy, o kterých vím, že je profíci neradi. Designově se mi hodí hodně, výkon/cena snad taky, ale bojím se té značky. Na netu ji všichni haní, přes to kamarád používá a prej hrajou dobře.>>
http://eshop.onlysoft.org/genius-repro- ... 32516.aspx

Prosím o radu. Díky moc!

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Rperoduktory 2.1 k PC
PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 16:51 
Řádný člen

Kraj:
Já si myslím že obojí je šmejd na jedno brdo jelikož za ty peníze nic co by se blížilo byť jen jedinému písmenu ze slova kvalitní vyrobit a distribuovat nejde. Ty geniusy alespoň nevypadají tak neuvěřitelně debilně. Nechceš raději zkusit nějaké normální reprobedny (které nebyly určené k PC) z bazaru?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 17:11 

:D :D jo nějakou takovou reakci jsem čekal. Vím, že lidem z tohoto forumu to musí přijít úplně jako z jiný planety. Samozřejmě domácí kino je v jiném pokoji. Pro mě je tohle místnost jako pracovna / "tělocvična". Tu muziku mám k práci, cvičení a nebo když mi někdo přijde, tak jako podkres. Jak říkám, jinak mám sluchátka. Chci to fakt levně. Jen nechci, aby mi to po roce bouchlo a aby to nechrčelo, že by mi to utrhlo uši.

Reproduktory z bazaru? :) není to o hubu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 17:48 
Řádný člen

Kraj:
Tak bazar je vždycky riziko ale pokud víš po čem jít a umíš sis tím poradit a máš také cit na prodávajícího (například inzeráty psané už podle psaného projevu debilem zásadně ignoruju) tak se to dá. Také je třeba počítat s tím že některé věci jsou typu dodělej si sám. Dá se tak ale za stejný nebo menší peníz než u komerce dostat dál. Není to ale cesta pro každého. Prostě se musíš rozhodnout jestli chceš kvalitu nebo šrot (to čemu říkáš domácí kino kvalita není) a jestli máš na to buď peníze abys to měl prakticky bezpracně nebo je nemáš a jsi ochotný a schopný s tím nějaký čas strávit a tu práci prostě odvést. Já za sebe mám jasno, většina lidí tady asi také. Nikdo ti ale nebude vyčítat když se zařadíš mezi prosté spotřebáky. Jen je pak smutné pozorovat když třeba 25 let staré bedny + údržba za menší cenu převálcují jak nic to co si koupíš v krámu za vyšší cenu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 17:52 

Já nevim jeslti je repro sestava na domácí kino za 10 tisíc šrot nebo ne. Ale vim, že prostě do tý mojí pracovny nechci víc investovat. Nejspíš tady v tom zůstanu jako spotřebák. Budu na tom pouštět mp3 z kompu, z kompu, kde nemám samostatnou zvukovku. Asi tak. Chtěl jsem jen vědět, jestli to není úplná hrůza (když se vžiješ do mého pohledu). Třeba ty Geniusy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 18:07 
Řádný člen

Kraj:
Já to chápu. Nejsem žádná hájendista, jen se k tomu snažím přistupovat rozumně a vím že bych to takto prostě neřešil. Kdybych byl na tvém místě zkusil bych prolézt bazary a hledat tzv. "studiové monitory". Ano je to dražší ale většinou se k tomu lidé chovají slušně takže není důvod se bát a kvalita je nepochybně vyšší než u těch PC šrotů i když je to "jen" 2.0 a ne 2.1. K tomu tě ale asi nepřesvědčím. I když se snažím sebevíce tak to co ty chceš koupit je prostě hluboce pod úrovní kterou by šlo nazvat minimální. Myslím to upřímně a opravdu nemám potřebu tě nějak ponižovat nebo se vytahovat.

(DK za desítku tu raději řešit nebudeme)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 18:15 

:D :D no jo no. Já ti rozumím. Já zase dělám do vizuálna a jako koníček mobilní zařízení a tablety. Jinde bych byl člověkem na tvém místě, kterej se nespokojí s ničím podobným ani jako minimem v obou z těchto oblastí.... já si nastavil laťku litr a nechtěl jsem ji zbytečně překračovat. Sluchátka mám sice taky něco přes litr, ale vím, že bys mi je taky omlátil o hlavu :)

Vemem to konstruktivně. Když přivřeš všechny oči i ty kuří, co máš a udržíš v sobě oběd... jaký bys mi doporučil z těchto dvou? Někdy jsem četl, že 60db je málo. Že alespoń 85 (s ohledem na mou "úroveň"). Taky jsem někde slyšel, že 2.1 kolikrát v téhle kategorii není třeba, že stačí 2.0 i na basy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 21:26 
Řádný člen

Kraj:
Jeden šmejd větší než druhý tak co já vím třeba tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73904

Je to výběr mezi:

zlozlozlozlozlozlozlozlozlozlozlozlo
a
zlozlozlozlozlozlozlozlozlozlozlozlozlo

Jak říkám udělal bych to úplně jinak.

Naposledy upravil Thales dne 12 srp 2011 21:28, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 21:28 

Ok. Díky za radu. A mohu vědět, jen ze zajímavosti v čem je tohle pro tebe "lepší" než ty druhý shity co sem vybral já? :) Já jen, abych věděl, kde byla chyba (když pominu fakt, že sem začal o několik tisíc níž, než bych měl)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 21:35 
Řádný člen

Kraj:
Bude to znít směšně ale protože to nevypadá jako by to navrhovala nějaká pyča designérská. Je to z lisovaného papíru a ne z tenkostěnného plastu který zní opravdu otřesně. Takže ze zel typu tlustý papír versus tenkostěnný rezonující plast vyhrává papír. Před pseudovýškáčem je jakýsi difuzér nebo co to je takže by to nemuselo tak ječet. Jinak chyba ve tvém výběru není, takto to v této kategorii brát nelze. je to jeden a ten samý šmejd jen je jednou natřený nazeleno a podruhé načerno.

Já bych zkusil třeba tohle ale není to aktivní. Zato to vypadá že v tom je něco co vypadá skoro i jako reproduktor a nějaký zes by se k tomu už určitě našel.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84901

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 22:00 

Geniusy většinou na ucho zní obstojněji, Logitech má o cosi kvalitnější vnitřnosti, každopádně pořád to nesplňuje základní kritéria snad čehokoli, takže to zdráhání se před jakoukoli odpovědí je namístě. Asi bych koukal po co nejvyšších modelech Geniusu ve stereu - 2.0

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 22:03 

Takže myslíte, že bude 2.0 v tomto případě lepší řešení než 2.1?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 22:06 

Ano, 2.0 jsou v takovém případě o cosi lepší. Hlavně to plní funkci reproduktoru víc, protože ze stolu do hlavy vyzařuje poněkud víc informací než ty mikrosatelity z 2.1 :idea:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 22:14 

http://www.alza.cz/genius-sp-hf2-0-1800 ... 148818.htm ??

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 22:47 

Ne, nemůžu je přímo doporučit. Neslyšel jsem je. Mohu je pouze upřednostnit před 2.1, které nemají nejmenší šanci obstojně fungovat, kdežto toto ano - maximálně to tu šanci promrhá, ale to už nemůžu vědět). Radši bych koukal po jednoreproduktorovém řešení pro středobasy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 23:03 

http://www.eo.cz/RG2166321414990-speake ... 1201a.html ?? Jen chci, aby mi někdo tak nějak kejvnul a neřek přímo "nedoporučuju".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2011 04:56 

To už bych z mého pohledu bral, ale má to jenom 4" středobasový měnič. To si toho moc neužiješ. bude málo výkonu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2011 22:55 

Kraj: SR - Žilinský
petr, určite mu to postačí, ale to s tým subwooferom čo písal úplne na začiatku asi zabasuje viac nie?

EDIT: keď sa tak pozerám, ten subwoofer je dosť malý,(myslel som že to bude napr. ako Logitech X-530 kde subwoofer už zahrá celkom nízko na tú veľkosť) ,ale ten malý som počul a to čo z neho vychádza je úplne nanič..
Ale, pri logitechoch aspon neklamú s rozsahom, kde píšu od 48hz, ale genius tam má od 20hz

Naposledy upravil MAZO dne 13 srp 2011 23:00, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2011 22:58 

Jistě. Co vlastně od nás chceš slyšet? Nic z toho není použitelné, každé trochu jinak.
Jestli chceš kejvnout na nějakou sračku, tak ukaž, kejvnu ať je to odbyté :idea: .
Opravdu to nemá žádný smysl....
Za ty peníze ať si skočí na čumendu do bordelu, nebo slečně koupí večeři. Hudba se z toho udělat nedá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2011 23:03 

Kraj: SR - Žilinský
určite to bude mať lepšie ako ja momentálne: 2.0 ARZ 4608 položené vedla monitoru a zapojené do slúchadlového výstupu.. pre ostatných členov rodiny to stačí ako zvuk k pc.. ale ked ja chcem riadny zvuk tak si ŠETRNE pustím k tomu ARN 8604 živený 200w :) (iný zosilňovač nemám, mám len tento s ktorým aj ozvučujem)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]