Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Subwoofer pod RCF TT25
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 15:57 

Kraj: ČR - Olomoucký
Zdravím Vás pánové, stavěl někdo z Vás basovky pod aktivky RCF TT25?
Můžete mi někdo doporučit po čem se poohlédnout? Hrát to bude multižánr, ale převážně bigbít..

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Subwoofer pod RCF TT25
PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 16:38 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Středočeský
o tom dost silně pochybuji, proč si k nim nepořídíš aktivky?
přijde mi nelogické kombinovat tak ukrutnou bednu jako je tt25 s pasivníma basovkama :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 17:29 

Asi kvůli ceně...

Na bigbít se nabízí ClassA. Případně klasika - 18" v bassreflexu. Nebo třeba kopie SB1000 od EAW. A když bys chtěl něco trošku exotického tak tapped horny. Máš-li zájem tak vše z nabízených beden je možné u mě nechat vyrobit, více info na mém webu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 19:00 

Chtěl bych buď něco jako dva kusy RCF TT28, nebo 1ks TTS56(ten raději) jsou samozřejmě aktivní verze.
S třema aktivníma basovkama 1000W/134db na stranu je to tak akorát, ideální 4ks na stranu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 19:05 
Zabanovaný

myslim, že se na ty dvěTT28 vyplatí našetřit, co jsem poznal, tak dvě i tři MT18 jsou pod jednu TT25 málo.
pak už se ty TT28 nezdají až tak drahé, spočítej si to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 20:34 

mám jen strach že dvě TTS 28 to taky nedají, když to nedá 6basovek RCF o 1000w, ta TTS56 to už vytlačí..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 23:40 

Co za techno posloucháte, a co u toho hulíte? :lol:
Jistě je to věc osobního názoru, ale to už tedy musí být pruda :-)

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 srp 2011 23:59 

Postavit aktivky by byl docela problém, jelikož neexistují použitelné moduly dostupné pro normální lidi...

TTS28 mají nevýhodu ve slabém zesilovači, sneslo by to o 1-1,5kW víc. Tohle byl problém většiny aktivních basovek, teď už konečně na to přišli, že to chce nějaký výkon navíc.
Kromě TTS56 by stálo za úvahu TTS36.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 03:31 
Zabanovaný

se dvěma TTS28 jsem je párkrát slyšel a zdálo se, že dobrý.

Petře, ty máš s TT25 nějakou zkušenost?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 09:05 

Je pravda že TTS28 je fakt asi slabá jak píše Martin S, Martin 77 je mohl slyšet na styl hudby kde to mohlo stačit. O TTS36 jsem také uvažoval, jenže když už půjdu do takových oblud tak se nabízí možnost rentovat a to jen u modelu tts56.
Klidně bych se nebál jít do pasivek od Martina, ale ztrácím možnost rentovat a případný další prodej "no name" boxů je velmi těžký(s prominutím)..
Pro Petra: nic nehulíme a techno nikdo hrát nebude, prostě ta aktivka hodně tlačí a jen tak nějaká basovka to neuhraje...
Každopádně díky za info a kdyby měl nějaký nápad, sem s ním :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 09:15 

Martin77: nikoli. Rozhodně ne větší než ty. Slyšel jsem tato hovádka v aktivu na prodance demoakci. Hraje to moc, což o to, ale zkrátka mám jiný názor na basy.
Myslím si, že tři slušně živené 18" ve správných bednách rozhodně není "málo".
Myslím si také, že při určité reprodukci není nenormální použít basovek víc, ale rozhodně bych to nikomu neradil jako nějaký standard.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 09:33 
Zabanovaný

Petře. já je měl tři měsíce pújčené od kamaráda co zrovna marodil, odzvučil s nimi 12 akcí(10 live a 2 dj) a povím ti, že dvě, někdy i tři 1kw basovky na stranu jsou k nim málo, to se musí vidět, slyšet, nějaká tvoje praxí nepodložená teorie je v tomhle případě (jako obvykle) k ničemu.

neber to zle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 13:26 

Za minulý měsíc jsem na sestavě tt25 a tts28 (oboje aktivky, jedna na straně) udělal 4 kapely, country/folk i rokec, vrchy hrají výborně, basy dobře, ale jedna tt28 je pod jednu tt25 málo, resp. když jsem to poslal do clipu, tak vršek měl trochu převahu nad basovkou, ale hádám, že dvě tt28 pod jednu tt25 budou zase moc, tak nevím, co bych ti poradil, jestli máš 6 ks 18", tak ještě přikup 2 ks, to by vyšlo nejlevněji.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 14:12 

Siga: to máš bohužel pravdu, ale nemyslím že je to až tak horké. Já se neustále snažím o to aby to nebyli jen nějaké "no name" ale "MS sound", vybudovat značku nějaký ten čas trvá, daří se mi to myslím docela slušně, ale jde to pomalu. Přecházím na výrobu sériových modelů reproboxů, zakázková výroba jen už opravdu okrajově.

Že by dvě TTS28 pod jedu TT25 bylo moc si nemyslím, spíš bych řekl tak akorát. Sice jsem TTS28 slyšel jen na DEMU, ale musím říct že mě vůbec neoslovily. TTS56 si bohužel nemůžu nějak vybavit jak hrála.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 15:49 
Řádný člen

Kraj:
Martin S:
Co znamená sériová výroba? 40ks/měsíc nebo to, že když něco budeš stavět, tak pořád dokola ty samé typy ozvučnic ? :-)

Z praxe: Zákazník chce nechat postavit bednu, já mu nabídnu za 10tis "sériovku" v koberci, osazenou Eminencí a za 12tis na míru ušitou bednu, BC/RCF s rok větší zárukou, v exkluzivním laku,.. :) Co si zákazník vybere?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 15:50 

Sestav TT25A + S2000 jsem dodal asi 5. Je to klasická sestava basovka a satelit na distanční tyči. Majitel většinou aktivky již měl, S2000 ji s přehledem přehraje (pohon s PL380). Je to taková sestava na lehčí bigbít pro 200lidí, k naložení do vozíku nebo malé dodávky.
Na vánoce budou u mě k mání "konkurenční" verze aktivek , třeba k té TT25A s osazením 15"+1,4" , ve verzích 60x40 a 90x40st. Výkon zesilovačů, dle měření je 1500W a 500W do 8mi ohmů. Duální procesing - nezávislá procesorová cesta třeba pro subbasy, ovládání přes USB nebo Ethernet z PC. Totéž u aktivního koaxiálního monitoru, jen menší výkon.
Pohon od jednoho solidního severského výrobce zesilovačů.

P.S.:Omlouvám se za promo,ale začnu "bohatnout",až těch beden prodám tak 50 - je to trochu zoufalý příspěvek udržet v ČR nějakou průmyslovou tradici.Nerad bych se dočkal doby,kdy nás Číňani budou jezdit učit letovat a my budeme národ ekonomů,právníků,aktivistů a skladníků. A a jestli to nastane,tak doufám,že tou dobou budu smažit bigbít v pekle :lol:

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 15:52 
Zabanovaný

to zní moc dobře, jaké budou ceny ?
zesilovače ICE?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 16:27 

jmalyska: Především to znamená nabízet už odladěné bedny s těmi reproduktory, které tam jsou určeny. Prostě žádné polotovary. Třeba MH850 - http://www.ms-sound.cz/album/ms-sound-m ... g0805-jpg1, jen bude s jinou hornou. Výrobu "na sklad" zatím nechystám, asi až časem u nejprodávanějších modelů. Časem na web přibudou datasheety.
Co si zákazník koupí? Záleží jaké zákazníky máš, já s radostí zjišťuji, že si zákazníci raději nějakou tu kačku připlatí. Samozřejmě jsou tací, pro které je to moc i za ten koberec a Eminenci, ale pro ty zbývá už tak ten Omnitronik a spol. Pokud máš další dotazy, tak prosím SZ, ať to tady Sigovi nezasíráme téma.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 srp 2011 16:32 

Ceny budou a hlavně musí být o desítky tisíc míň než u "konkurence".
Výrobce zesilovače a DSP zatím neuvedu, jsou to tzv. riderové firmy z profi.Nechci,aby jim tam začaly chodit maily ,že by taky někdo v ČR nějaký OEM modulek. Já jsem si to vydyndal osobní návštěvou a ukázkou toho ,do čeho jejich výrobek namontuji. I tak si musíte koupit kompletní vývojový kit a nějaké to minimální množství.Celá legrace stojí pár tisíc Euro, které taky mohou být tak trochu vyhozené z okna.Než to pustím dál musím zařídit i takovou maličkost jako je servis, záruční i pozáruční.Když za 5 let někomu bedna klekne,tak D zesilovač nebo DSP , mu nějaký kutil neopraví....

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2011 16:24 
Řádný člen

Kraj:
Martine, tak držím palce. Já měl kdysi taky takový nápad, ale nerealizoval jsem ho (snad jsem udělal dobře)
Petr V. - Už se těším až bude něco na světě. Ikdyž jsem kutil Tim a přes elektro dělám, stolařina mi jde, pořád je to koníček... Kdybych to dělal na živnost a v profi scéně, šel bych koupit něco značkového a když né, tak alespoň nějaké hooodně dobré bedny, což TY si osobně myslím, že děláš. Ikdyž MS sound vypadají taky dobře. Ale design je design, důležitý je obsah bedny a naladění - na prd bedna jak eaw a uvnitř xtronik :)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]