Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: zosilovač 2.1
PříspěvekNapsal: 24 črc 2011 15:23 

Potreboval by som schemu neakeho osvedceneho zapojenia sustavy 2.1. plosny spoj zo strany medi a suciastok, zoznam suciastok a vlastne vsetky veci co mi k tomu treba vediet aby som to vedel zostavit.. vykonovo by to mohlo byt tak do 100wattov..ak ste uz niekto nieco take robili tak budem vdacny za info.. :)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: zosilovač 2.1
PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 21:15 
Řádný člen

Kraj:
A aby ti to někdo vyrobil, přijel k tobě domů zapojit do zásuvky a ještě za to poděkoval nechceš?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 22:35 

nechcem robit neosvedcene veci takze ak si nieco take uz robil a funguje to tak neviem preco by si to nemohol sharovat.. ak si nerobil tak to jednoducho nekomentuj..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 22:55 

Když dva dělají totéž, není to totéž.
Pokud nemáš nějaké hlubší vědomosti o elektronice, praxi, a nemáš zmáklé pájení, sebelepší návod skončí polofunkční nebo úplně nefunkční prasečinou. Jelikož bude zesilovač napájený ze sítě 230V, měl bys na to mít i vyhlášku 50/par6-7 abys to mohl provést bez dozoru, takže ač to Thales nenapsal zrovna nejpříjemněji - ne, nic takového není, a s tvým přístupem ti nikdo nic takového nebude chtít dát snad ani za peníze. Jednoduše proto, že bude záhy očekávat nějakou reklamaci s vinou na straně zákazníka.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 črc 2011 23:04 

mam tu este jednu temu kde hladam kvalitnejsi reproduktor do subwoofra..rsp. sa tam uz skor riesi zosilnovac.. sub. je tam na viacerych obrazkoch a robil som si ho cely sam.. zda sa ti ze je to uplne nefunkcna alebo polofunkcna prasacina? sice mi nemusite verit ja to chapem.. a uznavam tiez ze ten prispevok som napisal trochu zhurta.. urcite tu nechcem rozbiehat neake hadky alebo podobne.. no zrejme si budem musiet kupit skladacku ak najdem alebo to jednocho hladat inde..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2011 09:44 

Máš snad dojem, že by mělo smysl funkční věc nějak dál upravovat nebo měnit tak jak to děláš teď?
Plánky na úspěch v jakémkoli oboru lidské činnosti neleží nikde na ulici nebo na google....
Ten plošňák má plno docela hrubých závad, které sice nebrání momentální funkci, ale utvrzují mě, že se musíš ještě učit a začít chovat k elektrice (někdy životu nebezpečné) dost jinak.

2.1 řešení hledám také, a nejen já, a zatím jsme nic kloudného dokupy nedali. Prostě není na trhu nic uspokojivého.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2011 10:10 

pokial mas nieco vzdy je tam co vylepsovat.. a moze to byt predstav si aj funkcne.. a ja to chcem mat o nieco kvalitnejsie.. a ten plosak ma neake chyby no ja som spravil vsetko spravne podla materialu ktory som mal a ked som to letoval mal som 16rokov.. dodrbavas ma tu ako keby si ma poznal chlape.. fakt radsej pokial mas opravnenie tutu temu kludne vymaz pretoze nepotrebujem dalsie reci o tom ako nieco neviem.. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2011 10:24 

banshee, tady to neni klub převýchovy a osobních útoků. Nikoho takové věci nezajímají.
Miřme víc technicky. Je jedno, jestli někdo dělá špatně a je mu deset nebo padesát, nás zajímá ten technický fakt, že to opravdu je nedobře. Nedobře = problém, úraz. To samozřejmě nechceme.
Nechceme to tak moc, že ani pro sebe nemáme žádné kloudné ověřené řešení, a pokud ho někdo "nevalně" okopíruje, nemůže to být dobře už vůbec.
Promiň, že tu píšu články a neporadím vlastně nic, ale ono je to nekdy lepší, než radit a nepomoci.
Doporučím stavebnice z aldax.cz. Něco to stojí, ale když se to dobře smontuje, také to za to stojí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 črc 2011 23:22 
Řádný člen

Kraj:
Ono ne že by nic 2.1 nebylo, jen to není jako jednodeskové řešení jako na stříbrném podnose. Jsoun prostě moduly které je třeba sestavit, případně mírně upravit. A to je ten problém, to se podle návodu dělat nedá protože každý má jiné potřeby a nároky a aby mohl člověk své potřeby promítnout do konkrétního technického řešení musí o tom něco vědět. Podívej já ti tu můžu navrhnout dle mého vědomí a svědomí celkem dobře použitelnou konfiguraci a po mě přijde někdo jiný a řekne že by to řešil jinak. Na to má samozřejmě právo a klidně můžeme mít pravdu oba naráz. jak se pak rozhodneš když nebudeš mít nějakou vlastní představu? Navíc nikdo tu nebude popisovat nic do posledního šroubku jak to vyplývalo z toho tvého úvodu, kde si požadoval osvědčený návod. Takový návod skutečně není. Chceš tedy nasměrovat nebo ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 20:42 

Nasiel som jedno zapojenie ktore je na dvoch plosakoch - zdroj a zos. je overene a funkcne.. bohuzial netusim ako je to s kvalitou to sa dozviem az ked to spravim..momentalne na to nieje vela casu takze to bude este trvat.. potom vam to sem mozem hodit

mimochodom Petr Berka ak si zamerany technicky tak by si si podobne komentare citujem "utvrzují mě, že se musíš ještě učit a začít chovat k elektrice (někdy životu nebezpečné) dost jinak." mohol odpustit pretoze to nieje vobec zamerane technicky, je to zamerane na moju osobu a ako si sam napisal toto nieje klub prevychovy a osobnych utokov.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 22:34 

IbansheeI: Přečti si to prosím ještě jednou v celém kontextu. Nejdřív jsem z fotek shlédnul TU TECHNIKU v druhém tématu, na základě které jsem shledal, že to není dobře technicky řešeno, a pak jsem vynesl soud nad člověkem, který to dělal, a potřebuje další TECHNICKÉ VZDĚLÁNÍ aby to bylo technicky vpořádku, a neublížil si.
Proč to několik lidí ověřovalo, a nedobrali se kvality? Takovému konání nerozumím.

Já vím že je potřeba bránit si při každém náznaku neshody své ego. Jsem tím nasáklý, a dělám to nevědomky taky. Je ale potřeba si uvědomit, že jde o pomoc. V návodu ti totiž prostě nikdo nenapíše, že tě tvé chybné činy mohou připravit o ten přístroj, o zdraví nebo o život, když něco pokazíš. Podle zákona bez patřičných znalostí a oprávnění dle vyhlášky 50/5(6,7 bez dorzoru) to nemáš dělat, a kdokoli oprávněný tě k tomu bude ponoukat pak může nést vinu za následky nepoučeného a patřičně nevzdělaného bastliče.
Pan Malaník už by tě bral fošnou přes prsty a přes ústa, my máme poněkud strpení :-)
A ono to leckdy nefunguje ku spokojenosti ani když to všecko dodržíš, tak jak to má fungovat, když to nedodržíš....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 00:06 

sice som pisal ze tu nechcem rozvijat hadky.. ale ty mi vobec nerozumies... napisal si ze mieris technicky lenze v tomto topicu vobec nemieris technicky.. mieris na moju osobu (pritom ma vobec nepoznas,nevies ake mam vzdelanie,nevies kolko mam rokov,nevies aky som zrucny,nevies co robim) a omielas tu bezpecnost, vyhlasku, pána Malaníka, následky, vzdelanie.. nehnevaj sa ale z tvojich komentarov som sa nedozvedel dokopy nic uzitocneho..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 03:07 
Řádný člen

Kraj:
Tady máš nějaký takový základní zes na suba
http://zosilnovace.eu/Zosilnovac100W.htm

Zdroj bez trafa k tomu NZD9A50 (zdvojnásobit filtrační kapacitu)
http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/nzd ... zd9a99.htm

Tady máš základní zesilovač na satelity (2x)
http://zosilnovace.eu/UNI50.htm

Zdroj bez trafa k tomu NZD8A35 (zdvojnásobit filtrační kapacitu)
http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/nzd ... zd9a99.htm

Tady máš základní nastavitelnou výhybku
http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/fsn1269_fsn1212.htm

K tomu potřebuješ nějaký ten zdroj. Pokud si ho neumíš uplácat sám tak si pořiď raději verzi se zdrojem
http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/fsn2269.htm

Trafa si umíš sehnat nebo i ty ti mám hledat po eshopech? Alesopoň to bys mohl zkusit samostatně.

Když budeš chytrý nebudeš váhat zaplatit si nějaké drobné za dokumentaci k JPA50 místo UNI50 a k JPA100 místo UNI100 protože tam to máš na jedné desce i s ochranama, nehledně na to že to jsou kvalitnější zesilovače (byť mají stejný výkon).

Spokojený? To je asi tak to nejlevnější a nejobyčejnější co vyhovuje tvému nedostatečnému zadání. Zcela nepochybně z uvedených modulů lze sestavit funkční a bezproblémovou základní kombinaci. Jsem ale ochotný se vsadit že si na tom naběhneš a bude ti to přinejmenším bručet nebo dělat jinou neplechu. Neptej se mě proč jsem si tak jistý ale prostě jsem. A pak si budeš stěžovat že jsme ti tu blbě poradili nebo že je to krám a kdesi cosi. Už víš proč tu lidi neradi odpovídají na věci typu "... vlastne vsetky veci co mi k tomu treba vediet aby som to vedel zostavit.." ? Chce to trochu samostatnosti, chuti se učit a pokory. Tohle není automat na Snickersky kam hodíš minci, něco vypadne a ty to jen sežereš, je ti fuk jak se to vyrobilo a jak je možné že vůbec něco takového můžeš sníst.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 srp 2011 21:14 

urcite sa nebudem stazovat... toto je forum a komentare treba brat s dostatocnou rezervou.. nieje na to ziadna zaruka.. kazdopadne dakujem za rady thales..

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]