Mě tak napadlo dneska vyzkoušet změřit 8PE21 v 8 ohm a ME102-12 v 8 ohm jen tak orientačně tímto způsobem:
Mám doma zvukovku M-AUDIO Fast Track s 48V pro měřící mikrofon, ten mám od Behringeru.
Připojil jsem na výstup pro sluchátka konektor Jack mono a na něj napájel 2x1,5mm kabel lanko. Tyto lanka jsou propojovací vodiče k reproduktoru. Naučil jsem se obsluhovat tři software pro měření reproduktoru (HOLMImpulse, AudioNET Carma, EAW Smaart). No a nezbývalo než zapojit jeden reproduktor a měřit. Nastavení vstupní citlivosti na půlku, výstupní volume taktéž. Po ruce jsem měl voltmetr a ten mi měřil napětí od 0,7V do 1,4V střídavých při průchodu měřícího signálu. Jelikož to je měřák za 99kč, nemám jak ověřit a nastavit onen 1W. Navíc jsem měřil asi ve vzdálenosti 30cm (krátký kabel

) a v pokoji, reprák na židli a mikrofón jsme držel v ruce - byl jsme líný zajít si pro stojan. Výsledek není nejhorší, ale ani ne tak dobrý, aby mě uspokojil, proto jsem se rozhodl se tomuto dál věnovat a vymyslet to tak, abych měřil pokaždé stejně a výsledky byly objektivní. V hlavě už mám plán jak vymyslet bezodrazové měření. Jelikož jsou signály tak rychlé, že není možno na dané frekvenci snímat jeho odraz, nebude nutno stavět obrovskou komoru...
V příloze ukázka měření z Prodance a moje... a graf mých Philips pc sluchátek za 149kč z tesca

Snad časem budu mít ještě více podobné grafy.