Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Supraphon RK15
PříspěvekNapsal: 25 dub 2011 20:41 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Příloha:
100_2287.jpg
Příloha:
100_2288.jpg
Příloha:
100_2289.jpg
Příloha:
100_2294.jpg
Příloha:
100_2297.jpg
Dostal jsem dnes pár pěkně zachovalých RK15, co se kdysi dávaly k některým litovelským gramofonům. Přestože používaly na svou dobu výborné reproduktory, bylo to jinak konstrukčně docela pokažené: ARZ-ka hrají nejlépe ve dvaceti litrech - ani víc, ani míň. Bedna, jinak docela tuhá, je naprosto znehodnocená vlající zadní stěnou chycenou šesti šroubky. Výška je oddělená jen 4mikro krabicovým kondem - mám odzkoušeno, že s nijak nedolaďovanou výhybkou na 2600 Hz a zatlumeným ARVčkem o 2dB hraje tahle kombinace reproduktorů nesrovnatelně líp. Vnitřek je tlumený jen po stěnách.

Reproduktory jsou ve velmi dobrém stavu, pokud pominu, že ARZka mají závěs tak zatuhlý, že se po vychýlení membrány vracejí jako s hydraulickým tlumičem. Mám radost ze starého provedení ARVček, která mají potenciál hrát prostě kouzelně. Bedýnky mají jen pár škrábnutí na laku (pokud pominu šetrně vrtané dírky na zadní straně, byly chycené na elegantní stojánky z drátu), brokát na předku krásný, skoro jak nový. A hlavně - hrají.

Takže dávám hlasovat: Buď restaurace do přesně původního stavu, nebo přestavba. Přestavbou bych myslel zrestaurovat kisny a osadit reproduktory, kterým udělá dobře těch 15 litrů (mám tu ARN567 nebo docela povedené papírové středobasy z výprodeje od Dexonu). S ARZky bych si pro radost udělal větší, dobře vyladěné bedýnky a pak se s Vámi podělil o výsledek.

Za lehký tuning 1PF06708 jsem tu dostal nedávno pěkně vynadáno, tak už se těším, jak se do mě pustíte.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Supraphon RK15
PříspěvekNapsal: 25 dub 2011 23:28 

Kraj: ČR - Olomoucký
Cokoli, jen né koberec :)

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 dub 2011 07:54 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Byl bych pro zachování původního stavu a teda repasi provedl pouze ve výhybce, kabeláži dále bych zkusil Martinovu osvedčenou metodu na závěsy membrán basáků, ozvučnici zpevnit a popř. vyčistit krycí tkaninu a obnovit lak. Víc bych s tím nedělal. Hlavně ten koberec ne, to je fakt. :lol:

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 dub 2011 09:35 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Zadné steny sa v prípade potreby dajú vymeniť za iné, vypílené z pevnejšieho materiálu. Žiadny problém. No ak by si to spravil, tak potom skús na ne aj tie výrobné štítky nejako šetrne premiestniť.
Čo sa týka vnútra, som tiež za pôvodný stav. ARN 567 by som tam nedával. Jednak poškodíš bedňu a 15 litrov je už preň moc. ARZ sa ešte v tých 15 litroch uživí a je vždy lepšie, ak je veľký basák v menšom objeme, než keď malý basák plandá vo veľkom objeme.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 dub 2011 17:35 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Kalvoj:
Člověče, neměl ty's v dětství nějaký traumatizující zážitek s kobercem? :lol:
Tedy, já koberec použil asi tak třikrát v životě, protože do PA nedělám, ale jsem v pokušení ti sem lípnout nafocené pokobercované bedýnky, které mám v dílně v práci. Jsou ze zcela zničených RK15tek mého švagra, který je technický analfabet, zato výtvarně nadaný. Jak ten se na nich podepsal, to se nedá vypovědět. Nic jiného se s nimi už dělat nedalo. Ale repráky z nich jsem bohudík zachoval a slouží jinde.

Viper:
Na závěsu budu dělat dnes, dělám to vždycky.

Ciplox:
Vím, vyztužoval jsem podobně odbyté bedny několikrát. Většinou stačí vzpěra mezi přední a zadní stěnou. Z patnácti litrů se udělá deset tak, že se na zadní stěnu nebo na dno zevnitř přilepí kostka polystyrenu. No a k montáži ARN567 na větší díru mám od zámečníka mezikruží z 1,5mm plechu. Nemusí se vůbec nic ničit, dokonce to udrží původní šroubky. Dával jsem to tak jednou do vypálených dederonských beden.

Všichni: Nebojte, vzhledově na to vůbec nechci sahat, jsou tak pěkné, že by to bylo škoda. A myslím, že nakonec dodělám jen výztuhy a výhybku. Na větší akci jsem děsně línej.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]