Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Studiomix 130 - připojení repro
PříspěvekNapsal: 15 úno 2011 18:03 

Kraj: ČR - Středočeský
Děkuji a mohu se zeptat na kolik by ta oprava zhruba vyšla? A ty 4 štroubky drží to celé i s trafy nebo se pletu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2011 22:11 

Kraj: ČR - Zlínský
Nevím, co všechno je tam v prdeli, takže těžko můžu odhadnout, kolik to bude celé stát. Ke koncovému stupni vedou dva dráty-modrý a červený, to je napájení mixážní části /poznač si to na pájecích bodech červeným a modrým lihovým fixem/ a pak jeden stíněný kabel, což je výstup ze sumární jednotky mixážní části, ten je lépe odpájet na sumární jednotce. Celý koncový stupeň i se zadním panelem opravdu drží jen ty čtyři šroubky M3. Perfektně si poznač, co kam patří připájet, protože jestli se potom spleteš, tak to bude další průser. Můj mail je lemal@volny.cz, napiš mi a já ti do mailu vložím moji adresu. Nebo běž na stránku http://www.electronicservis.cz a tam je adresa i s telefony a pokyny, jak to zabalit, aby to pošta nerozbila.
To je moje nabídka, nic víc pro Tebe tady asi nikdo neudělá. Ten mix má svoji cenu, je to výborné třeba do zkušebny nebo i na zpěv pro nějakou country kapelu apod. Nedávno jsem právě jedné pětičlenné country partě dával dokupy právě tento Studiomix 130 a ti kluci s tím velmi úspěšně a hodně hlasitě zvučí i poměrně velké sály-dlužno ale podotknout, že mají poměrně dobré a citlivé bedny /Forte Vocal 60, jestli to někomu něco říká/. On ten přístroj je totiž konstruován ještě na 220V a dneska máme běžně v síti 235V, takže výkon toho aparátku se pohybuje okolo 145W/8ohm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2011 10:46 

Reprobedny Forte 60 vocal mám ted doma ale představa že do nich peru 145 w mě děsí oni hrají tak pěkně už na malej výkon.Taky by jsem s nima chtěl zkusit hrát zpěvy něco jako spiritual no uvidíme každopádně bych je nerad odpravil tak jak je to s tím výkonem na zadní straně je něco jiného

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 srp 2011 11:34 

Jinak jestli ještě shání ježky tak jsou k mání na adresse :Petr Svoboda Radio-elektro vetešnictví Praha 2 Melounová 2 má i svoje webovky a když příjdeš do jeho krámku tak jse nestačíš divit co tam má za věci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2011 08:59 

Kraj: ČR - Zlínský
Jmenovitý výkon toho mixu byl při bývalých 220V nějakých 100-110W, dneska máme v síti 230-240V, takže výkon toho konce stoupne až na těch zhruba 145W, pokud jsou v konci dobře spárované tranzistory a s velkou betou /minimálně 100 při 5V-4A/, tak ten konec dává při současném síťovém napětí až 160W.
O bedny Forte Vocal 60 není třeba se bát, každá z nich beze škody snáší 60-70W, takže při dobrém impedančním přizpůsobení k tomu mixu /např. dvě 8R bedny v sérii na 15R výstup, případně dvě 32R bedny paralelně na 15R výstup, tedy do každé zásuvky jedna / se těm bednám nemá co stát.
Upozorňuju ještě na fakt, že výstupní trafo má jen jedno sekundární vinutí 8R-15R-100V a dvě výstupní zásuvky jsou zapojeny paralelně, takže pokud budeš mít dvě 8R Forte Vocal, tak sériové propojení musíš udělat externě.
Forte Vocal 60 jsou výborné na zpěv a nástroje krom basy, basy z těch beden prostě nedostaneš.
Já jsem si udělal takovou maxiverzi Vocalek, je v tom v každé 18ks ARO689 napráskaných co nejtěsněji vedle sebe a uprostřed je výškáč Selenium DT150. Je to udělané z březové překližky se smrkovými výztuhami a vytlumené Rotaflexem. Výsledná citlivost v ose je změřená 108dB/W/m, takže i s upraveným Transiwattem 120 na 2x100W se s tím dá dělat neskutečnej kravál. Plánuju do nich vestavět SPM250 a zbavit se tak tahání racku se zesilovači, když se zvučí nějaká nenáročná akce.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]