Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 07:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 30 led 2011 11:44 
Řádný člen

Kraj:
Ahoj,
no jelikož dělám 6ks, asi to hodím do koberce, ale láká mě varianta strukturovaného laku... Sám ho ale udělat neumím a nemám k tomu dispozice a ještě jsem nezjišťoval, kdo z okolí Přerova/Olomouce by mi to udělal. Tím teď dávám veřejnou poptávku. Nabídky přes SZ.

Plánek ozvučnice už mám nakreslený, zkusím dodat... :) Je to šikovně malá bedýnka a hraje fest.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2011 12:02 

Kraj: ČR - Olomoucký
Já se na jaře strukturovaným lakem budu zabývat a stříkat svoje bedny. Pokud by se to povedlo a tobě líbilo snad by nebyl problém nějak vypomoci.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2011 13:27 

jmalyska: a kde je tvoje Line Array? Jednou si mě nabudil a teď nic...

Popřemýšlej nad bassreflexem, je to bohužel tak, ale většina reproduktorů je dnes navrhována a vyráběna s tím, že půjdou do bassreflexové ozvučnice, uzavřenou se můžeš dovolit ještě tak s betou/deltou apod., no dejme tomu. Pokud bassreflex vhodně naladíš (plácnu třeba 55 Hz), tak si nad laděným zmenšíš výchylku a zkreslení, zvětšíš akustický tlak a vhodně natáhneš frekvenční charakteristiku směrem dolů (skoro zadarmo zvýšíš citlivost pod 100 Hz), negativa pod laděním rezonátoru tě nemusí příliš zajímat, protože jako každý chytrý zvukař použiješ na monitory HPFko třeba na 50 Hz a nepotřebný "subsonický" signál odřízneš. S uzavřenou ozvučnicí tam budeš mít pod 100 Hz díru a když bude chtít někdo kopák nebo basu do odposlechu, tak to z toho moc nevyleze.
Satelity, opět ta samá výhoda, většinou vyjde lépe, můžeš-li vrchy vs. basy dělit na 85 Hz než na 120 Hz.

edit: snad to zvýraznění není proti pravidlům audiowebu - chtěl jsem to udělat názorné. Jinak se samozřejmě zříkám veškeré odpovědnosti, pokud by ses rozhodl dát na mé doporučení, tak pouze na vlastní nebezpečí :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2011 18:53 

S tím zkreslením to není tak horké. Výchylka se nerovná veškeré zkreslení. Ber v úvahu, že bassreflex je především rezonátor, a to docela nedokonalý, leze z něj slušně jen sinus, a prolejzaj z něj ven jeho vlastní vyšší rezonance a středy ze zadní strany membrány. Zavřená ozvučnice tedy má opravdu smysl, pokud se zespoda správně "podepře" aby nechyběl dolní rozsah.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 led 2011 02:48 

Za prvé, jednak bude rozdíl, jestli bude mít uvedený reproduktor výchylku ve špičce kolem 60-70 Hz 7 mm (uzavřená ozvučnice) nebo 2-4 mm u správně udělaného bassreflexu a to porovnávám jen stejný příkon, ve výsledku může být rozdíl ještě vetší, protože citlivost ve verzi s bassreflexem bude mezi 70-100 Hz dejme tomu o 2 dB vyšší a tu tedy budeš muset u zavřené ozvučnice dohnat příkonem, prostě bassreflex je v tomto případě celkově výhodnější, než uzavřená ozvučnice.
Jestli chce někdo dělat monitor v uzavřené ozvučnici, tak je to možné ještě tak s deltou 15 apod.
To není hifi, i z té uzavřenky zpěv ještě vyleze, ale až budou chtít muzikanti namíchat do monitoru trochu kopáku a basy, tak to z těch 12" těžko vypadne i s použitím bassreflexu, u uzavřenky to bude ještě o něco horší, schválně se podívej na renomované výrobce a jejich odposlechy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 led 2011 06:07 

Já s tím moulo souhlasím, nemůžeš ale úplně smést ze stolu to co jsem pověděl já. To k tomu také patří, a nemůžeš se chlácholit menší výchylkou. Žádné rozumné LA nepotřebuje, aby satelity hrály pod plným plynem 55Hz. A naopak - pokud budeš pod plným tavit reproduktor s dlouhou cívkou v bassreflexu, a NEBUDE se dost hýbat, tak jí utavíš, protože se svým ne-pohybem jednoduše nebude chladit. Slušné reproduktory mají dnes své vlastní zkreslení velmi nízké, a při 130db není slyšet nic zajímavého (špatného) než průšvihy prostoru ve kterém se reprodukuje. Relevantní problém bude spíš dopplerův jev, když musí membrána vyzářit 60 i 2000Hz zároveň, a přesně proto si lidé často vybírají třípásmové bedny, kde se nejen toto eliminuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2011 23:28 
Řádný člen

Kraj:
Ahojky,
tak podotknu to, že bedna má 25litrů cca a to nepočítám odečtení repráku. KAždopádně 2ks již mám na hrubo postavené, ještě by šlo nějakou tu díru vyřezat. Hubert mi psal průměr 7cm délka 7cm, avšak když jsme asi z PD stáhl data do WinISD a dal simulaci 25l, vycházely mi údaje příliš nelichotivé, než jaké bych čekal.

Ohledně výchylky membrány, nedávno jsme si zase četl chytré knížky z dávných let (PRaxe zvukové techniky, Reproduktory a reprosoustavy,...) a mám takový pocit, že v uzavřené= ozvučnici je výchylka membrány naopak menší, než v bassreflexu.
Ohledně zvuku do monitoru, na monitoring bicích bude k tomuto odposlechu subík s 15" (momentálně se monitorovat bicí nebudou, není potřeba). Basa má své kombo (linkou pak do PA), klapky mají jen sebe v monitoru, el.kytara má kombo (snímaní mikrofonem do pa), takže do odposlechu polezou asi jen zpěvy, ev. akustická kytara a nástroje ležící mimo basové pásmo (trubka, housle) - ale takové v kapele nemáme.

Samozřejmě, že by nebylo na škodu aby bedna byla "rovná" až na 50Hz, ale já uvažuji tak, že kdyby se s tou bednou jelo na menší akce jako bedna do PA a pod to subík, stejně to bude od spodků ořezáno.

Jiná věc by byla, kdybych s tím mohl někam zajed na konkrétní měření, zatím nejsme s nikým v kontaktu, kdo z okolí Olomouce/Přerov/Prostějov to tady dělá.

Moulo, neboj se, zatím jsou LA (no teda spíše dvoupásmovka s dvěma 10" a dvěma 1" s velice úzkým vyzařovacím úhlem vhodným k zavěšení více beden pod sebe na stranu) ve fázi toho, že pomalu nakupuju repráky, nyní mám na 1ks bedny. Až budou repráky alespoň na 4ks, postavím k tomu ozvučnice, neb teď stavím ty monitory, následně hned budu ze 4ks subbasu dělůat 2x18 ať jsou jen 2ks ozvučnic,....
Vše je na financích a my teď v kapele musíme pořídit nový mix za 32tis, pak nový multipár. chjo, práce a práce a těch peněz že.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2011 23:30 
Řádný člen

Kraj:
moula: jinak samozřejmě vím, jak funguje bassreflex a proč tam je a co má a nemá dělat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2011 11:10 

Není to tak, v určitém okolí naladění rezonátoru je výchylka menší, kus pod ladění se prudce zvyšuje, kus nad laděným se dostane na hodnotu dejme tomu jako u zavřenky, vhodným naladěním bassreflexu si můžeš pomoci, vyloženě nevhodným výsledek i pokazit, zkus si to v něčem nasimulovat a uvidíš, takhle dole moc nezměříš, ale bassreflex se dá nasimulovat docela přesně.

Třeba se ti to rozjede a budeš jezdit více kapel, já mam taky jeden den folk a country (a do odposlechů neteče nic) a druhý den elektro-bigbít kapelu s bicíma ze synťáku - takže jim je musíš poslat do odposlechů nahlas a tak, aby z toho vylezli i ty basy a je hotovo, do monitorů toho pošleš skoro víc než do předků.

Měření tam dělá třeba Michal Flora (Přerov), což je člověk, který tomu (na rozdíl ode mě) rozumí, a to jak elektroakustice, tak zvukařině, takových v ČR moc není. Třeba ti pomůže se zvukovody, riggingem a flytracky, ono totiž udělat přesný závěsný a úhlovatelný hardware pro LA, který bude jednak fungovat a druhak vyhovovat bezpečnostním požadavkům, není jednoduché.

32 tis, to nic není, kup si jetý věci, já třeba nedávno prodával malý párák (na bubnu, 35 m, 17+5, patice wieland + rozplet) za 5000,-, nikdo ho nechtěl, tak jsem si řekl, že si ho nechám na pankáče :) dívej se po bazarech, všichni přecházejí na digitály a tohodle se zbavují, na prodancu pár lidí prodávalo yamahu ga 32/12, za 25 000,- apod.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 úno 2011 22:02 

Kraj: ČR - Jihočeský
Dneska jsem téměř dodělal repráky do dílny ARS 1038.Nekamenujte mě za ten koberec,lak se vypovedl(vypadalo to otřesně).Hrajou hezky vyrovnaně a čistě na to ,že je poháním TW 44 Juniorem.Nestály mě nic,všechno bylo doma,akorát práci a čas.Ještě chybí nějaké ty grily.Do dílny dostačující zvuk.Pár fotek bedínek:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 úno 2011 10:36 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Mi se ty bedýnky zdaj vcelku pěkny, do dílny bych řekl až moc dobry. ;) Ovšem ten koberec bych si do dílny nedal kvůli vyšší prašnosti, bude to časem vypadat asi dost škaredě. Osobně kdybych zmršil lak, raději bych šel do tapety nebo když je to do dílny, stříknul na černo...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2011 19:06 

Kraj: ČR - Středočeský
A ja sem si k satelitum Delta12 LF + D220ti konečne dodělal aktivni subwoofer. Osazené to je zatim 15PLB76, ale plánuju aspon 15PS76 (i když mi to takhle zatim stačí) a zesilovaš MAD AF800Bas. Dělení na zesu 120Hz. Ladění podle simulace 49 Hz. Odměřené to nemám, a ještě bude potřeba doladit zatlumení. A ted mi řekněte, co tam mám špatně....:)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2011 19:52 

Zdá se, že vpořádku. Akorát si myslím, že výměna PLB76 za PS76 nebude mít žádný veliký efekt. Bylo by potřeba opravdu basový měnič. Od 15TBX100, 15NW100, LF15G401, LF15N401 a podobně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011 08:47 

Kraj: ČR - Olomoucký
Mám dotaz. Kde jsi sehnal ten chladič? Budu dělat aktivní odposlechy a nic podobnyho nemužu sehnat.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011 11:26 

Kraj: ČR - Jihočeský
Mě to příde pěkné.Akorát by mě zajímalo,kolik to váží?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011 12:01 

Kalvoj: Je to už hotový modul (MAD AF800Bas). Jinak koukni třeba sem http://alunet.cz/produkty/#hlinikove-chladice.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 úno 2011 16:32 

Grossen: s tou hmotnoti to neni zadna slava. navazil sem 46kg!!!!! Takze je to spis dvouchlapovka! Ten modul ma asi 10kg, ale chtel sem to aktivni, abych nemusel navic porizovat zesilovac a cross tak to musim přetrpet :).
Jen tak mimochodem, nabízí ještě někdo jiny nějaký rozumný moduly na aktivky? Když sem to sháněl, tak sem nic moc nenašel. Spíš jenom stavebnice.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 bře 2011 16:54 
Řádný člen

Kraj:
Výsledek mé práce. 4ks stage monitoru, 2ks osazeny s hnízdem na stojan. 12+1" 225W/8 ohm, 12hpl64+de160+a9090t, výhybka dle Huberta, výroba Repromania.net (velké díky), 99dB, úkos 40° a 60°, posuďte sami... (na obr. ještě nedokončený kus - chybí koberec ;)
http://www.ulozto.cz/8116769/sm200-rar

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 bře 2011 21:59 

Jirko, budu docela velký zbytek (cca 1200x1000) z perforovaného plechu - čtvercové děrování 8mm, rozteč 11, matroš 1,5mm. Neměl bys o něj zájem, když furt něco kutíš?

EDIT: Nekoupil jsi si náhodou špatné zvukovody? Má tam být A9090 a Ty máš A9090T...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2011 16:05 
Řádný člen

Kraj:
Síta:
Hoď cenu do SZ a třeba to vezmu. Já beru "zatím" na laciné bedny z Dexonu, ikdyž taky už k tomu začínám mít odpor. Dexonu se už i šroubky na síto celkem lehko dají ukroutit utahováním rukou.

Zvukovody:
jj, z chyb se člověk učí. Koukal jsme na A9090 a teď se kouknu že s označením "t" mají na obrázku upravený povrch a předvrtané díry a už jsem si nevšiml, že mají nepatrně jiné parametry. Rozměry avšak stejné a mým tipem je to, že se někdo při výrobě sekl a udělal blbě formu na zvukovody a pak byly odlitky jiné než Megaton chtěl. To se stává a mám s tím zkušenosti v jiném oboru, na trh pak jde "klon" pod stejným číslem ale s písmenkem.
Dělička o 500Hz níže a decibel navíc, což mi teda nevadí :-))) Zvukově tam nich nechybí ani nenadbývá, takže spokojenost.
Zvukovody jsou dle fota stejné... tak kdo ví :lol:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]