Snad nebude vadit, když to napíšu sem... Už delší dobu řešim s tchánem otázku jeho hifi aparatury, když jsem k němu přišel prvně, měl vybavení receiver Thompson DPL 100 HT, bedny Tesla ARS 1014 (jak jinak, než receiver 8 ohm a bedny 4 ohm že...), dále centr TVM a pasivní sub TVM... Jak asi zapojený?

No přece paralelně s předníma bednama... Dlouho se rozmýšlel a po nějakém čase řekl, že by chtěl koupit slušnej zes (původně teda receiver a chtěl aby to mělo nejlíp 9.1 na doporučení časopisu "Mono a Nevidělo" nebo taky "Sralo a Vidělo"), nakonec jsme vybrali NADa

a k tomu postavit (zatim) levny sloupy, že do nich použijem i něco ze zásob. Tak jsem mu postavil myslim hlavně vzhledem k ceně ani ne 3 900,- za obě bedny slušné sloupy TVM 2x ARN 188 a ARV 104. Jo k NADu se to nehodí, ale já to nefinancoval a na nic lepšího se překecat taky nenechal. Hraje na tom skoro rok a nejspíš moc čte Sralo a Vidělo, páč začínaj hustě hifistický hlášky:...
- No ten NAD jsme vybrali špatně, má moc jemny korekce, nejdou tomu pořádně osolit vejšky ani basy

(přitom já bych neřekl, že tomu vyloženě něco chybí - když pominu "detail" hlavně lepší bedny celkově)...
- Včera jsem to srovnával s Martinovýma bednama k PC, co jsem mu koupil !pozor! za "2 200" - (2 satelitky velikosti 2 krabiček cigaret a k tomu hučák k nohám), no a jako ten NAD s těma sloupama na to jako nemá ani v nejmenšim...

a že vůbec nechápe, na co jsou někomu 12 a 15" jako když ty jeho plastovy hustobreptáky to zahrajou taky a líp...
- První týden na ICQ: "ty moc to basuje ty sloupy, bolí mě z toho hlava" - tak pravim jestli má přemostěný korekce, nebo zas vyhulené za roh - jinak jak jednoduché ubrat nebo poslouchat jindy, když je v pohodě...
- Druhý týden na ICQ: "No to jako vůbec nebasuje, připojim k tomu ten pasivní sub" (zas ho tam chtěl cpát paralelně - naštěstí nenašel kábly, tak nic nevymýšlel)
A nejvíc mě dostalo, že když jsme toho NADa s těma bednama "testovali" jak to hraje, tak jsem záměrně přemostil korekce, ať se do toho nic nesere... No tchán k tomu přišel a zas si začal hrát s knoflíkama a přitnul tomu zas plný,

pak se zaposlouchal a praví: "Hm, teď teprve to pořádně basuje"

No dyť...