Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 15:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 261 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Reprosoustava KE-150
PříspěvekNapsal: 19 lis 2010 10:55 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Moc rád bych to simuloval podle měření, ale furt v tom vidím nějakej háček. Nejdřív to musim prozkoumat dopodrobna uchem, ale mám po ruce málo tlumivek na experimentovánín a napřímo nezjistim zhola nic :? Mám zatím jen materiál na experimentování se středovou a výškovou sekcí.
Na pozici středů chci zkusit ještě eliptické středy saba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2010 00:58 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ja chcem skúsiť 4pásmo s ART581, ktoré mám... Všetky reprá mám, dosky narezané tri roky... Ale nie a nie dorobiť, furt ine práce kopec, no... Bodaj by už boli hotové. Keď nejako pokročíš poreferuj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2010 01:28 

Ještě jedna kacířská myšlenka, sehnal jsem ARV261, což je citlivostí vhodný doplněk mezi ARx66x (lhostejno jestli kruháč ARO nebo mě milejší elipsák ARE na nižší středy) a ART481, takže plnohodnodné 4 pásmo. Je mi jasné že teoretická simulace je o ničem, budu to ladit uchometricky. Ale myslím, že by to mohlo fungovat. Je v tom někdo nějaký háček?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2010 18:47 

To bude asi na pytel. Ten ARV 261 jede až od 6000 rozumně a střeďák bude hrát do tak vysoké frekvence naprd. Čili to samé jako tlakáče. Zkreslení a hlavně směrová charakteristika... To je z bláta do louže. Já teď poslouchám RK 60 s osazením ARV 261, ARE 667 a musím kostatovat, že nic moc. Teda není to tak hrozné, kdyby ty výšky nebyly napálené. Jak jsem je kuchal, tak měly před výškáčem jen elektrolyt 2uF a podepsal se na nich :mrgreen: Možná stojí opravdu za to to čtyřpásmo s ARV 161 ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2010 10:33 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
... no, ak tam bude ARE 667 a zvlášť v nejakom staršom prevedení, tak nadviazanie na výškáč nebude problém. Ani na ARV 261 /Supraphon RK 10/. Aj keď by tam možno lepšie sadol 161, lebo 261 má jednak rôzne 'muchy' a okrem toho zohnať ho dnes nepripálený je veľké šťastie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2010 11:46 

no jo, ale cpát tlakáč ještě nad tu 261? Mně fakt příjde lepší ta 161, pokud se nad to dá ART 481. Pokud to bude třípásmo, tak je asi ta 261 dobrá volba v rámci možností. Já mám tu smůlu, že jsou připálené :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 lis 2010 22:26 

Výškáče jsou na cestě, takže se teprve uvidí, v jakém jsou stavu. Ale mě vadí na 161 "jen" 92 dB citlivost, 261 mají přece jen těch potřebných 95 dB.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010 12:21 

Tak jaká? Já jsem laboroval s ARE 667 a koaxiálně Monacor DT 25N, Po aplikaci tlumivky 2,3mH na basy se mi zdá, že aročko pořád moc křičí. A je před ním kondík 50uF a cívka 0,25 mH, čili teoreticky 800 - 2500 Hz.Na výškách mám výhybku 12 dB na oct. někde na 5kilech. Celkem to šlo, ale když jsem vyměnil ARE 667 za elipťáky z Loewe opta, tak to bylo najednou ono. Mají odhadem o 2 dB nižší citlivost. Zatím se ta sestava jeví tak, že by jí bylo možno i pustit na serioznější ladění ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010 13:19 

Teď jsem o vikendu rozhodil pár skříní, takže mám dostatek materiálu na stavbu ozvučnic a následné experimentování. Nejdříve zkusím klasiku 835, staré kulaté střeďáky a ART481. V kolika litrech jsi to zkoušel (celkově, i střeďák)?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010 13:30 

Kraj: ČR - Pardubický
Vikhor píše:
Tak jaká? Já jsem laboroval s ARE 667 a koaxiálně Monacor DT 25N, Po aplikaci tlumivky 2,3mH na basy se mi zdá, že aročko pořád moc křičí. A je před ním kondík 50uF a cívka 0,25 mH, čili teoreticky 800 - 2500 Hz.Na výškách mám výhybku 12 dB na oct. někde na 5kilech. Celkem to šlo, ale když jsem vyměnil ARE 667 za elipťáky z Loewe opta, tak to bylo najednou ono. Mají odhadem o 2 dB nižší citlivost. Zatím se ta sestava jeví tak, že by jí bylo možno i pustit na serioznější ladění ;)

Vsechny nemecky stredaky z padesatych a sedesatych let delala firma Magnetfabrik Dortmund (tzn.Saba,Leowe,Grundig,Telefunken,Isophon,Dual atd atd) mam jich hodne verzi a vsechny jsou spickove,mirne rozdily jsou,maji dost casto jinou konstrukci kose...ale vzdy alnico magnet a lehka papirova membrana...mě osobne nejvic v my soustave sedi ISOPHON1826... 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010 14:45 

Kudlibabka: To jo, jsou dobrý 8-) , ale ty básníš pořád o kulatejch. Máš taky tolika elipťáků?
Vlk: Já jsem zkoušel ARO 835 ve 100l, ale chci ho taky nacpat do velké 200l skříně - doslova takovou mám. Jen vyříznout díru :lol: Nejradši bych udělal zvlášť basovou jednotku a k tomu středy s výškáčem v otevřence. Nějak mi ta zavřená nesedí, nicméně jsem těch 6l zkoušel...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010 16:09 

To je přesné, taky uvažuju o basové ozvučnici, minimálně 150 l, samostatné a středy s výškou taky separatně, už kvůli směrování. Mám tu silnou inspiraci AKR 153 ;-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010 21:14 

[quote="Vikhor"]Kudlibabka: To jo, jsou dobrý 8-) , ale ty básníš pořád o kulatejch. Máš taky tolika elipťáků?

omyl,ja mam pouze kulaty SABA Greencone,v alnico i ferrit verzi (tech alnico mam myslim dve nebo tri verze),vsechno ostatni jsou eliptaky...mam dokonce i SABA Greencone elipticky,taky v alnico i ferrit verzi...
Chci ted vyzkouset spodek od AKR303 a k tomu v otevreny ozvucnici Isophon ovale a nejakej vyskac,budto Saba Greencone nebo Aurum Cantus na ktery ted hraju.Taky jsem se trochu nakazil a objednal si ty Monacor a zkusim koax...v dilne hraju na AKR5015,spodek se mi libi,ale ten vrch bych chtel jinej,takovej na jakej hraju doma...uvidime... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2010 21:40 

Ty jo, tak já nakonec nakazim i toho Kudlibábu :lol: To AKR 303 je rozumnej počin na basovou jednotku. Co, změnil jsi názor na basy v openbaffle? Nebo se mi hrdinně postavíš na odpor a řekneš, že taky kecám o qčkách a kdesi cosi a dělá prd. Na druhou stranu mi v poslední době středy v otevřené připadají skoro jako povinnost 8-) Vlku, už jsi vyřešil ten střeďák?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2010 13:20 

Chci to zkusit hlavne pro hrani v dilne...basy z klasickych basreflexovych beden se mi nelibi,ale ty kinobedny jsou vyjimka,tam mi to podani prijde prijemny...no mozna je to taky tim,ze v dilne soustavne hraju na t-amp a ten ma trochu slabsi basy nez SE lampac...no uvidime az to vyzkousim...jinak openbaffle mi vyhovuje po vsech strankach,budu ted delat jeste jedny OB pro kamarada,chci to udelat trochu jinak nez to mam ted,pokud se to osvedci udelam si finalni verzi OB pro sebe... :idea:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2010 12:55 

Není to těma kmitacíma panelama z hobry? Ty mi přídou celkem prďácký 8-) Mimo to mám ty ARočka tak rád, že bych je mohl poslouchat i v láhvi od okurek.
Chlapi, dělejte taky něco. Já jsem právě otestoval koaxiálně ty německé elipťáky v otevřené ozvučnici koaxiálně s DT25N Monacor a je to celkem lahoda. Zkusim udělat ještě druhý prototyp s ARE 667 a pak rozhodnu, co bude lepší. Myslím si ale, že jsou stejně zbytečně moc citlivý a nechce se mi je tlumit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2010 14:33 

Ja jsem porovnaval vsechny dostupny Tesly z nemeckejma alnicama z sedesatych let a ty nemecky (hlavne ISOPHON P1826) jsou nedostizny...
V sobotu jsem si privezl bednu od AKR303,jsou fakt dost velky....AKR153 nebo AKR5015 maj ty basovy sekce vyrazne mensi,no taky maj jen jeden basak....
Ty yvoje koaxy budou k ARO15´´ citlivosti bezvadne sedet,mozna se ARO12´´ani nebudes zabyvat,moje zkusenosti jasne hovori pro 15´´.
Jsou ty tvoje Leowe eliptaky rozmer 18x26cm?
Uz mam taky ty Monacor,jsou to pekny mrnousci,to se bude dobre umistovat....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2010 15:12 

Já ty basy chci v klasický zavřený ozvučnici. Přecijen něco na citlivosti oproti openbaffle přidá...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2010 16:46 

Pokud bys pouzil 15´´ tak muzes klidne udelat open baffle,samozrejme z toho ty basy hrajou jinak nez z bedny.Ale jsou moc prijemne,zalezi taky co poslouchas za muziku...uzavrena ozvucnice pro 15´´ vychazi dost velka,zalezi na tvych prostorovych moznostech ,no samozrejme i na tom jaky mas poslechobvy prostor.Ja posloucham v mistnosti asi 18m2,drevena podlaha,dreveny strop z fosen,ktere jsou prekladane pres sebe tudiz neni to rovna plocha,steny jsou slamene s jilovo-slamenou omitkou,takze to jsou v podstate tlumici panely....stena naproti bednam je navic regalova neuzavrena...ta drevena podlaha je na 8cm betonovy desce,ktera stoji na pet lahvich naplnenych vzduchem,takze vlastne takovy vzduchovy polstar.Asi to spolu s tim drevem zvetsuje plochu OB...no basuje to pekne....
Koukam ze uz jsme od tematu KE-150 docela uhnuli..... :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2010 21:26 

Já mám podlahu, kde je 15 cm polystyrenbetonu a nahoře dvojitej dřevěnej strop (podhled, starej strop z fošen a mazanina sláma a jíl ;) A stěny jsou z nepálených cihel 90cm tlusté 8-). Jinak do uzavřené nechci cpát ty ARO 15", ale 835. Bavíme se sakra o Ke 150. Ty ARO 9415 mám po dvou na baskytaru v basreflexové ozvučnici :twisted:
Vikhor píše:
Já ty basy chci v klasický zavřený ozvučnici. Přecijen něco na citlivosti oproti openbaffle přidá...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 261 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]