Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 15:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: výhybka pro 2p br se dvěma bass repro
PříspěvekNapsal: 02 pro 2010 20:46 

Kraj: ČR - Liberecký
Zdravim,jsem tu čerstvě nový. Potřeboval bych sehnat repro výhybky pro dvoupásmové reprobebedny s bassreflexem, s osazením 1xvýška,2xbasák(stejné repro),8ohmů. Chci se zeptat jestli by se dala použít třípásmová výhybka(jeden basák použí jako středobass?) Díky předem za odpověd.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: výhybka pro 2p br se dvěma bass repro
PříspěvekNapsal: 02 pro 2010 21:52 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Napiš, co to je za repráky a třeba se z toho něco vyvrbí. To, co popisuješ, se jmenuje 2,5 pásmo a univerzální třípásmová výhybka na to nebude vhodná. Ty nějakou máš? Co Ti brání dát tam dvoupásmovou?, basáky paralelně - tj. 4 ohm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2010 07:55 

Zdravim,na repro bohužel nejsou žádné štítky(2xbass průměr 25cm,1xvýška ovál 11x8,5cm), na štítku ze zadní strany skříně: vk 885a,40-20.000Hz,89dB,220w max.,8ohmů. Kdybych použil dvoupásmovou výhybku jak píšeš(basáky paralelně-4ohmy),tak co s tou 8ohmovou výškou? Můžu použít výhybku 2p-4ohmy?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2010 12:18 

Kraj: SR - Trenčianský
Nieje mi úplne jasné ako tie reproduktory vyzerajú, tá "výška" je oválny koaxiálny reproduktor? Nenašla by sa fotka?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2010 13:08 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Rozepiš se ještě, zda to byly nějaké tovární bedny nebo ty repráky prostě máš a chceš s tim něco spáchat. Jestli je ta "výška" ovál, může tam být klidně koaxiálně piezo nebo tak. Jestli tomu tak není, dej vědět. těch 8 ohm by nevadilo - výhybka se dá přizpůsobit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2010 14:05 

Bohužel nevim,jak vložit obrázek :roll: a ty repráky jsou v bednách 30x30x89cm,ale mizernýho zpracování a místo výhybky tam je jen kondenzátor u výškáče,tak se chystám na komplet přestavbu-nové ozvučnice+výhybky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2010 16:13 

Kraj: SR - Košický
Najlepšie bude pomerať charakteristiku a TS parametre toho repra a nech ti nikto kto to vie s LSP cadom navrhne na to výhybku, potom podľa sluchu alebo merania doladiť. Fotku najprv v PC zmenší aby nemala rozmer väčší ako 800x600 vložíš tak že keď píšeš príspevok v dolnej časti máš "príloha" potom daš "vybrať súbor" vyberieš obrázok a potom klikneš na "Přiložit soubor" a ono ten obrazok vloží automaticky na koniec príspevku...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2010 20:32 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
:arrow: viewtopic.php?f=6&t=12

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 pro 2010 20:49 

Zdravim,chci poděkovat za vaše odpovědi a potřebuju poradit se stavbou reprosoustav-výhybkou.(mimochodem jsem si všiml,že dotazy píšu úplně do jiné rubriky,tak mě prosím neukamenujte a jestli to jde přesunout do rubriky kam to patří,tak bych byl rád at vám tady v tom nedělám bordel-(nechtěl jsem zbytečně zakládat nový téma)-děkuju) Takže chtěl bych z těch repro co mám postavit(v rámci možností) aspon trochu solidně hrající reprosoustavy.Ještě jednou napíšu,že jde o dva(v jedné bedně)basáky s průměrem 25cm a jeden výškový reproduktor.Rozměry skříně,ve které ted skomírají jsou ca 30x33x90cm,ale jak už jsem psal mizernýho zpracování(musim doplnit,že to není moje práce). Jediné co vím,jsou údaje,které jsem popsal v předchzích příspěvcích. Nečekám od toho zázraky,ale myslim,že by ty repro mohly hrát určitě líp než v týhle rezono-bezvýhybko-bedně. Soustavy "jsou?" 8 ohmové a u téhle impedance bych z důvodu zesilovače(Yamaha htr-5930) s nejnižší zatěžovací imp.6ohmů rád zůstal. S návrhem ozvučnice bych si snad mohl i poradit,ale absolutně nevím jakou použít výhybku...
Příloha:
basák.jpg
Příloha:
výškový.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]