Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 13:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: STAVBA HORNY s SPL kolem 140 dB
PříspěvekNapsal: 26 lis 2010 13:29 

Kraj: ČR - Středočeský
Z DSP může lízt horší anebo taky ne:). Rozhodně bych radši koupil DSP. Je tam mnoho možností nastavení. Myslim že v dnešní době je kupování takového analogu hodně neekonomické.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010 14:20 

Kraj: ČR - Zlínský
Martin : myslíš tenhle: Crossover Dynacord PEX-223 ten je ale za cenu 1990,- jinak v eshopech jsem ho nikde nenašel ... takže nevím kolik stojí normálně a jak je starý, ale asi to bude hodně starý kousek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2010 16:10 

Kraj: ČR - Středočeský
Jo ten myslím, cenu jsem si spletl s něčím jiným, sorry. Ano bude to něco staršího, což vůbec nevadí, nevím jak teď, ale starší výroby Dynacordu byly kvalitní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 led 2011 21:28 

Tak konečně jsem sehnal obchod s BŘEZOVÝM MULTIPLEXEM... cena bude do 1500,- za desku vč DPH..

Bohužel mám ted naplánované 2 AKCE kde budu mít předem hodně vysoké náklady na reklamu atd... takže stavba se uskuteční až nějak koncem dubna.
Proto bych se chtěl zeptat jestli nemáte někde 2 ks X1 a jste někde ze Zlínského kraje. Aspoň bych si to předem poslechl v danném clubu. První akce se bude konat 19.3 na Vsetíně ... a zvučení by bylo samozřejmě zaplacené...

Jinak všem přeju štastný Nový rok a hodně dobrého zvuku :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2011 00:23 
Řádný člen

DJSMOKE píše:
A zatím musím říci že nejsilnější aparát co jsem slyšel byl na letošním PLEASURE ISLAND NA techno stage, odhadem tam bylo cca 32 Kw a stan tak pro 2.000 lidí. konstrukčně to byly nějaké varianty horny. A je fakt že když to DJ RUSH přehnal trošku z basama tak mi asi 5 vteřin pochodovaly bubínky ( a to už moc přijemné nebylo).

Na PI v techno a trance stage byl použit zvukový systém od Function One. Konkrétně basy F221 s osacením 2x21" (podle mojich informací tam jsou RCFka LF21N451)
vrchy byly R5T
http://age.rajce.idnes.cz/Pleasure_Isla ... 060276.JPG

Jooo panečku mají to vychytané ty fialové bedýnky
Už druhým rokem se tento systém používá i na pražské Transmission v O2 aréně. A byl to krok dopředu. Musí se, ale najít správný místo v hale a pak je to požitek. Podle mojeho zkoumání je nejlepší místo tak 10m před basovkama přímo pod zavěšenýma vrchama.
http://www.techno.cz/gallery2/d/643036-1/IMG_0387.jpg
Mít jen zlomek tohoto systému to by se panečku hrálo :)
----------
vidím, že jsi ze Zlínského kraje. Já taky. Odkud přesně jsi?
Mám "prozatím" 4x MT18sub a i ten DSP DS34.
Ten procesor za ty peníze dobrý. Když si vemu cross od behringeru který jsem měl /3000Kč a DSP za 5000Kč. Tak je tam podstatný rozdíl ve zvuku. Sice software je kapánek horší/graficky nesedí na každé rozlišení monitoru, ale za ty peníze pohoda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2011 17:46 

pro: AGE

Ahoj já jsem přímo ze Vsetína , škoda že máš jen ty MT18sub, na přizvučení akce by to bylo určitě super , jenže pro mě by fakt byly lepší ty X1 abych si otestoval v realu to co budu stavět... kdyby mi to náhodou nevyhovovalo ať nevyhazuju zbytečné desetitisíce...
Podle toho co jsem četl o MT18sub tak hrají trošku výš než X1 cca od 60 Hz.

Jinak mít ty bedny co byly na PL by bylo fakt bomba ... ale jak to tak počítám tak 2 takové bedny + zesák + DSP to by vyšlo tak na 100.000,- a to už je docela šupa :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2011 21:08 

MT18SUB hraje samozřejmě mnohem níže, vlastně do bodu, kde se řeže subsonicem kvůli výchylce reproduktoru. Jen kolem 60-70Hz bude nejúčinnější. Je to jiná bedna. Pokud máš tu možnost, doporučuju poslechnout obojí. To je k nezaplacení.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 led 2011 15:21 

FROM: Petr Berka

Samozřejmě že by bylo lepší slyšet oba aparáty, jenže problém je v tom že akci v daném clubu budu dělat až tak 2 měsíce po té první a nevím jestli by se to z takovým časovým odstupem vůbec dalo porovnat asi by to bylo nesubjektivní hodnocení... Stejně už jsem se rozhodl že ty X1 , bude asi ta pravá konstrukce.
Tenhle poslechový test chci udělat jen proto abych si byl 100% jistý že tu akci dokáži těma 2ks X1 dostatečně přizvučit. Kdybych zjistil že je potřeba např 4 ks tak bych se do stavby vůbec nepouštěl.. byly by to vyhozené prachy :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2011 10:23 

Tak co nikdo nemá X1čky ze Zlínského kraje ?? Dělám rozpočet na akci a už mě docela tlačí čas...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]