Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 20:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reproduktorové soustavy Tesla 1PF 067 08
PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 17:40 

Kraj: ČR - Ústecký
Zdravím
Chtěl bych se poradit, mám doma tyto reprosoustavy v né moc dobrém stavu, problém je v tom že jeden středový reproduktor je mírně protržen a trochu chraptí, další problém je v ozvučnicích zadní strana nedrží i když tam dám velké šrouby a tím pádem dost chrastí a navíc nevím proč jsou zatlučené hřebičkami takže se nelze dostat dovnitř myslím si že kdybych to zkusil tak ozvučnice úplně zdevastuji což mi přijde líto, reprobedny mě stály skoro 2000kč,takže bych potřeboval poradit co s nimi,ještě jsem zapomněl doplnit že nechat si je určitě nechci a v takovém stavu bych je ani neprodal,takže mám je začít zkusit trochu zrepasovat např. nové kondenzátory ve vyhybce,ale hlavně co s těmi ozvučnicemi?
předem díky za Odpověd'

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reproduktorové soustavy Tesla 1PF 067 08
PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 17:51 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Ahoj,

pro začátek jsem téma přesunul ze sekce AUTO HIFI do sekce HI-FI.

ARO687 se podle mě nevyskytují v inzerci tak často, tak snad nebude problém se sehnáním, třeba ti nějaký klubák pomůže.

Pokud správně čtu, tak píšeš, že zadní stěna je přidělaná hřebíčkama a rezonuje. Tyto bedny jsem neměl, tak nevím, zda zadní stěna byla odnímací či nikoliv. Podle mě můžeš klidně zadní stěnu udělat "napevno" nerozebiratelnou, dovnitř bedny se dostaneš po vymontování ARN738. Zkusil bych tedy vruty připevnit zadní stěnu, a zevnitř bedny zatáhnout spáry silikonovým tmelem.

Těch kondíků ve výhybce je docela dost, takže jejich výměna nebude zadarmo. Pokud chceš bedny prodávat, tak myslím, že málokdo ocení, že kondíky jsou vyměněné, navýší to akorát celkovou cenu, která bude díky pořizovací ceně docela vysoká. Pokud by sis je měl nechávat, tak bych poradil přesný opak - vypiplat si je co nejvíce to jde :).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 18:21 

Ano určitě se zaměřím na to zadělání zadní strany,ale myslíš že když to budu spárovat že mi bude stačit pouze otvor od ARN738,nebo budu muset odlepit celou přední stěnu :?: ,stejně bych to asi musel udělat při výměně středového reproduktoru.
Reprobedny si nechat nechci,sice jsou pěkný sběratelský kousek,ale zvukově mi opravdu dobré nepřijdou,navíc jsem si sehnal lepší kousky např.Tesla 1058,1038 atd. takže ty to se mi sem už opravdu nevejdou :) . Na ty kondíky se tedy asi prozatím vykašlu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 18:26 
Administrátor

Já kam se nedostanu s pistolí tak spáruju následovně:
vezmu si latexovou rukavici, prsty namočím do jaru /tím se zamezí lepení tmelu na rukavici/, dávám silikon z tuby na prst a mažu to tam rukama.

Já běžně podobný postup vykonávám i tam kde se dostanu s pistolí - tam ale nejdřív pistolí objedu vnitřní hrany bedny, a pak rukama (viz. výše) objedu spoj, tak aby se pěkně rozlezl a dosednul na obě stěny + roh. Takto docílím toho, že nikde nebude vzduchová mezera, kde by to mohlo profukovat.

Podle mě se tam dostaneš přes otvor pro basák, však je to 27cm díra. Já teď ulítávám na poslechu AKR153, poslouchám popík-starý hitovky a ujíždím na tom, ten zvuk mě přes rok a půl moc chyběl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 18:41 
Řádný člen

Kraj: ČR - Královéhradecký
Všechno venvnitř uděláš v pohodě skrz díru od basáku, zadní stěna tam je origo napevno, takže to musel někdo vytlouct. Jinak hodně trpělivosti při sundávání středáku, ty malý šroubky se začnou celkem snadno protáčet a nezbyde než je ukroutit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 19:15 

Díky za rady ještě jenom k tomu středovému reproduktoru,ten lze vyndat také přední stěnou :?:
skrz díru basáku :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 19:23 
Administrátor

Alespoň z fotky mě příjde, že všechny reproduktory se vyndávají z venku. Střeďák tam je zafrézovanej.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2010 19:35 

Aha tak to by neměl být problém,ale ted jsem přišel na další problém, že u jedné bedny zřejmě bude nutná ta výměna kondíků,jelikož mi u beden přišli příliš ostré středy a pak jsem u jedné bedny kde mám právě venku basák hnul z drátkem a nejdnou bedna začala hrát příjemněji myslím že skoro úplně přestaly hrát středy, no jo ale aby zase nepřestaly hrát úplně že jo, ale snad se jen opravdu stlumily,ale problém je, že u druhé bedny to tak asi bohužel nebude jelikož tu jsem měl před časem otevřenou a měnil nějaké kondíky, zvuk to vylepšilo ale bohužel středy to tak nestlumilo tak co byste doporučiovali :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2010 09:01 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Úplne prvé série mali normálne odšróbovateľnú zadnú stenu, tak ako sa to bežne robievalo v 60. a skorých 70. rokoch, neskoršie série ju už mali prilepenú napevno. Cez dieru po ARN 738 spravíš vnútri všetko potrebné.
Divne hrajú preto, lebo potrebujú prepájkovať spoje. To sprav celkom určite, keď po hýbaní drótikmi vnútri hrajú ináč. A je dosť možné, že aj niektoré kondy už doslúžili.
Ak sa ti zdá, že stredy sú moc hlasné, tak ich proste zatlm. Ale načo by si to robil, keď tie bedne neplánuješ nechať si?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2010 14:12 

No opravit je chci stoho důvodu, abych je mohl prodat ,ale na za 1000 když mě stáli 2000 a bylo to pod cenou,jelikož by mě to nemuselo nic stát, myslím ta zadní stěna a ten reproduktor bych mohl sehnat také zadarmo,možná i nijaké ty kondenzátory a prodam je chci stoho důvodu že jsou mi opravdu k ničemu zvukomě nejsou špatné,ale na tu velikost jsem čekal něco lepšího,takže se mi sem už nevejdou,jinak kolik myslíte že by mohly stát ty kondenzátory :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2010 14:18 
Administrátor

Drahá záležitost - http://www.reproobchod.cz/kondenzatory-a903
Možná že levněji výjdou z ESO OSTRAVA.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2010 16:32 

Tak ted jsem nepochopil jestli jsi to myslel ironicky :),každopádně to je jedno jestli je chci prodat je asi opravdu nesmysl něco měnit,asi udělám jenom tu zadní stranu vyměním reprák a půjdou na aukro,ale zase na drohou stranu kdybych chtěl něco měnit tak asi když už tak u obou že jo :)
jinak kdybych přeci jen chtěl něco měnit nebo klidně i v jiných vyhybkách tak které kondíky byste doporučovali :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2010 16:58 
Administrátor

Výjde tě to na:

3x 8M ...(8M2).........3x51Kč
1x 4M....(3M9).........1x30kč (nebo 4x1M0)
1x 2M....(2x1M0)......2x12kč
---------
207kč

Tak to ještě jde, 207Kč za výměnu kondíků u jedný výhybky. Myslel jsem právě, že to bude dělat více.

Kondíky použij BENNIC, je to špička (nízká tolerance, vysoká zatížitelnost), hodně lidí si je vychvaluje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2010 17:34 
Řádný člen

Kraj: ČR - Královéhradecký
Moje rada, vykašli se na to a prodej to tak jak to je.. jestli si je teda nechceš nechat
Ty peníze se ti nevrátí, i když do toho investuješ (osobní zkušenost)

Ideálně repráky + vyhybky prodáš vždycky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2010 11:11 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Mimo Aukro jsem už několik párů 1PF067 08 koupil kolem litru v dobrém stavu, jedny jako nové jsem koupil za dva tisíce (ty mám v kanceláři na AIWA AX-7800), takže ty dva litry se ti spíše nevrátěj než vrátěj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2010 11:51 

No jasný no stím počítám ale myslím že v takovém stavu je opravdu nikdo nekoupí ani za 500kč,když do aukce napíšu : rezonují zadní strany,mírně protrhnutý středový reproduktor,a každá hraje jinak, tak aspon udělám tu zadní stranu a vyměním ten reprák to by mě skutečně nemuselo stát tolik peněz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2010 11:53 

Ciplox píše:
Úplne prvé série mali normálne odšróbovateľnú zadnú stenu, tak ako sa to bežne robievalo v 60. a skorých 70. rokoch, neskoršie série ju už mali prilepenú napevno. Cez dieru po ARN 738 spravíš vnútri všetko potrebné.
Divne hrajú preto, lebo potrebujú prepájkovať spoje. To sprav celkom určite, keď po hýbaní drótikmi vnútri hrajú ináč. A je dosť možné, že aj niektoré kondy už doslúžili.
Ak sa ti zdá, že stredy sú moc hlasné, tak ich proste zatlm. Ale načo by si to robil, keď tie bedne neplánuješ nechať si?

jinak by mě zajímalo,protože to mu moc nerozumím jak mám zatlumit ty středy :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2010 16:45 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
No najskôr nejakým odporom.
Povráva sa, že tieto sústavy majú výrazné stredy, možno pre niekoho nezvyknutého až príliš, ale to je asi ich charakteristická črta. Tie 20 cm streďáky (širokopásma) sú totiž celkom iné kafé ako novšie kýblikové 10 - 12 cm streďáky. Ak ti tu pripadá ten zvuk nejakým spôsobom nepríjemný, možno že tie 5W ARO už predtým dostali riadne na p*del, sú pripálené a skresľujú.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2010 17:21 

Takhle, nepříjemné mi nepřijdou ale na středy mi to přídě dost nahlas,co vím tak vetšinou nejsou skoro středy ani slyšet,ale možná že to je v pořádku,protože jak jsem psal u té jené bedny po hnutí drátkem začně středový reprák hrát úplně jinak prostě úplně potichu,ale možná to tak nemá být možná ty středy jsou správě hlasitější.No nevím no,co myslíte vy :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2010 08:25 

Zdravím
chtěl bych se ještě zeptat,zda by nešlo v těchto reprosoustavách vyměnit středový ARO 687
za nějaký jiný např ARO 689 :?: nebo podobný
předem díky za opověď.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]