Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Znovu: Modernizace KE-150
PříspěvekNapsal: 11 říj 2010 16:27 

Zdravím všechny,
o tématu se tu psalo několikrát, ale asi nikdo téma nepřevedl do reality. Mám zájem (i prostředky :-) udělat modernizaci (přestavbu či jak se tomu bude říkat) dotaženou do konce. Ve výsledku chci velké reprobedny s dobrým zvukem, třípásmovky.
ARO835 mám oposlouchané (KE150 podle návodu s tlumícími panely, 300 litrů objemu), hraje podle mne dobře, ale potřebuje pod sebou bas bednu (počítám s velkými subbasy ARN930), ale nevím, co dát nad to (středy a výšky) a nemám kde odladit výhybku (mám domluvené konečné změření reprobeden v profesionálním akustickém studiu).
Pokud má někdo praktickou zkušenost, jaké vybrat reproduktory a jak udělat výhybku, prosím o radu nebo po vedení projektu (již mám jednu neblahou zkušenost s Thalesem - stále má návrhy ale v realitě nemá na nic čas, můj zesilovač ladí už druhý rok :-).

Pokud máte návrh na alternativní bedny v ceně do 20000, které by hrály lépe, než zamýšlená sestava, PROSÍM O TIPY (z velkých beden znám jenom ARS 850 a slyšel jsem poslední tip reprobeden, které ještě pro nějaký výzkumný ústav navrhoval p.Sýkora).

Dík a zdraví LD
pokud

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Znovu: Modernizace KE-150
PříspěvekNapsal: 13 říj 2010 23:22 

jelikož jsem ujetej na ARN930, doporučuju sehnat 930ky v 8ohmech a postavit třípásmo rovnou s pořádnym basem a ARO835 poslat k vodě. problém je ale s těma basama,jednu zakázkovou stavbu už jsem absolvoval a měření dopadlo kakastrofálně,byť jsou oba relativně dobré,jsou tak významě jiné že stavět z nich pár beden je nemožné a tak jsem zase v řiti.

už nevim co víc mám dělat!

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]