Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 17:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reprosoustava 2 pásma 8" bas + výška - poraďte
PříspěvekNapsal: 06 říj 2010 12:31 

Kraj: ČR - Středočeský
Dobrý den, v úvodu chci říci že je mě už přes 51. To uvádím pro pořádek. "Vrať se do hrobu" a nestav bedny může být také odpověď, ale přesto chci radu. Rozhodl jsem se předělat staré dělané bedny, které jsem dostal od kamaráda. (Jinak vlastním uzavřené TANNOY 611, tak vím co je slušný zvuk). Poslední léta sbírám starší HIFI přistroje. Omlouvám se za úvod.
Prosím o radu: Bedna 2p, 25x74x32 + sokl cca. 10 cm. Osazení Bas ARN 226-7/8, výška VISATON DTC 110, výhybka VISATON 12 dB/okt, dělící frekvence 3000 Hz. Vím že je hrozná komb. 8" a dvoupásmo. Nechci ale už předělávat přední desku. Výšky jsou perfektní ale to ARNko je tak použitelné max. do 600 Hz a to???. Chci vyměnit bas za VISATON W 2OO S a snížit dělící frekvenci tak na 2300 Hz. Výška to snad přežije.
1. Je to přijatelné řešení?
2. Snížení dělícího frekvence neumím - pokud někdo udělá rád zaplatím. Jinak útlum na výšce atp. zvládnu. Bastlím různé starší HIFI přístoje.
Poznámka: poslední bedny jsem stavěl někdy v roce 1979. Tenkrát to hrálo na transiwatt TW 40 celkem slušně.
Dík
Jarda

Naposledy upravil hyperweb dne 06 říj 2010 15:33, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reprosoustava 2 pásma 8" bas + výška - poraďte
PříspěvekNapsal: 06 říj 2010 13:25 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Výmena za Visaton W 200 S v tomto prípade nepomôže. Je to síce vcelku solídny reprák, ale nie do dvojpásma, to môžem potvrdiť z osobnej skúsenosti. Pokiaľ viem, tak ani sa s ním nerobia nejaké odporúčané dvojpásmovky a je charakterizovaný vyslovene ako basový.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reprosoustava 2 pásma 8" bas + výška - poraďte
PříspěvekNapsal: 06 říj 2010 14:12 

Kraj: ČR - Středočeský
Ciplox píše:
Výmena za Visaton W 200 S v tomto prípade nepomôže. Je to síce vcelku solídny reprák, ale nie do dvojpásma, to môžem potvrdiť z osobnej skúsenosti. Pokiaľ viem, tak ani sa s ním nerobia nejaké odporúčané dvojpásmovky a je charakterizovaný vyslovene ako basový.

Děkuji za informaci.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]